Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 835
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 540
И намираш, че всички ние, които намирамe майката на Божидар за хахо, си забравяме децата? Не, изобщо не е така - грижим се за тях, включително и за това да бъдат адекватни членове на обществото, в което щеживеят, да имат приятели и извън скайп. Искам да знам дали Божидар излиза с момчета и момичета на неговата възраст, като по-малък излизаше ли да рита топка с кварталните хулигани или четеше "thinking in java" и свиреше на пиано приоритетно.

# 541
  • В тъмната гора.
И намираш, че всички ние, които намирамe майката на Божидар за хахо, си забравяме децата? Не, изобщо не е така - грижим се за тях, включително и за това да бъдат адекватни членове на обществото, в което щеживеят, да имат приятели и извън скайп. Искам да знам дали Божидар излиза с момчета и момичета на неговата възраст, като по-малък излизаше ли да рита топка с кварталните хулигани или четеше "thinking in java" и свиреше на пиано приоритетно.
Определено вие не може да се погрижите да имат приятели. Може само да им осигурите среда с повече деца, а това дали ще си намерят приятели си е лично предпочитание на отделното дете. Най-тъпото нещо, което съм виждала е родители да избират приятелите на децата си.

# 542
  • В тъмната гора.

Говори само за себе си, но не и от името на другите. Всеки си знае какъв му е хала.

# 543
  • волно калдъръмче
Най-тъпото нещо, което съм виждала е родители да избират приятелите на децата си.
Много е неприятно обаче, ако детето ти попадне в нездравословна среда, което ще е следствие от дадените му правомощия само да си я избира.

# 544
Ти май не си се разсънила още. Никъде не пиша, че ще му намеря приятели, но ще го пусна на училище, където сам ще си намери. Ще го пускам и с децата от квартала, за да не е едно нещастно и самотно дете. Да има и веселост в детството си, не само зубрене и пиано.

# 545
Най-тъпото нещо, което съм виждала е родители да избират приятелите на децата си.
Много е неприятно обаче, ако детето ти попадне в нездравословна среда, което ще е следствие от дадените му правомощия само да си я избира.

Което е твърде вероятно да се случи в кое да е училище. Като добавиш и голямото мнозинство от учителите и просто става много здравословна среда.  Crazy

# 546
при мен идваха учителки от кварталните училища да ми предлагат за запиша първокласника при тях. Не знам за вас, но на мен тази практика не ми допада.
През 1964г майка ми като учител е била "централно разпределена" в Добруджата /село/,
където е обикаляла, за да "вкара" деца в училище. Родителите не са говорили български език.
Успявала е. Призванието на учителя (училището) е да просветлява, да образова.
Времената се променят, но функцията на училището си остава.
Живеем в държава със закони. Ако не ни харесват, то да ги променим, но нека да се опитваме да ги спазваме и прилагаме. На всеки може нещо да му хрумне, та дай през просото. Нищо хубаво няма да се получи.

# 547
  • волно калдъръмче
Което е твърде вероятно да се случи в кое да е училище. Като добавиш и голямото мнозинство от учителите и просто става много здравословна среда.  Crazy

В  Бог да прости българското образование лично те попитах с какво са ти виновни учителите.
факт е че в огромната си част българските учители са най-некадърната част от българското общество. Знаем кои влизаха в учителските специалности преди 20 години и помня, като се чудехме "Е тази как ще учи деца?". Е, учи ги и виждаме как. Ако ще всяка година да си местим децата, шансът да попаднат на учител по призвание е нищожен. От друга страна сега има много млади учители които просто не могат да се вредят.

Check Please, обясни, моля, как преди 20 години све са билЕ некадърници ниедни, а сега има хипер ултра турбо кадърна младеж, готова за предизвикателствата, които са типични за мястото срещу ученическия чин?

Да не ти пречи някоя в предпенсионна възраст да се реализираш? Пази Боже! Ще се побъркаш. За работа в нездравословна среда ще искаш и вредни.

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 16:18 от Саморая

# 548
  • В тъмната гора.

В  Бог да прости българското образование лично те попитах с какво са ти виновни учителите.
факт е че в огромната си част българските учители са най-некадърната част от българското общество. Знаем кои влизаха в учителските специалности преди 20 години и помня, като се чудехме "Е тази как ще учи деца?". Е, учи ги и виждаме как. Ако ще всяка година да си местим децата, шансът да попаднат на учител по призвание е нищожен. От друга страна сега има много млади учители които просто не могат да се вредят.

В предишното училище на сина ми, което се води елитното в града също имаше такъв проблем. Дърта соц преподавателка изгони около 10 деца от училището с отвратителното си поведение. Пренебрежение към децата на "обикновените" родители, отношение съобразно социалния статус, публично обиждане на някои ученици, използване на вулгаризми за обида.  Sick

# 549
И какво стана с тази дърта кучка?

# 550
  • В тъмната гора.
И какво стана с тази дърта кучка?

Не се прави на интересна, макар да не съм я нарекла така, ти си е намерила колая. А че е дърта, дърта е, няма спор...няма начин да стане по-млада.

# 551
  • В тъмната гора.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622488.0]Бог да прости българското образование[/url]

Как съм я изпуснала тази тема в мамата, преподавателите и лобито им(то се вижда от регистрациите им във форума) срещу родители недоволни от работата им.

# 552
Аз я наричам така и сериозно питам какво стана с нея, при положение че заради нея се отписват ученици. Аз също бих си махнала детето от класа на такава гадина.

# 553
  • В тъмната гора.
Аз я наричам така и сериозно питам какво стана с нея, при положение че заради нея се отписват ученици. Аз също бих си махнала детето от класа на такава гадина.

Последствия за нея няма. Който не му изнася, прав му път. И така. Все пак "жената" е пред пенсия, няма да и развалят последните работни дни, я. А потърпевшите са млади, те все някакси ще се оправят.

А сега сериозно..Много добри учители има в "обикновените" училища. Като че ли там обстановката е по-човешка. Ама с пустите си родителски амбиции, понякога нанасяме много вреди на децата си.

# 554
Много жалко ако е така, явно директорката също е идиот. До 4 клас всички училища са обикновени, а и до 7-ми, с изключение на математическите гимназии, защото там се влиза с изпит. Всякакви други критерии за прием, не правят училището елитно.

Общи условия

Активация на акаунт