Спешно моля за мнение на дама юрист-въпрос за наследвство

• 7 774
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
Как пък нито ти, нито той случихте на родители? Все те криви, вие свети води...
Я си помисли, дали някой от вас няма вина за така стеклите се обстоятелства? Понякога едно дълго езиче може да затрие не една, а много глави...

# 31
Я си помисли, дали някой от вас няма вина за така стеклите се обстоятелства? Понякога едно дълго езиче може да затрие не една, а много глави...

Потърсих съвет-такъв и получих. За което благодаря! Кой какво гледа,кой прав и крив-аз нямам право да съдя.Има Господ за всеки. Не мога да обсъждам нечии живот,без да знам историята му. Получихме упреци,ние сме животни,които желаят смъртта на хората и търсят имущество. Ами ок-мислете го. Аз никога не съм осъждала човек,когото не познавам.Ако не ми е ясно нещо-питам... Стига с упреците.Благодаря на момичетата,които писаха правата! И може да съм не много умна,ама мисля,че е редно детето ми да получи нещо  от мен,а дано и да има късмет и акъл да се доосигури.За меЗа мен темата приключи-получих нужната информация. Желая ви здраве,семейно щастие и всичко най!

# 32
И може да съм не много умна,ама мисля,че е редно детето ми да получи нещо от мен,а дано и да има късмет и акъл да се доосигури.

Ами осигури му !
Недей да чакаш от свекъри и родители ! Naughty

# 33
И може да съм не много умна,ама мисля,че е редно детето ми да получи нещо  от мен,а дано и да има късмет и акъл да се доосигури.

Разбира се, че е редно! Работи, печели, остави му нещо.  Hug Hug
Ама недей като някой лешояд да седиш и да чакаш да ти падне наготово, гледайки ревниво в чуждата паница - на кого дали повече, отколкото на теб. Нищо няма да спечелиш, само ядове, нерви, болести и бръчки.
И това ти го пиша съвсем добронамерено, въпреки че знам, че няма да го проумееш и оцениш.

# 34

Дали е тъй и как е можем да научим само от отсрещната страна. Ма нея я нема.  Hug

# 35
И може да съм не много умна,ама мисля,че е редно детето ми да получи нещо от мен,а дано и да има късмет и акъл да се доосигури.
Ами осигури му !
Недей да чакаш от свекъри и родители ! Naughty
Peace
Мда, и аз случайно разбрах, че баща ми е продавал наследствени негови ниви,
за да подпомага многодетният ми брат, който работи. Всичко е ОК.
Ама има една приказка, че броени пари свършват!
На детето му "ДАЙ" образование, поведение и насока за справяне в ежедневието!  Hug

# 36
Малко объркан ти е въпросът, но наследство има само, ако човекът или хората са починали. Т.е. няма как съпругът ти да наследи нещо, след като осиновителите му са живи.

Под "припишат" авторката може да има предвид да завещаят, а не прехвърлят или дарят...
Всяко пълнолетно и вменяемо лице има право да завещава имуществото си.

Обстоятелството, че едното дете е родено, а другото - осиновено, не значи, че биологичното има някакво предимство пред осиновеното, напротив - правата на двете деца като низходящи са еднакви и нито едно от тях не следва да бъде ощетявано, включително и чрез завещателни разпореждания...

Дори и да има завещание в полза на биологичния син, ощетеното дете не може да го оспорва, тъй като завещанието поражда действие само в случай на смърт на наследодателя.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 21:29 от krem-karamel

# 37
  • видин
Тези, които имаме повече от едно дете знаем, че ги обичаме еднакво, но помагаме различно - в зависимост от нуждата към момента. И после тази помощ е редно да се промени в подкрепа. Не в отглеждане на децата, докато станат пенсионери. Моите родители изключително много са ми помагали - точно помагали, а не подкрепяли. Това доведе до много мои житейски грешки. Затова аз си взех поука - аз помагам , като поотраснаха - ги подкрепям. Най-малкото все още си го отглеждам - но и това ще е до време. Най-важното, което един родител трябва да направи за детето си е да го научи да се справя само.  Авторката претендира че, се справят отлично сами - ами браво тогава мъжът й получил най-доброто от родителите си. Да продължава така. Какво повече иска, не мога да разбера. Ако оцени това - добре, ако не го оцени - значи е алчна за чужди имоти, колкото и да не иска да си го признае.
Чак се замислих, какви ли снахи ще ми се паднат ?!?!

# 38
Малко объркан ти е въпросът, но наследство има само, ако човекът или хората са починали. Т.е. няма как съпругът ти да наследи нещо, след като осиновителите му са живи.

Под "припишат" авторката може да има предвид да завещаят, а не прехвърлят или дарят...

Обстоятелството, че едното дете е родено, а другото - осиновено, не значи, че биологичното има някакво предимство пред осиновеното, напротив - правата на двете деца като низходящи са еднакви и нито едно от тях не следва да бъде ощетявано, включително и чрез завещателни разпореждания...

Дори и да има завещание в полза на биологичния син, ощетеното дете не може да го оспорва, тъй като завещанието поражда действие само в случай на смърт на наследодателя.
Има различни процедури при завещание! baby_neutral

# 39

Има различни процедури при завещание! baby_neutral
Така е, но колкото и да са различни, наследството се открива, като почине някой.

# 40
А всеки жив човек може да си продаде имуществото и да не остави нищо за наследяване .

# 41
А всеки жив човек може да си продаде имуществото и да не остави нищо за наследяване .
Точно така!

# 42
А може да остави и дългове...за погасяване Laughing

# 43

Мда, аз разбрах, че баща ми е починал, когато ми поискаха пари за погребението и въобще не се изненадах, когато разбрах какво съм наследила.

# 44

Да,точно. Разбрах всичко. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт