Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 37 074
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 90
Е, аз бих била за домашното обучение , но се иска много ресурс, отговорност и отдаденост. Добрият родител познава  добре детето си и  може да го насочи  и направлява способностите  му, до толкова, че талантливо да се развият. В "Нормалните" училища,това рядко ще се случи. Да не говорим за образоваността на самите преподаватели,но това е друга тема. Проблемът в домашното образование  е най-вече в изолацията. Може да има  много деца,играещи пред блока, но, това, че  си различен,  дори не с това, че си по-умен, а просто, че не правиш  всичко като всички - това може да те постави в тиха,но и  трайна , травмираща отхвърленост. А нрмалното общуване понякога е по- важото за развитието, отколкото отприщването  на  потенция някаква.

# 91
''За'' домашното обучение с някои резерви. Бих предпочела училище, но с работещи механизми за развитие на потенциала и гарантиране на сигурност.
Ако обаче можеш да организираш домашното обучение с мисъл, по най-добрия начин, тогава е добре. Единствено бих се притеснявала за социализирането на детето впоследствие, когато все пак ''влезе'' в системата.
За нашата действителност, като че ли е по-неподходящо, поне на този етап.
Социализацията все едно е мръсна дума в този форум. Разбира се, че едно дете може да се социализира и извън училище. Към какво обаче? Социализираме се постоянно, но училището е среда, където са събрани много различни деца, случват се различни ситуации и е подходящо децата да усетят и тази атмосфера, да се научат да се справят. Не винаги ще са заобиколени само от възрастни или близки приятелчета. Естествено, че това трябва да става в контролирана среда, каквато за съжаление, много често, не е училището. Но ако и учители, и родители си стоят на мястото, училищната среда би била много по-полезна за детето.
И това не пречи да има своеобразна ''програма'' вкъщи, която да се следва и от която детето да се учи.

# 92
  • В тъмната гора.
Това момче е специално и образователната система и училище не могат да отговорят на неговите нужди. Страхувам се, че би било малтретирано психически и физически, ако ходи в регулярно училище, поради неразбиране и невъзможност от контрол от страна на преподавателите и директорите.
Никъде не лесно детето ти да е 'различно', но в българско училище е по-трудно.

Да и аз мисля така, още повече че има кадри сред учителите от дълбоките комунистически времена по на 60 години...точно те ще му видят сметката. А и изродчетата и гъзарчетата ще му вгорчат живота.  Sick от системата на образование в България.

# 93
  • В тъмната гора.
Аз съм против домашното. Не бих го причинила даже и на враговете си.

Има си хас....като гледаш от камбанарията на учителите и делегираните бюджети не може да мислиш иначе.

# 94
О, Мишел, въобще нямах предвид, дори и идея, че би било тормозено от преподаватели, не мога и да си представя такова нещо в 21 век към такова дете. Имах предвид, че на самите преподаватели би било трудно и понякога невъзможно да контролират и гарантират сигурността на това дете да не бъде тормозено от други деца.

Имах съученик А. с форма на шизофрения /9-12 клас/ и го тормозеха от време на време. Беше си кротко и неконфликтно момче. Той им казваше: 'Вие сте лоши, само зон и С. са добри и с тях ще общувам'. А. знаеше имената на всички Европейски столици, за разлика от неговите тормозители, само бъркаше в началото тази на Швейцария Женева, вместо Берн, но я научи  Grinning все го питах и повтарях А. запомни Берн.

Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.

# 95
Не съм гледала интервюто ,но защо го изкарвате аутист или шизофреник ,асоциален ли е какво ?
~Мишел~ изродчета и гъзарчета може да срещне отивайки до магазина или до поредния урок при частен учител .

# 96
Влиянието на матрицата е много силно. Mr. Green

Заради дипломата трябва всяко дете да се вкара в матрицата ли? Сериозно?
Добре, че живея в страна, в която домашното образование е разрешено.
Би ли дала пример за успял човек, който е обучаван в такава форма?

Има ли определeна програма, по която се осъществява това домашно образование или всичко е по преценка на родителя? Има ли някаква форма на контрол, на сертификация на домашното образование?

http://www.citizensinformation.ie/en/education/the_irish_educati … me_education.html

# 97
Iliana, никой не го 'изкарва' някакъв  Peace. Говорим за общообразователна система и стандартно училище и това 'специално' дете, доколко системата би била полезна и отговорила на неговите нужди.

# 98
Кое му е специалното на детето ?

# 99
Кое му е специалното на детето ?
Предполагам, не си прочела, че детето не е ходило на училище въобще, учи в къщи и че се занимава с информатика и програмиране и печели национални олимпиади. Ако и това не е 'специално'.

Обвиняват майката, че детето е/ще стане асоциално и че /ще/ му липсват социални умения и контакти. Де да беше толкова лесно при деца със затруднения в социалното общуване - пращаме ги на училище и те започват да общуват.

# 100
Прочела съм всичко ,но не съм гледала интервюто .
това не прави детето "специално " нито пък аутист или шизофреник /примери които ти даде/
Нито пък означава ,че детето е имало някакъв проблем с общуването и социализицията.

# 101
  • Русе
  Гледах интервюто. Без да обобощавам различните случаи, точно този е маниакален. Но според мен не е редно да отнемат наградата на детето. Така или иначе се е справило пред деца обучавани от "специалисти".

# 102
Iliana, не се заяждай безцелно  Peace

Предположения, обвинения към майката на дето, защо не ходи на у*илище. Явно има сериозна при*ина тя да го обу*ава в къщи и да има такива резултати.

Едно е абсол*тно сигурно - детето е много умно и интелигентно.

Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.

# 103
Въобще не се заяждам ,питах има ли нещо в интервюто ,което да показва ,че детето е асоциално .
така и не разбрах .

# 104
Гледай интервюто  Peace

Асоциален не, но според мен има ограни*ения. Мило мом*е  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт