Брак или "на семейни начала"?

• 47 836
  • 1 188
  •   3
Отговори
# 780
  • София
becky bloomwood, нали не се връзваш точно на Валентина  Wink

# 781
Ха-ха-хаааа, казаха ли ви го?  Laughing

Аз залагам годишната си заплата, че едно 90% от противничките ще приемат, АКО се появи предложение Wink
Ми не, не са ни го казали.
Залагам, че ще изгубиш облога.

# 782
Темата наистина изпростя и то заради такива като Валентина, които неистово се опитват да убедят всички, че неподписалите просто не са поискани, нямало кой да им предложи, абе с две думи те са втора категория, та чак трето качество. Подкрепям казаното от Ванилия. Тя е намерила своята административна причина и е подписала (това не е променило по никакъв начин чувствата между двамата   bouquet) Аз пък имам така да се каже своята икономическа причина  hahaha да не подпиша. Ако подпиша ще губя по 1005лв. на година. "Забогатяла" съм с почти 10 000лв. заради това, че нямам подпис. Това разбира се не е основната причина да не сме подписали. Добре ни е така и на мен лично не ми се занимава с цялата тази процедура. На някои това ще им се стори странно, но такъв човек съм си. И нека не бъда криворазбрана - не съм против брака! И уважавам решението на хората, които са решили да подпишат. Така го чувстват, така са решили. Затова няма да е лошо ако престане това плюене и обиждане на неподписалите (прочетете цялата тема и ще видите, че е така). А специално на Валентина ще кажа: Предлагал ми е и то доста пъти първите две години. После разбра, че с подпис и без подпис аз пак го обичам и много пъти съм му казвала, че искам да остарея с него. Гледаме си децата, за него аз съм неговата жена, а той за мен е моят мъж. И близките и приятелите ни ни приемат така. Това е! А ти, след като държиш всички да знаят, че са те "поискали", напиши си го на челото, та да видят всички и да не се усъмни някой, че не дай Боже си неподписала. И не ми скачайте, че е грубо, защото даже съм много внимателна имайки предвид нейното отношение към избралите да не подпишат.

# 783
  • София
Темата наистина изпростя и то заради такива като Валентина, които неистово се опитват да убедят всички, че неподписалите просто не са поискани, нямало кой да им предложи, абе с две думи те са втора категория, та чак трето качество. Подкрепям казаното от Ванилия. Тя е намерила своята административна причина и е подписала (това не е променило по никакъв начин чувствата между двамата   bouquet) Аз пък имам така да се каже своята икономическа причина  hahaha да не подпиша. Ако подпиша ще губя по 1005лв. на година. "Забогатяла" съм с почти 10 000лв. заради това, че нямам подпис. Това разбира се не е основната причина да не сме подписали. Добре ни е така и на мен лично не ми се занимава с цялата тази процедура. На някои това ще им се стори странно, но такъв човек съм си. И нека не бъда криворазбрана - не съм против брака! И уважавам решението на хората, които са решили да подпишат. Така го чувстват, така са решили. Затова няма да е лошо ако престане това плюене и обиждане на неподписалите (прочетете цялата тема и ще видите, че е така). А специално на Валентина ще кажа: Предлагал ми е и то доста пъти първите две години. После разбра, че с подпис и без подпис аз пак го обичам и много пъти съм му казвала, че искам да остарея с него. Гледаме си децата, за него аз съм неговата жена, а той за мен е моят мъж. И близките и приятелите ни ни приемат така. Това е! А ти, след като държиш всички да знаят, че са те "поискали", напиши си го на челото, та да видят всички и да не се усъмни някой, че не дай Боже си неподписала. И не ми скачайте, че е грубо, защото даже съм много внимателна имайки предвид нейното отношение към избралите да не подпишат.

Дара, много си права за тона на темата, стана доста неприятен, но ако си честна ще признаеш, че и двете страни в спора, ако образно мога да ги нарека така, написха доста грозни неща.

Искам да разгранича нещата. Има хора, и жени, и мъже, които не приемат брака като необходимост и са щастливи заедно, при условие, че и двамата са на това мнение. Има други, които не сключват брак поради икономически причини /несвързани лица и т.н/, а трети пък сключват брак именно по икономически причини.
Всичко това не опорочава смисъла на брака. Моля ви да си припомните, колко българки сключват брак в чужбина, само и само да останат да живеят там. И не само българки. Което означава, че и съвременното общество приема брака по начина, по който са го приемали и преди. Като начало и гаранция. И моля поддръжничките на брака да не ми скачат - това са просто още аргументи ЗА брака. Ако беше толкова гаден брака, тогава защо във почти всички нормални държави /като изключим мюсюлманските такива/ гей обществата искат да им признаят правото на брак?

Надявам се от тук нататък в темата да говорим с аргументи, а не с лични нападки.

# 784
Мен ако питате темата се изчерпва дори само с мнението на МериАн. Ще си позволя да я цитирам:

"Ако може поне на една жена или момиче от форума да му щракне някъде в мозъка че съвместно съжителство или брак носи своите предимства и недостатъци в съотвествие с обстановката и законите в България ще бъде добре. Никой не е застрахован от неприятни ситуации и определено малко хора претеглят и проучват кое е добре за двамата, единият и какво би могло да се случи в бъдеще. 99% от съвместно съжителство/брак се взема на емоционална основа или не се обсъжда въобще, кара се по течението."

Повечето не написаха "Аз сключих брак, защото исках да се видя в бяла рокля; защото държа на подписа; защото по този начин доказах любовта си към него/нея; и т.н.", а написаха "Вие не сте подписали, защото ..." и последваха един куп обидни предположения. Затова и темата се изроди и тона стана груб. Ако някой иска да сподели нещо лично защо е подписал или защо не е подписал, давайте. Но стига вече нападки и квалифициране на тези и онези. Естествено, че щом някой се опитва да ме засегне (или децата ми!!!) ще реагирам.

# 785
  • където ми харесва
Аз бях от по-грубо реагиращите в темата и си имам основателна (според мен) причина.
Но, никога не бих си позволила да скачам срещу избора на някоя дама да сключи брак, обяснявайки й, че го прави само заради финансови изгоди (примерно), или за да са й законни децата (не е като да липсваха примери). Както казах и по-назад, не съм против брака като институция, ако касае другите. За себе си обаче съм взела решението да не сключвам такъв и не еднократно обясних причините си.
Няма нищо лошо в брака, има жени, които са родени да бъдат само съпруги и майки, има жени, които са родени да бъдат кариеристки, има и такива, които успешно комбинират нещата, има и такива, които имат семейства, но не са в брак. И все пак, не смятам, че всяка жена мечтае да се види в бяла рокля пред олтара, както спомена по-назад една съфорумка. Нито смятам, че всяка жена като цяло иска да има брак. Не смятам, че бракуваните са с по-голям статус в обществото от тези, живеещи на семейни начала.
Ако нямаше нападки в тази тема, тя щеше да е свършила на втората си страница отдавна. Но пък така нямаше и да си проличи колко жени все още използват израза "незаконно дете" за децата, родени извън брак, както и че смятат мъжете, които не са женени за кръшкачи, съответно жените за ...леки жени...Да не говорим за това, че никога нямаше да разбера, че съм част от феминистката сган, защото не проумявам че един мъж би зарязал на момента жената, която твърди, че обича, понеже е отказала да се омъжи.
Така че, човек може да си извади изключително много изводи от темата за обществото ни като цяло, точно на база помията, която се изписа на всичките 53 страници.

# 786
Аз бях от по-грубо реагиращите в темата и си имам основателна (според мен) причина.
Но, никога не бих си позволила да скачам срещу избора на някоя дама да сключи брак, обяснявайки й, че го прави само заради финансови изгоди (примерно), или за да са й законни децата (не е като да липсваха примери). Както казах и по-назад, не съм против брака като институция, ако касае другите. За себе си обаче съм взела решението да не сключвам такъв и не еднократно обясних причините си.
Няма нищо лошо в брака, има жени, които са родени да бъдат само съпруги и майки, има жени, които са родени да бъдат кариеристки, има и такива, които успешно комбинират нещата, има и такива, които имат семейства, но не са в брак. И все пак, не смятам, че всяка жена мечтае да се види в бяла рокля пред олтара, както спомена по-назад една съфорумка. Нито смятам, че всяка жена като цяло иска да има брак. Не смятам, че бракуваните са с по-голям статус в обществото от тези, живеещи на семейни начала.
Ако нямаше нападки в тази тема, тя щеше да е свършила на втората си страница отдавна. Но пък така нямаше и да си проличи колко жени все още използват израза "незаконно дете" за децата, родени извън брак, както и че смятат мъжете, които не са женени за кръшкачи, съответно жените за ...леки жени...Да не говорим за това, че никога нямаше да разбера, че съм част от феминистката сган, защото не проумявам че един мъж би зарязал на момента жената, която твърди, че обича, понеже е отказала да се омъжи.
Така че, човек може да си извади изключително много изводи от темата за обществото ни като цяло, точно на база помията, която се изписа на всичките 53 страници.

newsm10

# 787
Аз пък имам така да се каже своята икономическа причина  hahaha да не подпиша. Ако подпиша ще губя по 1005лв. на година. "Забогатяла" съм с почти 10 000лв. заради това, че нямам подпис.
Само заради това ли не подписваш? Аз съм за свободния избор ако двама души се обичат и разбират мен не ме касае имат ли брак или не. За себе си предпочитам брака пред съвместното съжителсво.

# 788
Пуснах анкета,за да видим кое е преобладаващото мнение. Ако желаете,пуснете по един глас . Peace

# 789
Пуснах анкета,за да видим кое е преобладаващото мнение. Ако желаете,пуснете по един глас . Peace

Забравила си поне 2 опции - "няма значение" и "зависи"  Wink

# 790
което скоро писа някой - че свирката е акт на унижение за жената.

верно ли? започнах да съжалявам,че не съм чела подробно всички коментари по ред:) това интересно изказване съм го пропуснала хахахаха

# 791
Magnolia, нападките бяха и в двете посоки, аз например прочетох, че щом сме подписали с мъжа ми, значи съм тесногръди  Laughing

# 792
  • Tам през Атлантическия океан
Аз пък имам така да се каже своята икономическа причина  hahaha да не подпиша. Ако подпиша ще губя по 1005лв. на година. "Забогатяла" съм с почти 10 000лв. заради това, че нямам подпис.
Само заради това ли не подписваш? Аз съм за свободния избор ако двама души се обичат и разбират мен не ме касае имат ли брак или не. За себе си предпочитам брака пред съвместното съжителсво.

Далаверка да има  Tired и аз знам за двама където не подписват , мацката се води самотна майка  Sunglasses и получава туй онуй от държавата , има общинско жилище  Sunglasses
А , тези които реално се нужаят духат супата .......

Даммммм жакла картинка , а после се питаме шО живеем у акана държава.

Dara88  ooooh! голЕма далавера , гордееш се гледам  Sunglasses

# 793
Аз пък имам така да се каже своята икономическа причина  hahaha да не подпиша. Ако подпиша ще губя по 1005лв. на година. "Забогатяла" съм с почти 10 000лв. заради това, че нямам подпис.

Далаверка да има  Tired и аз знам за двама където не подписват , мацката се води самотна майка  Sunglasses и получава туй онуй от държавата , има общинско жилище  Sunglasses
А , тези които реално се нужаят духат супата .......

Даммммм жакла картинка , а после се питаме шО живеем у акана държава.

Dara88  ooooh! голЕма далавера , гордееш се гледам  Sunglasses

Ох, писна ми от некомпетентни изказвания. Обясних вече, че помощи за самотни майки НЯМА! А и аз не съм самотна майка, децата ми са припознати. Вземам детски, за тях става дума. Гордея се, да. Родила съм две деца на тази държава и няма само циганите да са облагодетелствани. Живея си в собствено жилище и мога да ти кажа, че не аз съм причина да живееш в "оакана" държава. Ти да не би да си от тези дето духат супата, та така се нервиш?  newsm45

# 794
Разбрах още от предния пост че това са детски надбавки но само за да не ги изгубиш ли не сключваш брак?
Аз съм против даването на детски надбавки според дохода или трябва да се дават на всички или на никой, за това съм и против увеличаването им.

Общи условия

Активация на акаунт