Брак или "на семейни начала"?

• 47 371
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Оранжева мандаринка Пък и си написал че изрично сте се разбрали да не ти прдлага , писах че не го разбирам Wink ко толкоз ?!
Няма нищо за неразбиране. Той не иска брак, казвал го е; на мен не ми пречи и без брак, защото нямам никакви причини да смятам, че неискането се отнася за брак точно с мен, а не по принцип, и съм съгласна. Но сега в темата се появи Нофелет, той ще обясни как няма такъв мъж, който да предпочита съжителство без брак по принцип, има само мъже, които съжителстват несериозно с непожеланите, докато не са срещнали жената, с която ще поискат и брак.

# 46
С мъжа ми ходехме 7 години, 6 от които и живяхме заедно. Омъжих се бременна с двете си дъщери в 6 месец. Аз никога не съм искала да съм булка. Неудобно ми е да съм център на внимание. Иначе си имам самочувствие на красива жена, дори получавам комплименти непрестанни, просто за мен сватбата е двама луди и двеста гладни. Дори ми е смешно, колко жени с ниско самочувствие правят сватби, за да са най-красивите Mr. Green Омъжих се защото искахме да сме истинско семейство и да възпитаме децата си на определени ценности. Майка ми и баща ми са имали 350 гости на сватбата си и пак са се развели, нямам нищо против хората, които не се женят въобще, но тези които правят сватби, само за да си докажат колко красиви булки са, е това за мен е ниско самочувствие.

# 47
Брак или "семейни начала" ? Това е въпрос ,който е бил обсъждан от почти всички двойки.
Но сякаш едното (бракът) се възприема като сериозна стъпка,а съжителството на семейни начала -не! Ние с моята половинка нямаме брак,но не сме му противници.
Който  иска ,нека сподели .Защо избрахте да живеете без брак ,или защо подписахте? Кое е по-добро за децата,ако изобщо има някакво значение?

А що просто не си кажеш защо я почваш тази тема?

1. Той те подпитва за брак, а ти не искаш?
2. Той продължава да НЕ те подпитва за брак, а ти искаш?

Иначе е дъвкана милион пъти темата и дори не мисля, че ще събере много коментари.
[/quote

И двамата искаме да подпишем ,но в момента нямаме възможност да направим сватба каквато искаме . Не искам да спестявам от нищо в този ден и така... Може само да подпишем ,някой ден само с кумовете,а по-нататък тържеството .

Идеално. Пожелавам ви прекрасен семеен живот! И много деца и внуци. И да избиете сватбата двойно! Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 48
Скоро отговарях на този въпрос, затова направо се цитирам  Mr. Green

Ето това ми е интересно и ще попитам нещо. Всеки има право да има предпочитания.
Но, какво е различното между двама души, които живеят заедно и имат дете, и такива, които имат подпис?! newsm78

Единственото, което лично за мен е различно, че аз съм единствената жена в живота му, на която е предложил брак. Иначе с какво щях да съм по-различна от останалите? Говоря за отношенията много преди детето, то си е отделно.
Наистина има хора и с по 2-3 брака, но пак тези 1-2-3-ма са значили нещо повече от останалите.

Не го приемайте лично, не казвам, че това наистина е така, просто това е моето усещане, за моите отношения  Peace

# 49
Преди бях "за" семейни начела, сега не съм против, но съм и "за" брака. Хората се разделят дори, когато имат брак, та не виждам какво толкова страшно има и за каква отнета свобода иде реч Mr. Green ? Или просто те така се чувстват ?

# 50
Аз никога не съм искала да съм булка. Неудобно ми е да съм център на внимание. Иначе си имам самочувствие на красива жена, дори получавам комплименти непрестанни, просто за мен сватбата е двама луди и двеста гладни. Дори ми е смешно, колко жени с ниско самочувствие правят сватби, за да са най-красивите Mr. Green Омъжих се защото искахме да сме истинско семейство и да възпитаме децата си на определени ценности.
Това все едно аз съм го писала. Ние се оженихме когато бях бременна в началото на 7-и месец. Не сме правили сватба, само подписахме и после отидохме да се почерпим с най-близките. В началото не мислихме да се женим, но в един момент ми стана неприятно, че детето ми трябва да бъде припознато и че няма да имаме една и съща фамилия, ММ също започна да променя нагласата си и накрая решихме да се оженим. Родителите бяха в екстаз и даже настояваха за истинска сватба, но ние отказахме. Не съжалявам, напротив, беше един незабравим ден, даже като излизахме от Ритуалната зала, ММ каза, че толкова му е харесало, че ако има начин всяка година би се женил за мен.  Heart Eyes 

# 51
Не съм против сватбите по принцип. Нямах хубава сватба заради криворазбраност. Е, разводът беше в пъти по- интересен.  Мисля си , че най- важното е да има  наистина любов  между двамата. Тогава всеки миг е вълшебен. С брак или без брак, не се ли обичате е все тая.

# 52
Брак, сравнително бърз (е, не беше от днес за утре), но го решихме по чисто имотни съображения. Единствените му наследници към момента бяха далечни възрастни роднини, на които е "подарил" 2 наследствени апартамента и не искаше да им прави повече подаръци. Търсят го само при изключителна необходимост от подписа му върху документ за друга имотна дейност  Crazy Иначе и аз съм ЗА брака с две ръце и два крака Simple Smile просто мога да чакам малко по-дълго, отколкото чаках сега.

# 53
И ние живеем на семейни начала,но мислим тази година да променим нещата.Скоро се навършват 2 години,откакто ме е поискал,но все не стигаме до сватбата.Първо беше мащабен ремонт,после-трудна бременност.Но преди обмисляхме варианта за тържество,а сега - само за подпис с 2-ма свидетели и почерпка на нас четиримата.

# 54
  • pomorie
Скоро отговарях на този въпрос, затова направо се цитирам  Mr. Green

Ето това ми е интересно и ще попитам нещо. Всеки има право да има предпочитания.
Но, какво е различното между двама души, които живеят заедно и имат дете, и такива, които имат подпис?! newsm78

Единственото, което лично за мен е различно, че аз съм единствената жена в живота му, на която е предложил брак. Иначе с какво щях да съм по-различна от останалите? Говоря за отношенията много преди детето, то си е отделно.
Наистина има хора и с по 2-3 брака, но пак тези 1-2-3-ма са значили нещо повече от останалите.

Не го приемайте лично, не казвам, че това наистина е така, просто това е моето усещане, за моите отношения  Peace
според мен не пречи да си единствена,дори и след другите,какво ме отличава ли,ами родила съм му две прекрасни деца-от друга не е имал........

# 55

Klara , ти/вие де , държите  на самото тържество , така ли ?  Grinning

Разбира се ,че държим на тържеството ! Ако ще правим сватба искаме да е както си го представяме,а не да се ограничаваме (например откъм ресторант,агенция или др).
А самото подписване може да стане без особенни приготовления и средства .
Твърдо съм ЗА брак, със или без сватба !

# 56
Категорично за брак. Не съм против семейните начала, живея с ММ по този начин вече три години, но когато забременях - планувана и много желана бременност, решихме да сключим брак. Аз го желая повече от него, на него му е безразлично и уважи моето решение. Искам детето ми да отрасне в семейна среда и ще направя  всичко възможно, за да осигуря здрава такава. Сега планираме сватба в много тесен семеен кръг след около месец, без рокли, извеждания, роднини, с които се виждаме само по сватби и погребения. Не отричам и традиционните сватбени тържества, просто съм ги надраснала. Мисля, че живеейки на семейни начала нещо се губи, дори само възможността да наречеш някой "Моя мъж", когато се разписваш от негово име, пак се разправяте каква си, като цяло докато не забременях не ми пукаше, но след това е различно.

# 57
  • София/Варна
Половинката ми още навремето заяви категорично, че е против брака и не го разбира. Аз винаги съм искала да се видя като булка - имам някакво такова  изкривявне  Blush и слабост към булчински рокли (но по-скоро Грейс Кели, а не Пепеляшка!). Неговите родители са щастливо женени, майка ми - щастливо разведена с баща ми и омъжена втори път.
Та къде ни доведе това:
 С милото сме заедно от почти 17 години, живеем на "семейни начала" от 8 и имаме дъщеря на почти 3 години, призната от баща си. Дори бременността не беше причина да сключим брак. Ами щастливи сме! Детето също! И в този смисъл ако родителите са щастливи заедно без брак и детето ще е щастливо. Смея да твърдя от опит, че бракът на родителите не е гаранция за щастливо детство.

И след като присъствах на сватбата на брат му се зарекох, че дори да ме поиска официално, ще се навия само на граждански брак и вечеря с най-близки приятели. Роднините да се черпят по между си както искат! Peace

PS. Mil, дъщеря ми също живее в семейна среда... Не знам как иначе да нарека това, че двамата се грижим за нея 24х7. По празници се събираме и с моите, и с неговите родители. Нищо не ми се губи...

# 58
според мен не пречи да си единствена,дори и след другите,какво ме отличава ли,ами родила съм му две прекрасни деца-от друга не е имал........

Аз затова написах - преди детето. 3 г. преди да се появи то сключихме брак. В смисъл, че това са отношения м/у двама души, децата са отделен въпрос, тях не ги намесвам, никога не се знае къде има негови деца, за които даже и не знае  Simple Smile

# 59
Ами...седем години на семейни начала, после взехме че се оженихме и разлика няма.Всъщност има една-след години семеен живот е хубаво да те уверят в чувствата си. Предложението за брак в такъв случай-поне за мен беше като нова тръпка във връзката, но това са си мои романтични въжделения и не са правило Laughing
Уточнявам-не съм мечтала никога да бъда булка,  мечтаех за къща с две липи отпред и всичко, което предполага това-семейство, любов, деца, дом. Това може да се има с подпис или без Wink
Обаче отношенията са едно, а очакванията, нагласите и вижданията на обществото съвсем друго. Но пък ние сме част от това общество и колкото и да се пъчим, че не ни пука няма как да е така.Дали ще е за това дали имаме брак, дали ще е защото сватбата ни е била в тесен кръг и сме обидили родата, или защото роклята на булката е била синя, или е била бременна, или двойката вече има дете-всеки нещо го жегва и дори и да не си признаваме обществото си взима своя дан. Иначе нямаше да има подобни теми Laughing
А по въпроса за разбирането и неразбирането на брака-еми и аз не разбирам футболните фенове -сменят треньора, сменят футболистите, ръководството, стила на игра, ама те си знаят едно име и един стадион. Та мисълта ми е-хора всякакви, разбирания всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт