Лазер, Фото или Elos...4

• 131 336
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • Plovdiv, Bulgaria

Една дерматоложка  ми казва,че лятото не е хубаво да правя процедури,а аз я питах още миналия месец . Искам да си ги махна поне на целите ръце,а не знам дали лазерна или фото епилация и ме е страх понеже имам няколко петна от пъпки (от кола маска) ,а нагоре към рамената също ми излизат лятно време пъпки и ме е страх.Ако започна сега процедури на колко време трябва пак да повторя и за тази пигментация няма ли да помогнат слънцезащитни кремове или нещо подобно...

Ходила си при дерматолог и тя ти е отказала да направи епилация? Явно имаш тен. Тя по-добре преценява и след като ти е отказала или е видяла тен, или няма подходяща апаратура за епилация на руси косми.

# 181
Здравейте, мили дами.
Смятам да си закупя фотоепилатор скоро, но ме интересува използването на този уред в интимната област. Рових в интернет, четох тонове мнения, но никъде никой не упоменава дали може да се използва абсолютно навсякъде в интимната част. Знам, че повечето уреди от този тип не се се препоръчва да се използват в тази област, но има и такива, на които пише, че се използват и за интимни части...естествено глупавия ми въпрос е дали само на триъгълника или може и отдолу(тоест там, където е най, най-чувствително).
Много ще съм благодарна, ако някой ме просветли.
Благодаря и извинете моето невежество

# 182
Чудя се дали да не се престраша за това:
http://savana-deals.com/offers/Bezboleznena-fotoepilatziya-s-IPL … o-Savana--BOROVO4

Ходили ли сте в този салон?

# 183
Да, аз го препоръчвам този салон, мисля, че и други имаше доволни  Peace

# 184
А дали ще ме изгорят  Thinking Много ми е светла кожата  ooooh! , а космите руси...

# 185
Ох за руси косми не знам дали някъде могат да помогнат качествено.  Sad

# 186
Здравейте,
Зависи какъв е контраста кожа-косми, зависи колко са руси.
КМоже да изпробвате на лазер, но за светли косми IPL фотоепилацията е по-удачна.
Там има много повече настройки и опции за лекаря.
Поздрави

# 187

Една дерматоложка  ми казва,че лятото не е хубаво да правя процедури,а аз я питах още миналия месец . Искам да си ги махна поне на целите ръце,а не знам дали лазерна или фото епилация и ме е страх понеже имам няколко петна от пъпки (от кола маска) ,а нагоре към рамената също ми излизат лятно време пъпки и ме е страх.Ако започна сега процедури на колко време трябва пак да повторя и за тази пигментация няма ли да помогнат слънцезащитни кремове или нещо подобно...

Ходила си при дерматолог и тя ти е отказала да направи епилация? Явно имаш тен. Тя по-добре преценява и след като ти е отказала или е видяла тен, или няма подходяща апаратура за епилация на руси косми.

Не, не ми е отказала епилация- тя не предлага такива услуги , а и аз не ходех при нея за това ,а заради други прегледи, нито имам грам тен (не съм ходела миналото лято на плаж  и се пазех с фактор стриктно поради здравословни причини).
Питах я понеже сметнах,че ще е подходящо да се консултирам с дерматолог,но се оказа,че не е наясно с тези неща и каза,че тези процедури,ако ще правя ще са си по моя преценка.

# 188
Чудя се дали да не се престраша за това:
http://savana-deals.com/offers/Bezboleznena-fotoepilatziya-s-IPL … o-Savana--BOROVO4

Ходили ли сте в този салон?

Да  Peace, аз там ходя.
Четох препоръки в темата напред и така ги избрах.

# 189
Здравейте на всички! Simple Smile Имам нежелано окосмяване в областта на шията и бакенбардите. Космите  на шията на места са тъмни, а на други светли, тънки са и някой от тях доста дълги над 1см.... Реших да ги махна, но в моят град има само студио в което извършват фотоепилация, но не знам дали ще ми помогне защото част от космите са руси. Потърсих и намерих студио в съседен по-голям град за електроепилация. Нещата които прочетох за нея обаче малко ме стреснаха. И сега не знам на къде....Моля някой от вас ако е имал подобен проблем с окосмяването и има малко повече информация да сподели.
п.с. не заключвайте темата. Достатъчно търсих и четох преди да пиша тук!!!!! Моля за малко разбиране от ваша страна.  Naughty

# 190
Здравейте на всички! Simple Smile Имам нежелано окосмяване в областта на шията и бакенбардите. Космите  на шията на места са тъмни, а на други светли, тънки са и някой от тях доста дълги над 1см.... Реших да ги махна, но в моят град има само студио в което извършват фотоепилация, но не знам дали ще ми помогне защото част от космите са руси. Потърсих и намерих студио в съседен по-голям град за електроепилация. Нещата които прочетох за нея обаче малко ме стреснаха. И сега не знам на къде....Моля някой от вас ако е имал подобен проблем с окосмяването и има малко повече информация да сподели.
п.с. не заключвайте темата. Достатъчно търсих и четох преди да пиша тук!!!!! Моля за малко разбиране от ваша страна.  Naughty
Здравейте, доколкото съм запозната може да си направите фотоепилация , но трябва да се направи от професионалист.Без значение какви са космите,къси дълги руси или черни.

# 191
Привет,

Имам питане, доколко може да е вярно следното твърдение, за лазерна епилация с Александритен лазер:
 Този лазер действа на различен от другите принцип. Тук лазерното лъчение не се поглъща от меланина на косъма или кожата, а реагира с водната молекула и довежда космения фоликул до микро взрив. Недостатъците на толи лазер обаче са:

При микро взрива на космения фоликул се отделя голяма енергия, която води до силно загряване на кожата, силна болка и много често до силни зачервявания и изгаряния.
    И тук става моментно изгаряне на косъма, което довежда до остра миризма и опасност от изгаряне.
    При взривяване на космения фоликул оставащата кухина в кожата се пълни с кръв която в се съсирва и в последствие се превръща в съединителна тъкан (малък белег изпълващ фоликула на косъма). Това не позволява на фоликула да се свие. Така кожата оптически изглежда като с разширени пори.

# 192
Имам питане, доколко може да е вярно следното твърдение, за лазерна епилация с Александритен лазер:...
Нищо подобно. Имам 3 процедури на цели крака с александрит - не боли изобщо, нямам нито изгаряния, нито белези, нито разширени пори. Зачервяванията траят докато се прибера от салона вкъщи, но по принцип им дават 24-48 часа.
На мен единствено ми се появят сини точки, като спукани капиляри, но на точка, които минават за няколко дни без следа. Но тъй като в нета не намерих никаква информация по тази тема, мисля, че съм някакво изключение. Wink

# 193
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет,

Имам питане, доколко може да е вярно следното твърдение, за лазерна епилация с Александритен лазер:
 Този лазер действа на различен от другите принцип. Тук лазерното лъчение не се поглъща от меланина на косъма или кожата, а реагира с водната молекула и довежда космения фоликул до микро взрив.

Не! Александрит е един от най-хубавите лазери за епилация и всички наистина добри дерматолози го ползват. Няма логика да действа по този начин, защото е лазер, а лазерната енергия действа по един и същи начин, нали?

# 194
  • Plovdiv, Bulgaria

Електроепилацията е много травматичен метод.

Общи условия

Активация на акаунт