Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 37 092
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 165
Според зависи.
Зависи от детето, от майката, от учителите. И майка може да ти даде криле, и учител. И майка може да ти ги отреже, и учител.
Децата са толкова различни, обстоятелствата също...
Не съм чела темата, но се досещам, че войната за-против се е разгоряла на първа страница. Wink

# 166
Пънки, намали тревицата, моля ти се! Станала си прекалено
релативистична в моралната си преценка. Всичко върви,
всичко е според зависи.

Наглед звучи просветлено и освободено, а всъщност е заблудено.

Мъдрите знаят, че има и стандарти и в някои ситуации няма "зависи".

# 167
  • В тъмната гора.
Валенцето, аз не знам дали детето е със СОП?
Майка му няма средства, а явно и не иска да го диагностицира. Едва се е съгласила да провежда разговори с психолога. Това си е нейна работа и на агенцията за закрила на детето.
Аз просто дадох пример на Лиляна, че някои деца не стоят мирно и по време на час. Но то е ясно, че "ненормалниците" съм го казала за децата -престъпници,  деца с престъпни деяния - чупене на чужда собственост, кражби, посегателства над личността.
Моят син е със СОП, заради хроничното заболяване астма, ходеше в център, където допълнително му помагаха да се справя с пристъпите, занимаваха ги. Виждала съм деца със СОП

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 12:33 от ~Мишел~

# 168
"незнам"

Нали няма да се захващаш с домашно образование? Обещай ми!

# 169
  • Ямбол
Ако има такъв проблем в класа на детето ми, то просто повече няма да е в този клас.

# 170
"незнам"

Laughing
Мишел, бъркаш здраво кампютрите и кампотите.

# 171
  • В тъмната гора.
"незнам"

Споко, няма. Аз съм прост икономист, ползването на цифрите ми е приоритет. Да ме прощавате.

# 172
  • София
 Мишел, разбрах те сега. Просто ако прочетеш внимателно това твое писание, което съм цитирала, наистина нищо не пише за деца-престъпници. Вероятно по-напред в постовете ти има нещо по този повод, но аз не съм чела назад и няма как да го знам. Тук си разказала за детето с хиперактивност и след това си употребила израза ненормалници, затова те попитах.

# 173
  • Русе
  До голяма степен шансът на деца с порблемно поведение да се социализират е в контактите и разнообразната среда. И аз не съм очарована от средата в класа на сина си, въпреки че училището се спряга като елитно. Но всяко дете освен негативите си носи и потенциал и заряд. Въпреки че моето дете често пътува и е освободен от училище, винаги когато имам взможност го пращам поне за един два часа и не заради материала, аз си го подготвям по всичко в къщи допълнително, а точно заради разнообразието и контактите.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 13:12 от A m b e r

# 174
В Белгия 'образованието' е задължително, но не и 'посещаването на училище'.

Домашното образование, съществува като възможност, има разбира се и условия. Тук се има предвид и *астни у*илища, които не полу*ават субсидии, организации/форми на родители за домашно обу*уение, индивидуално домашно обу*ение.

Стана ми интересно колко деца са на такъв вид - във Фландрия около 900 деца за 2011, вкл. деца на семейства дошли от Нидерландия.

# 175
# 176
МОН взима парите на Бил Гейтс, нямал “висшо”.  Wink

http://www.nenovinite.com/ne/kultura/5231/

# 177
Знанията са най-малкият проблем, могат да се натрупат вкъщи в доста от случаите.

Но не го одобрявам, освен ако по някакъв начин родителите не осигурят на детето адекватно общуване с деца на неговата или приблизителна възраст, а не изолирано или в контакт с 1-2, другото виртуално.
Наистина отношенията в училище не са само розови, но след това, в реалния живот битката е същата. Ако човек пази детето си и то не натрупа опит, това ще е фатално за него.

Проблемите в училище, ами има ги, да, както и след него. Трябва да се борим с/у тях, не да ги заобикаляме и щом не ни засягат пряко, значи не съществуват.

Но не одобрявам това, че са му отнели наградата. Това няма нищо общо. Спечелило си я е, негова си е.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 12:59 от Не се сърди, човече

# 178
  • София
Аха, разбрахме къде е заровено кучето и няма да се изненадам, ако има връзка с една друга тема в Нашите деца! Пак става въпрос за пари. Явно тези репортажи са част от комуникационната кампания.

За наградата смятам, че напълно справедливо е отнета, обаче твърде късно. Изобщо не е трябвало да бъде допускано това дете до олимпиадите, защото са нарушени правилата на всяко ниво, като се започне от общинското училище, което го е допуснало и се приключи с разрешенията от "горе".

# 179
Наградата според мен е отнета правилно. Няма равни условия. Докато другите деца учат по относително сходни програми и се подготвят по 10 предмета, съответно за всеки един от тях отделят по 1/10 от времето си. Въпросното момче може да отдели 10/10. На теория поне, на практика колко отделя си е тяхна работа, но може да е в пъти повече от това на останалите деца.
Нали не отричаме, че резултатите освен с всичко друго кореспондират много пряко и с времето, отделено за решаване на задачи и практически упражнения?

Темата за домашното обучение няма да я коментирам изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт