Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 650
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 810
Нямам представа от колко години е преподавател във ФМИ, но аз лично не съм я виждала никога във факултета. Как й е името на тази жена и от коя катедра е?

# 811
Ето чичко Насим Талеб за новия информационен елит:

"But these conferences, while colorful and slick with computerized images and fancy animations, felt depressing..... It took a while for me to realize the reason: a profound lack of elegance. Technothinkers tend to have an “engineering mind” — to put it less politely, they have autistic tendencies. While they don’t usually wear ties, these types tend, of course, to exhibit all the textbook characteristics of nerdiness — mostly lack of charm, interest in objects instead of persons, causing them to neglect their looks. They love precision at the expense of applicability. And they typically share an absence of literary culture."

Липсата на елегантност и усет може да е много вредно нещо, особено ако
тези хора имат претенции да променят обществените тенденции и изобщо
да казват кое е умно и правилно за човека.

Аз лично в живота си едва ли има какво да науча от тлъстото тяло с
хипертрофирал интелект.

# 812
Интересно интервю. Особено ако чете човек И между редовете  Sunglasses

# 813
Точно от тази статия разбрах, че тя е преподавател.

# 814
Не знам какъв преподавател е, но в преподавателския състав на ФМИ няма лице Златка Маринова, нито нейни материали са достъпни, така както са достъпни материалите на другите преподаватели. Възможно е да е хоноруван преподавател, но и така да беше, пак името й все някъде щеше да се среща в сайта на факултета, а то не се.

# 815
Интересно интервю. Особено ако чете човек И между редовете  Sunglasses

Суче го по адвокатски. По неговата логика мога да попитам и "Архитект ли е някой, който няма образование, но е построил къща?" или "Лекар ли е баячката, която знае да лекува с билки втрисане?". Отговорът и на двете е ясен и даже е глупаво да се пита, ама...

Да не говорим за настояванията Божидар да ходел на международна олимпиада.

# 816
"Да не говорим за настояванията Божидар да ходел на международна олимпиада. "

С тази репутация отборът, макар и нърдове, може да му тегли един бой.

Изобщо, голяма команда са: мазен адвокат, майка-трол и детенце с форматирано
мозъче. Плюс някаква християнска секта отгоре...

# 817
Смятам хората за бахайци.  Naughty Те си падат повече по свободата.
Таткото къде е? Защо не е в командата?

По въпроса за архитекта без диплома на Станцията Айн Цвайн е писала цял роман.  Laughing Верно ги е трепала до крак!

# 818
Накрая великият архитект без диплома май се беше хванал
да кърти мивки, пардон, камъни:)

# 819
Накрая великият архитект без диплома май се беше хванал
да кърти мивки, пардон, камъни:)

Тц, това беше по средата. Краят е коренно различен.  Laughing
Питайте и Божидар или майка му.
Ако държите, обаче, на точно определено мнение по въпроса- питайте във форума.

# 820
  • n/a
По въпроса за архитекта без диплома на Станцията Айн Цвайн е писала цял роман.  Laughing Верно ги е трепала до крак!

Верно ми, кога съм се шегувала  Mr. Green

Определено няма да мога лесно да напиша друго освен Айн Райд.

# 821
 Вие пък. Всяка жена, която държи години наред в сексуално и интелектуално робство два пъти по-млад мъж аз я адмирирам, независимо дали трепе вредни инсекти или не. Това по въпроса за Алиса Зиновиевна.

По отношение на Божидар - тези хора явно целят детето  да емигрира , така че го подготвят за други условия просто. Може пък наистина дипломата от българското средно училище изобщо да не им трябва.

# 822
По отношение на Божидар - тези хора явно целят детето  да емигрира , така че го подготвят за други условия просто. Може пък наистина дипломата от българското средно училище изобщо да не им трябва.
Всеки по-умен човек би бил и тако и вако. Би си записал детето в училище и би го пускал от дъжд на вятър като си осигурява или мед. бележки или би се разбрал с ръководството по втория начин. Пълно е с разни забутани селски училища дето без явяване и диплома ще му издадат на Божидарчо. И няма да се набие в очите на никой и пак ще си е домашен ученик.
Но тук се работи с адвокат, което ме навежда на мисълта за сериозна патология.
В Европа, също и в САЩ е добре да имаш диплома от средно училище, било то и българско. В ЕС дипломите от средното българско училище се признават и важат за университетите там. Не виждам как липсата на диплома улеснява емиграцията на Божидарчо. В Швеция и Германия например хоумскулинга не е разрешен и ще го гледат като бяла врана.
Мама просто иска да обсеби синчето-не е без аналог това поведение..

# 823
  • София
Под статията си пише въпросният що за адвокат е и с какво се занимава предимно.

# 824
На мен пък ми е странно как още от толкова малки годинки ще подготвяш
детето за някакъв път. Струва ми се някак...да си правиш сметки без кръчмар.
Особено пък за емиграция. Не ми харесва това мислене. Ти го отгледай силен
човек, пък не си мисли, че само на Запад ще се оправи. Може да си е много щастлив
и тук. Всъщност ми е странно мисленето как не се допуска, че някой може да е доста
щастлив в България, въпреки всичко.

Да не говорим, че това дете като стане на възраст да е ИТ специалист, нещата
може толкова да са се сменили, че модата да е съвсем друга.

Общи условия

Активация на акаунт