Брак или "на семейни начала"?

• 47 540
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 570

Какво значи една жена да роди "чуждо" дете.Най малко е нейното.

Е, това е ясно. Примерът е само за мъжете.
Аха.Ама любовникът, ако си го поиска.Да не стане да отпадне "таткото" т.е съпругът на жената.

Любовникът няма право да иска "чуждо" дете - т.е. да оспорва нечие бащинство.

# 571
  • София
Татко Мецан, прав си, че мъжете нямат много права по отношение на децата. Имам предвид, например при развод, правата е по-вероятно да се присъдят на жената, а не на мъжа. Поне в Б-я е така, а явно и в Русия. Но тук има и нещо друго. Има мъже, които дори 1 памперс не са сменили, защото "не можели, това не било мъжка работа, не им идвало отвътре..." Един прост памперс.  А ако това дете се разболее, примерно? Е как на такъв мъж да му гласуваш доверие за отглеждане на дете?
Така че, аз съм напълно съгласна, че мъжете трябва да имат същите права по отношение на собствените си деца. Но това означава да имат и същите задължения.

# 572
  • Варна
У нашия род до 3 братовчеди има няколко такива дето отглеждат деца от първи бракове.
Или дето има един виц:
"Един полицай гони 2 деца.Хваща едното.А другото го обикаля от далеко и вика "Чичо пусни
го бе той е сирак.Няма ни майка ни баща него леля му го е раждала"
Има разлика. Едно е съпруга да отглежда дете от преден брак, в смисъл самото дете не е незаконно. Всичко си е по реда на нещата. Друго е ако сегашния съпруг отглежда незаконно дете от някой преди него. Съвсем друго е най-крайният вариант, да се отглежда незаконно дете от неизвестен баща, защото и майката на детето не знае кой точно аджеба е бащата. Хайде, да е едно дете, как да е, обаче я си помислете какво става ако има 2 или три такива деца от различни бащи? Не можете да ме убедите че това е нещо добро, по-скоро говори за някои наклонности на жената  newsm78

# 573
  • София
Айде пак с това "незаконно дете"  ooooh! Не ви ли е малко срам така да говорите за дете?

# 574
  • където ми харесва
У нашия род до 3 братовчеди има няколко такива дето отглеждат деца от първи бракове.
Или дето има един виц:
"Един полицай гони 2 деца.Хваща едното.А другото го обикаля от далеко и вика "Чичо пусни
Има разлика. Едно е съпруга да отглежда дете от преден брак, в смисъл самото дете не е незаконно. Всичко си е по реда на нещата. Друго е ако сегашния съпруг отглежда незаконно дете от някой преди него. Съвсем друго е най-крайният вариант, да се отглежда незаконно дете от неизвестен баща, защото и майката на детето не знае кой точно аджеба е бащата. Хайде, да е едно дете, как да е, обаче я си помислете какво става ако има 2 или три такива деца от различни бащи? Не можете да ме убедите че това е нещо добро, по-скоро говори за някои наклонности на жената  newsm78
КОИ ДЕЦА СА НЕЗАКОННИ?! Моля, за отговор...! Sick

# 575
Явно им доставя някакво удоволствие да употребяват този израз. Незаконните неща се преследват от закона.

# 576
Да почнем за незаконните жени, ако искате.  Joy Joy Пак звучи достатъчно яко за закостенелите. А незаконни мъже има ли?  newsm78

# 577
Да почнем за незаконните жени, ако искате.  Joy Joy Пак звучи достатъчно яко за закостенелите. А незаконни мъже има ли?  newsm78

Има, има - моят ми се пада незаконен мъж, аз съм му незаконната жена, абе ние сме едно незаконно семейство като цяло  Laughing

# 578
  • Варна
Или дето има един виц:
КОИ ДЕЦА СА НЕЗАКОННИ?! Моля, за отговор...! Sick
Незаконни са децата които са родени без да има брак/семейство.
По новините е пълно с този термин, можете и сами да видите, ето от вчера:
http://dobrich24.com/novina/oland-chaka-nezakonno-dete-ot-aktrisa/1300
Оланд чака незаконно дете от актриса
15.01.2014 г.

Френският президент Франсоа Оланд ще става татко. Снощи „Дейли Мейл" взриви общественото пространство с блата вест, че актрисата Джули Гайе е бременна в четвъртия месец и таткото няма да е кой да е, а самият държавен глава. Предполага се, че 41-годишната Гайе ще роди незаконния наследник на президента през юни.
 Достоверната информация е изтекла от журналист с безупречна репутация от телевизия М6. Самата медия обаче отрича слуховете. Докато цяла Франция говори, че 59-годишният Оланд е прелюбодеец, първата дама агонизира от мъка, депресия и срам в клиника от миналия петък. Самият президент обеща, че още преди Деня на влюбените ще стане ясна истината и той лично ще съобщи какво се случва с брака му и съмненията за извънбрачна връзка с по-младата от него кино-икона.

# 579
  • където ми харесва
Значи, виждате скъпи дами, че все пак масово нашите деца не са законни...
Трагедия ooooh!
Боже, защо има толкова глупост по тоя свят бе, защо?!

# 580
Значи, виждате скъпи дами, че все пак масово нашите деца не са законни...
Трагедия ooooh!

Виждам, виждам, сега сЕдам да рЕва.  Crossing Arms

# 581
Има разлика между незаконороден и незаконен.
А списващите по сайтове и вестници не са ми пример.

# 582
  • Варна
Ето и още един източник на определението:

http://www.thefreedictionary.com/illegitimate+child
Noun 1. illegitimate child - the illegitimate offspring of unmarried parents

Интересното е, че само при нас се правим че не разбираме значението на термина. Я идете в Турция, веднага всички ще ви обяснят какво значи. В развитите страни също теминът се използва, само ние се пишем по-модерни и от сатаната. Много бързо забравяме традициите и се правим на модерни, като дърво без корен.

# 583

Е, това е ясно. Примерът е само за мъжете.
Аха.Ама любовникът, ако си го поиска.Да не стане да отпадне "таткото" т.е съпругът на жената.

Любовникът няма право да иска "чуждо" дете - т.е. да оспорва нечие бащинство.
Но при ДНК тест ще се окаже ,че детето е на любовника.Той има права над собственото си дете.Нали му е биологичен баща.Тогава "съпруга" на майката няма права защото детето става "Чуждо " за него.

# 584
  • София
MariaNova, защо даваш примери с термини от чужди законодателства? Говорим за значението на думата според българските закони, нали?
Жълтите "източници" даже няма да ги коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт