Помогнете ми в борбата с акнето!

• 16 079
  • 95
  •   1
Отговори
# 75
  • София
От къде се купува този сапун?

# 76
От София съм купувала от две места. Едното е на женския пазар, пресечката покрай църквата, където има няколко рабски магазинчета. Другото място е от пазара "Красно Село", в края към банка ДСК, има едно малко магазинче само за сирийски сапуни и масла. От тях дори по интернет  поръчвам сега, когато живея в Бургас.

# 77
''Аз мога да препоръчам изпитано от мен средство - натурален сапун от зехтин - гръцки или сирийски. На цвят е зелено-кафяв, мирише особено, но има поразителен ефект върху кожата като цяло, не само върху акнето. А и е без химия, което е много важно!  Peace"'

А този сапун се предлага в специализизран магазин ли? Аз няма как да ходя до София за един сапун, дали го продават на други места, защото ако наистина има такъв ефект бих пробвала  Simple Smile

# 78
Аз си поръчвам от интернет, защото и аз не живея в София. За да не правя реклама, напиши в Гуугъл сирийски сапун Алепо и ще ти излезе сайта, от който поръчвам. Можеш да си поръчаш 1 брой да пробваш и ако си доволна да си вземеш пак. Аз го ползвам от близо 3 години и през това време друг сапун не съм ползвала нито за лице, нито за тяло.  Peace

# 79
Аз си поръчвам от интернет, защото и аз не живея в София. За да не правя реклама, напиши в Гуугъл сирийски сапун Алепо и ще ти излезе сайта, от който поръчвам. Можеш да си поръчаш 1 брой да пробваш и ако си доволна да си вземеш пак. Аз го ползвам от близо 3 години и през това време друг сапун не съм ползвала нито за лице, нито за тяло.  Peace

А ти ползваш само сапуна за измиване на лицето, така ли? Някакви други препарати?

# 80
Да, само сапуна използвам  Peace

# 81
Мишленце, разгледах сайта, но кой от всичките сапуни е най- подходящ при акне?

# 82
Мишленце, разгледах сайта, но кой от всичките сапуни е най- подходящ при акне?
Yanitka, най-добре напиши едно съобщение на хората от сайта или им се обади по телефона. Те със сигурност ще ти дадат много по-компетентна информация от мен  Peace

# 83
  • При елфите ...

...даже още си пазя за спомен рецептата Joy

Може ли да я видим и ние (рецептата)?!?   bouquet

# 84
  • През девет планини в десета...
Борбата с акнето е жестока. От 5 години сина ми, който вече е на 20 се занимава с този проблем. Чете предимно мнения от форуми на английски език. Там акнето го лекуват отвътре навън, т.е. търси се причината, която общо казано е мазната кожа. Знаете, че роакутана спира производството на мазнина /тотално/ и по този начин разрушава благоприятната среда за развитието на двата вида бактерии които причиняват акнето. Но роакутана е много агресивен за организма със страшни странични ефекти и затова малко младежи го ползват. За вас всички тези неща са ви известни предполагам /чели сте доста за проблема/. Един витамин от група В има много сходен ефект със роакутана, но няма странични негативни последици от него. Това е витамин В5. Ако искате проучете за него из нета, повечето инфо е на английски и вижте сами за какво става въпрос. Желая ви успешно отърване от този огромен проблем - акнето, защото проблема наистина е много голям и се отразява на психиката и социалния живот на хубавите ни деца, които не заслужават такава съдба. Praynig

# 85
  • София
Лично на мен дерматолог ми е изписвал витамин Б6.И за него също пише интересни неща.За нормалното функциониране на кожата например.Витамин В6 изпълнява важната роля да подсигури биологичните процеси, включително метаболизма на мазнините и протеините, да протичат както трябва. В отсъствието на Витамин В6 метаболизмът действително се променя.
Витамин В5:
Той има важно значение за ацетилирането и окисляването, взима участие в обмяната на мазнините и въглехидратите.Необходим е за поддържането на кожата и лигавиците в добро състояние; помага за зарастването на раните.Дефицитът на витамин В5 може да се прояви във вид на хипогликемия, язви на дванадесетопръстника, заболявания на кожата...помага за производството на антитела, стартира обновяването на клетките (особено на кожата и лигавиците), това означава, че помага и за по-бързото заздравяване на рани. Освен това, витаминът повишава бариерните свойства на лигавиците, предпазвайки ги от инфекции.
Явно на борещите се с акнето са им необходими витамини Б-комплекс като цяло...
Някой беше писал,че е доволен от Неурорелакс

# 86
Разбирам те напълно. Пробвала съм всичко. И под всичко имам предвид ВСИЧКО. Някой беше споменал по-назад Зинерит. Той е много ефикасен, но все пак е антибиотик, макар и локален. Сапун мога да ти препоръчам Alverde, от ДМ, съдържа само осапунени растителни мазнини. Чети етикетите, не се залъгвай по търговски марки и цени.
Намери коприва и си приготвяй запарка от нея. Можеш да си направиш мехлем, който помага за заличаването на белези - вариантите са много, на мен най-много ми допада този с кокосово масло и невен. Ще бъде по-добре да ходиш на сауна, отколкото на козметик.
Ако пушиш и/или пиеш - спри.
И най-важното - храненето. Ако не можеш от раз, изключвай постепенно пакетираните храни и газираните напитки, тестените изделия. Яж месо, плодове, зеленчуци, сурови ядки, млечни продукти, но не тези, които имат трайност по половин година, нито обезмаслени такива. Спортувай, дори да е 3 пъти седмично по 30 минути. Винаги, когато имаш възможност да се натопиш в река или море, скачай със засилка.

# 87
За тежко акне, което не се повлиява от нищо друго, вижте тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718376.0

Аз от дете имах акне, много тежко - по лицето и тялото, какво ли не съм пробвала, но с краткотраен ефект. Само споменатото лекарство Роакутан в горната тема ме отърва - вече 2 години имам чиста кожа.

Лечението е сериозно и скъпо. Препоръчвам д-р Люси Попова - дерматолог. http://www.derma.bg/dermatology/?id=412

# 88
Аз почнах да го лекувам с крем Скинорен.
Силно се надявам да има ефект.

# 89
  • Уистерия Лейн
Тези шуслерови соли могат ли да се взимат от кърмачки?

Общи условия

Активация на акаунт