Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 819
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И защо да се променя? Свободен достъп означава и половин Китай да се изсипе, защото формално ще имат право . Тогава къде отиваш, може би!

Чек, ти може да не сии го прочела, но други хора са го прочели.

# 466
Одобрявам свободата всеки да преценява дали детето му да се обучава в къщи по специални програми или в училище.
Не смятам че училищната система в момента е прекрасна - освен да прави главите на децата квадратни, да ги калъпира, да ги учи да се изразяват с клишета, друго не мисля че прави.
За мен качествено образование означава да се подпомага детето да МИСЛИ с главата си и самостоятелно, да знае къде и как да намира информация и да го подпомогне да се научи на любопитство и любознателност към света. Останалото всеки човек според потребностите си може да научи сам. Не мисля че системата на образование в България прави което и да е от горните неща. За жалост.

# 467
Жонглираш или поощряваш нарушенията?

Ами аз не съм оторизирана да поощрявам или санкционирам каквото и да е, но както и да е. Оттук нататък спрях да чета. Sunglasses
Е, не е голяма щета. И без това хлябът е вреден.

# 468
Какво мислене, Espa? Хората си дирят регламента, не че понятие си имат от регламенти.

Жонглираш или поощряваш нарушенията?

Ами аз не съм оторизирана да поощрявам или санкционирам каквото и да е, но както и да е. Оттук нататък спрях да чета. Sunglasses
Е, не е голяма щета. И без това хлябът е вреден.

Важното е, че хайверът е полезен.
Не се прави на интересна, че ще стане интересно. Да не те захапя сега за простотията за директивата.  Mr. Green

# 469
  • Русе
  Всъщност, на момчето наградата нали казаха, че остава от МОН.
   Аз бих била впечатлена , ако беше се явил някъде с завладяващо есе или нещо с проява на творчество, но с решение на стандартна задача чак революция да се вдига.  Thinking Вярно, че се справил по добре от стандартния шестокласник, но като се вземе под внимание как се преподава информатика в училищата и колко рядко има подготвен преподавател е съвсем обяснимо, ако някой вземе и сам се подготви целенасочено да има добър резултат.

# 470
Не може ей тъй някой да "кацне".

Ама моля ви се, как ще може?  hahaha
Между другото имаше времена, в които не можеше да се каца току-така и от Добрич във Варна. 
 Hug
Е, за студентите имаше въздушен коридор. Добричлии ползвахме военни самолети / СУ 29 и МИГ 21/.  Wink
Варненци ползваха автобусен транспорт до Добрич (Родопа), за да се снабнят с месце. После станаха вегетарианци и търговията "замря".  Embarassed

# 471
Съвсем сериозно смятам, че е ОК да се яви всеки и съвсем смятам, че съм добре. С уговорката, че интригата около възрастта на субекта на темата ми е мъглява. Има една новина, копирана от всички медии, и не знам колко интерпретации от съфорумки.
Аз пък да питам тебе и останалите, които са негативно настроени (меко казано), какъв ви е проблемът? Ама точно какъв.

Аз лично нямам проблем. Никакъв. Нямам и принципни възражения относно това кой и как да се явява. Но бих желала след като веднъж се избере някакъв регламент той да се спазва. Защото абсолютна справедливост, която да е в угода на всеки, няма. И няма да има. Но може да се приеме, че регламентът е справедлив и от там нататък всеки да се готви и да крои стратегии в съответствие с предварително зададения регламент. Аз принципно нямам нищо против и във футбола топката да се хваща с ръце, но след като веднъж са приети едни правила всички мачове се провеждат по тях и който не ги спазва го санкционират. Във всички състезания по каквото и да е така.

Всъщност ако има нещо, което особено да не одобрявам, това са журналистите, направили репортажа. Набутаха се в нещо, от което не разбират и в което не са си направили труда да вникнат и гонейки сензация забъркаха голяма каша. Тенденциозно приеха да защитават каузата на едната страна от чисто комерсиален мотив (ще се продава добре) без да си изяснят казуса. Ако бяха истински разследващи журналисти щяха да намерят регламента, да проверят дали наистина този Божидар има спечелени състезания и по математика, да проверят защо се е писал в различен клас на различните турнири и т.н. И да, сигурна съм, че ако нещо ме подразни, това е тенденциозният репортаж. Иначе майката и синът може да са каквито си искат, тяхна си работа, но да бъдат издигани незаслужено на пиедестал, защото подобна "постановка" съвпада с настроенията на масите и ще вдигне рейтинга не одобрявам.

# 472
  • София
Ок, ще го кажа така - спазване на заложената процедура и изисквания, както е описано в надлежните документи за организиране и  допускане на участници до олимпиадите и състезанията, организирани от МОН. Така става ли?

# 473
  • Пазете Гор
И защо да се променя? Свободен достъп означава и половин Китай да се изсипе, защото формално ще имат право . Тогава къде отиваш, може би!

Е, не плаши хората. Чак пък половин Китай.... Просто свободен достъп на деца от един два-набора в съответната община или район.

Какво толкова пък ще стане?

# 474
Аз пък да питам тебе и останалите, които са негативно настроени (меко казано), какъв ви е проблемът? Ама точно какъв.
Ти си юрист, нали? Детето е допуснато до няколко състезания в нарушение на техния регламент.

Моят проблем е липсата на равни условия.
 Детето ми, което учи в общинско училище и всички останали като него, нямат право да избират като ученици в кой клас да се явяват на състезанията. След името им винаги ще пише класа, в който са в момента.
Детето, което коментираме тук ( или майка му) избира какъв клас да посочи в зависимост от състезанието, на което се явява.
Иначе смятам, че трябва да се осигури възможност на всички деца да участват в такива състезания, но нека наистина да са равнопоставени.
Ще спомена още, че в състезанията по информатика от миналата и от тази година са въведени и други ограничения и промени в регламента, които могат да бъдат счетени за не съвсем справедливи, но това е друга тема.

# 475
  • Ямбол
Хората си дирят регламента, не че понятие си имат от регламенти.
....
Ако започнат да влизат извън регламента състезатели, попитах, тогава кой ще проверява задачите.
Състезанието е безплатно за учениците и МОН плаща на учители да проверяват. На общинския кръг не се плаща, защото той е вътрешен за училището. Но външните елементи не са допринесли с нищо към бюджета на училището.

# 476
Всъщност ако има нещо, което особено да не одобрявам, това са журналистите, направили репортажа. Набутаха се в нещо, от което не разбират и в което не са си направили труда да вникнат и гонейки сензация забъркаха голяма каша.

Нищо ново.  Peace

# 477
На общинския кръг не се плаща, защото той е вътрешен за училището.
Не винаги. При нас общинският по информатика се провежда в едно-единствено училище, в което се явяват и деца от други училища.

# 478
  • Ямбол
На общинския кръг не се плаща, защото той е вътрешен за училището.
Не винаги. При нас общинският по информатика се провежда в едно-единствено училище, в което се явяват и деца от други училища.
Това е областен кръг.

# 479
  • София

Е, не плаши хората. Чак пък половин Китай.... Просто свободен достъп на деца от един два-набора в съответната община или район.

Какво толкова пък ще стане?

Вече описах някои възможсности. Едната е гастролиращите участници - вместода се бори за челната тройка в София с поне хиляда деца да речем, защо да не се запише да участва в Смолян или в Тутракан, където ще са двеста деца? Защото не е редно и адресна регистрация да им търсим, нали така, това пак ще е ограничение на свободния достъп. А Китай като нищо може да се изсипе, ако достъпът наистина е свободен - ни да е записан в училище, ни откъде идва, ни нищо! ВрАта у пОле!

Общи условия

Активация на акаунт