Брак или "на семейни начала"?

• 47 534
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 540
  • София
.....Не мислех че някой в 21-ви век се обижда от думата незаконно дете. ...

Няма такъв термин незаконно дете.
Всички деца са законни и децата припознати от бащите си има абсолютно същия статут, като родените в брак.

# 541
  • където ми харесва
Леле  ooooh! Брачно, небрачно, законно, незаконно... Много жалък е този двукрак, чието отношение към дете се определя от това.
А знаеш ли колко са много.
Едно време, когато бях дете, понеже родителите ми са разведени, имах съученици, които ми се подиграваха и обиждаха. Тези хора сега имат деца и съм сигурна, че повечето ги възпитават по същия начин, защото една от обиждащите ме съученички ми е съседка (ебати малшанса), и веднъж обясняваше на дъщеря си как не трябвало да си играе с едно дете на площадката, защото било копеле.
И до ден днешен термина незаконно/извънбрачно се използва точно по същия начин, колкото и да не им се вярва на някои..

# 542
Леле  ooooh! Брачно, небрачно, законно, незаконно... Много жалък е този двукрак, чието отношение към дете се определя от това.
Едно време, когато бях дете, понеже родителите ми са разведени, имах съученици, които ми се подиграваха и обиждаха. Тези хора сега имат деца и съм сигурна, че повечето ги възпитават по същия начин, защото една от обиждащите ме съученички ми е съседка (ебати малшанса), и веднъж обясняваше на дъщеря си как не трябвало да си играе с едно дете на площадката, защото било копеле.
И до ден днешен термина незаконно/извънбрачно се използва точно по същия начин, колкото и да не им се вярва на някои..

Пука ли ти? Както казах преди, простотията ходи по хората. Прост човек донякъде се търпи, но злобен и прост е страшна комбинация.

# 543
Да ви кажа съвсем честно, само тук съм виждала подобни приказки  Mr. Green сега да ме питаш кои от родителите и приятелите на детето има брак и кой не - никаква представа нямам. И никога не съм виждала някой да пита - Абе, ти брак имаш ли  Joy От приятелските ни семейства също имаме всякакви. Дори кумовете на сватбата ни бяха без брак (и 13 г. по-късно още нямат). Не забелязвам по-различни отношения към двойките, независимо от статуса им. Така че всичките спорове и обиди тук са ми странни. Защо се получава така?

# 544
  • където ми харесва
Леле  ooooh! Брачно, небрачно, законно, незаконно... Много жалък е този двукрак, чието отношение към дете се определя от това.

Пука ли ти? Както казах преди, простотията ходи по хората. Прост човек донякъде се търпи, но злобен и прост е страшна комбинация.
Абе, да ти кажа пука ми от тази гледна точка, че ако някоя лелка си позволи да каже на което и да е от моите деца (или чуждо дори), че е еди какво си, ще й скърша врата без да се замисля.
Едно е да си груб и арогантен към възрастен, но когато се държиш с дете по този начин показва колко прост и ограничен индивид си.
Една г-жа по назад в темата нещо се опита да намеси децата ми, надявам се си е направила сметката, че е грозно и за това реши да си замълчи. Но, знам че във форум е много лесно да си лаеш, а кервана да си върви.

# 545
  • София
В семейното право има термин незаконен. Родителите, невстъпили в брак не ги грее този закон, но общите им деца -да.

Пък гръмките изказвания на някои от семейните дами ми отвинтиха главата.
То стожери на обществото, то деятели на морала, то.....ще взема да млъкна.
И какво значение има в крайна сметка?!

Вярно ли хората продължават да използват копеле?! Shocked

# 546
  • София
Да ви кажа съвсем честно, само тук съм виждала подобни приказки  Mr. Green сега да ме питаш кои от родителите и приятелите на детето има брак и кой не - никаква представа нямам. И никога не съм виждала някой да пита - Абе, ти брак имаш ли  Joy От приятелските ни семейства също имаме всякакви. Дори кумовете на сватбата ни бяха без брак (и 13 г. по-късно още нямат). Не забелязвам по-различни отношения към двойките, независимо от статуса им. Така че всичките спорове и обиди тук са ми странни. Защо се получава така?
Подкрепям.
И аз само тук изумявам от всякакви подобни умопомрачително констатации.

В семейното право има термин незаконен.
Тц.

# 547
  • При семейството си
Понятие "незаконни" деца няма. И за да сме най-точни, няма от 1940 година.

# 548
  • София
Честно казано уморих се от тази тема. Да се вкарват децата - брачни и извънбрачни в "схватката" на родителите е меко казано грозно. Аз в живота си не съм срещала някой, който дели децата и определя отношението си към тях на тази основа. И слава Богу, не бих позволила на такъв човек да ми е приятел. Така че спрете да разисквате това.

# 549
  • София
Леле  ooooh! Брачно, небрачно, законно, незаконно... Много жалък е този двукрак, чието отношение към дете се определя от това.

За едно време съм съгласна, обаче сега...  Rolling Eyes Със съвсем други впечатления съм.

ПП От тази тема направо ме хваща срам, че имам брак.

# 550
Валентина след като без брак щеше да се продадеш твърде евтино това значи че
платиха за теб като те взеха от баща ти?Парите не са за изтърване.
Или не струваше нищо и нямаше желаещи и баща ти плати на някой
да те вземе?

# 551

Това с ергенския данък ок - но както си му е редът в Европата.

Абе те много глупости са изписали по темата, това жени като се хванат да обсъждат нещо, и от най-голямат глупост могат да изпишат хиляди страници безсмислени приказки и да се хванат една друга за косите. Голям сеир е да се чете.

Но аз по повод на глупостите за ергенския данък дето сте изписали. Това му беше разговорното име, но всъщност той не зависеше от това дали имаш брак или не, а се плащаше от всички, които нямат деца, включително и женените. Което беше една от многото комунистически дивотии. Защото има и нещастни хора, които просто не могат да имат деца, не им стига това, ами и данък да плащат за нещастието си. Много простотии имаше тогава.

# 552
Мили омъжени дами, наричайки чуждите деца незаконни, споделете моля имате ли имунизация срещу хипотезата да заченете от любовника си и да не успеете да се разведете и омъжите отново навреме за раждането?

Я сега кажете сега във връзка със законностите и извънбрачностите, ако една съпруга зачене от любовника, кой се пише за баща и как се оформя това легално?

# 553

Защото, явно, за някои жени еманацията на успех в живота е да се продадеш скъпо, бракувайки се. Та и децата им със статут, издигащ ги над другите деца, по рождение!  Rolling Eyes
Направо не мога да повярвам от какво хората могат да си създадат самочувствие!  ooooh!
Да не говорим, че да разчиташ на един подпис, за да ти се получи стабилна семейна среда, си е направо смешноватичко.

# 554
Хоп!
Ще ме прощавате, че ви се меся в дискусията, но мисля че е редно преди да продължите да се нападете, да се уточни - копеле е дете, за което не се знае кое е баща му, извънбрачни са деца, чийто родители нямат сключен граждански брак по смисъла на закона на България. Обаче...често пъти в "извънбрачно дете" се слага гадното значение на копеле.
Все пак живеем в 21 век, дете на родители, които се обичат и се грижат за него, но не са сметнали за необходимо да се отчитат пред държавата, нямат копелета. Щом бащата е признал детето, всичко си е ОК, и никой не е курва или копеле!

П.П.: За протокола ще отбележа, че съм омъжена. Бракът нито ни е накарал да се обичаме повече, нито обратното. Така решихме един ден. И, да, усещам се, че самочувствието ми е малко по-така от преди, но по никакъв начин не смятам неомъжените за по-нисши.

П.П.С.:Голям кеф прави на голяма част от народа да обиждат и да се държат вулгарно, ама не мога да разбера защо някой трябва да им се връзва толкова. Убий глупака с мълчание Simple Smile

Обичайте се, бе хора!

Общи условия

Активация на акаунт