Брак или "на семейни начала"?

• 47 573
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 480

Само да посоча и друго. Случай с моя роднина. Не са женени, имат момиченце на 10 г. Живеят в провинцията в къщата на жената - дарение от родителите й. "Мъжа й" я кара да изтеглят кредит като ипотекират нейната къща за да започне той уж печеливш бизнес. Бизнес така и не се осъществи - не знам какво стана, но той спря да плаща кредита, тя беше без работа, а той се изнесе при родителите си, сиреч разделиха се. От това "съжителство", освен хубавото детенце й остана един огромен кредит, който трябва да изплаща още 20 години. Дали е постъпила глупаво? Навярно. Но нали е нормално в семейството да се подкрепят. А те нали семейство бяха...
Е нали за това пишем не знам колко страници, че и колко десетки теми, че за такива случаи е измислен гражданският брак и в такива случаи е добре да се подпише.  Peace Лично аз кредити не тегля и поръчител не ставам. Всеки го знае, още преди да станем каквито и да е приятели или партньори.

Как точно защитава бракът в тази ситуация?
Няма ли да плащат двамата кредита, ако са бракувани?  newsm78

# 481
  • София
Защита от глупостта май няма.

# 482
Права си. Ама много малко хора отказват на съпруга си/човекът с който живеят за такова нещо.

# 483
Права си. Ама много малко хора отказват на съпруга си/човекът с който живеят за такова нещо.
Още изплащам потребителски кредит , който изтеглихме двамата с бившия ми мъж. Бяхме съдлъжници, но въпреки това след развода кредита си остана мое задължение. Да не съм теглила. Peace

# 484

Още изплащам потребителски кредит , който изтеглихме двамата с бившия ми мъж. Бяхме съдлъжници, но въпреки това след развода кредита си остана мое задължение. Да не съм теглила. Peace
Моят за това си знаеше от самото начало, че кредити не тегля и поръчител не ставам. Да няма сърдити после.

# 485
  • град-държава

Защо да няма, в случая следваш принципите си и толкова. Никога не сме теглили кредити и въпреки това нито аз, нито той можем да изтеглим и за вафла без подписа на другия. Съвсем отделен въпрос е, че не правя нищо, което не искам или не ми харесва, или в даден момент може да ми навреди особено, ако има вероятност да не зависи от мен при определени обстоятелства.

# 486

Само да посоча и друго. Случай с моя роднина. Не са женени, имат момиченце на 10 г. Живеят в провинцията в къщата на жената - дарение от родителите й. "Мъжа й" я кара да изтеглят кредит като ипотекират нейната къща за да започне той уж печеливш бизнес. Бизнес така и не се осъществи - не знам какво стана, но той спря да плаща кредита, тя беше без работа, а той се изнесе при родителите си, сиреч разделиха се. От това "съжителство", освен хубавото детенце й остана един огромен кредит, който трябва да изплаща още 20 години. Дали е постъпила глупаво? Навярно. Но нали е нормално в семейството да се подкрепят. А те нали семейство бяха...
Е нали за това пишем не знам колко страници, че и колко десетки теми, че за такива случаи е измислен гражданският брак и в такива случаи е добре да се подпише.  Peace Лично аз кредити не тегля и поръчител не ставам. Всеки го знае, още преди да станем каквито и да е приятели или партньори.

Как точно защитава бракът в тази ситуация?
Няма ли да плащат двамата кредита, ако са бракувани?  newsm78

Не знам. Питах дали има вратичка. Доколкото знам, тъй като ипотекираният имот е дарение и като такова е лична, а не споделена брачна собственост, като залог първо той се взима, а ако не достига, се търси солидарен длъжник. Всеки, изплатил кредит като поръчител, има право да си търси правата по законен ред от този, който го е насадил да плаща - в този случай в брак или без брак, все е едно тягостно доказване, даже може би бракът е утежнение заради принос и обвързаност... не знам наистина.

# 487
Аз нямам брак.Бащата е признал детето.Досега детето ми не е било елиминирано от
никаде и нищо, защото нямам брак.Аз също не съм срещала трудности когато
съм оправяла общи дела.Притежаваме по 1/2 идеална част от кщата.Нямала съм негативи
от това ,че нямам брак.Плюса е че няма да ме засегнат доста от горе изброените ситуации,
които са обвързани с брака.

Ама това болднатото не биваше да го пишеш, защото може да се тълкува като - не сключвам брак, защото му нямам доверие.

# 488
Аз нямам брак.Бащата е признал детето.Досега детето ми не е било елиминирано от
никаде и нищо, защото нямам брак.Аз също не съм срещала трудности когато
съм оправяла общи дела.Притежаваме по 1/2 идеална част от кщата.Нямала съм негативи
от това ,че нямам брак.Плюса е че няма да ме засегнат доста от горе изброените ситуации,
които са обвързани с брака.

Ама това болднатото не биваше да го пишеш, защото може да се тълкува като - не сключвам брак, защото му нямам доверие.
Аз си дадох сметка, като ги прочетох.Иначе аз не искам брак.Но преди 12 години когато ме пита и аз отказах /2пъти/ ,ако беше настоял щях да сключа.Тези неща в последствие ги установих.А тези с детето  последните 5 години.
То сега да взема да разправям на неомъжената ми колежка + и - на брака се тая.То тези решения се вземат между двама човека и мирогледа им за тези неща.Пък и в една връзка винаги единия доминира ,а другия прави повече компромиси.

# 489
То сега да взема да разправям на неомъжената ми колежка + и - на брака се тая.То тези решения се вземат между двама човека и мирогледа им за тези неща.Пък и в една връзка винаги единия доминира ,а другия прави повече компромиси.
Решението за брак се взема между двама, но зависи не само от тях. Много фактори имат значение, като дали връзката е консумирана например преди брака, колкото и смешно да звучи, или пък дали се чака дете появило се "случайно". Отделно има роднини, приятели и т.н., които също влияят.

# 490
Решението за брак се взема между двама, но зависи не само от тях. Много фактори имат значение, като дали връзката е консумирана например преди брака, колкото и смешно да звучи, или пък дали се чака дете появило се "случайно". Отделно има роднини, приятели и т.н., които също влияят.
Да правилно.Пречупих го през моя опит.

# 491
  • София

Е, ако двамата сами не могат да вземат толкова важно решение, къде са тръгнали въобще? Естествено, че зависи от тях, иначе какво семейство ще бъдат?

ПП Консумирали преди брака  Shocked

# 492
  • където ми харесва
Решението за брак се взема между двама, но зависи не само от тях. Много фактори имат значение, като дали връзката е консумирана например преди брака, колкото и смешно да звучи,
И как това влияе в наши дни?!
Аз съм се замисляла за това и стигнах до заключението, че никога не бих се омъжила за мъж, с който не съм спала никога.

# 493

Е, ти затова ли подписа? Защото си консумирахте връзката и се притесни да не родиш "незаконно" дете?  Crazy

# 494
Е, ти затова ли подписа? Защото си консумирахте връзката и се притесни да не родиш "незаконно" дете?  Crazy
Не бих родила незаконно дете, не разбирам защо бих искала да го направя. Единствено ако съм да речем на 40-45г. и не виждам някаква перспектива за брак и нямам деца до момента, тогава може би бих се престрашала. Иначе не. Защото имам такива приятелки, живеещи уж на семейни начала, все с по 1 дете без изключение, в смисъл никоя от тях не се е престрашила за второ. Една от разликите които забелязвам при свободните семейства е че мъжете обикновено наистина се чувстват много свободни, т.е. все още се изживяват като ергени, то фактически погледнато са си такива.

Общи условия

Активация на акаунт