Брак или "на семейни начала"?

• 47 645
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 585
Ето и още един източник на определението:

http://www.thefreedictionary.com/illegitimate+child
Noun 1. illegitimate child - the illegitimate offspring of unmarried parents

Интересното е, че само при нас се правим че не разбираме значението на термина. Я идете в Турция, веднага всички ще ви обяснят какво значи. В развитите страни също теминът се използва, само ние се пишем по-модерни и от сатаната. Много бързо забравяме традициите и се правим на модерни, като дърво без корен.

Нито Турция, нито Шумен са ми пример... Stop

# 586
Какво значи една жена да роди "чуждо" дете.Най малко е нейното.
Е, това е ясно. Примерът е само за мъжете.
Аха.Ама любовникът, ако си го поиска.Да не стане да отпадне "таткото" т.е съпругът на жената.
Любовникът няма право да иска "чуждо" дете - т.е. да оспорва нечие бащинство.
Но при ДНК тест ще се окаже ,че детето е на любовника.Той има права над собственото си дете.Нали му е биологичен баща.Тогава "съпруга" на майката няма права защото детето става "Чуждо " за него.

Любовникът сам не може да иска ДНК тест. Ако и семейството си затрае, може  никога да не си види детето, дори  и да е биологичен баща.

# 587
Аз вече се и обърках кой на кого брат ,кой на кого сват.Моето е незаконно ,безбрачно и там както и да го наречете.Още 5 да ми дадете такива и да "чужди" не ми пречи да ги отгледам.На който му пречи и му е нередно и незаконно да не ги гледа.Даже като върви да жума ,че да не му се накърни зрението.
Може ли да се върнем към майките и бащите и да видим, защо не искат да се бракуват.
А като писах бракуват то думата май не е с най-хубавите значение в българския език.

# 588
Аз вече се и обърках кой на кого брат ,кой на кого сват.Моето е незаконно ,безбрачно и там както и да го наречете.Още 5 да ми дадете такива и да "чужди" не ми пречи да ги отгледам.На който му пречи и му е нередно и незаконно да не ги гледа.Даже като върви да жума ,че да не му се накърни зрението.

И аз съм на тоя принцип.  Peace

# 589
Ами аз затова моите ги крия и ги гледам като вълчица в една тайна хралупа, щото са незаконни. Не знам само дали аз подлежа на санкции, че съм нарушила закона, раждайки ги, или те самите са си нещо като престъпници, щото са се появили незаконно?

И да, наследникът, който се очаква да се роди е незаконен. Но ако баща му го припознае си става абсолютно законен и пълноправен наследник, наред с децата на Франсоа Оланд от неговата съпруга, родени в брак.

Ей, много диво племе сме! А журналистите ни са още по-диво племе.

# 590
Ами аз затова моите ги крия и ги гледам като вълчица в една тайна хралупа, щото са незаконни. Не знам само дали аз подлежа на санкции, че съм нарушила закона, раждайки ги, или те самите са си нещо като престъпници, щото са се появили незаконно?

И да им махнеш снимките от тука.  Laughing Laughing Върви да се срамуваш в ъгъла!  Joy

# 591
  • София
Аз недоумявам как може неморални хора, които делят деца на "законни" и "незаконни", да се възмущават от чуждия морал. Ако това лицемерие е традиция, то по-добре да я няма.

# 592
  • където ми харесва
baibibi, ела да се срамуваме заедно...Моите са скрити в гората, че до колкото знам, полицията издирва хора в нелегалност...нали са незаконни #Crazy

# 593
Моите пък са в пещера. Много е уютно.

А на въпроса "Защо не съм се бракувала?" отговорът е: защото не искам.
Мъжът ми три пъти ми предложи, но вече не смее да повдига въпроса. 

# 594
MariaNova, защо даваш примери с термини от чужди законодателства? Говорим за значението на думата според българските закони, нали?
Жълтите "източници" даже няма да ги коментирам.

Само дето в примера има доста разлики и от брака, и от съжителството на семейни начала. Става дума за мъж, който има брак и очаква дете от любовницата си. Ама дори и неговото може да е напълно законно, ако той го признае. Пък и детето пак няма да е родено извън закона, а само извън законния брак на баща си.

Не очаквах да има толкова много ограничени хора, които да поставят квалификации на деца. мислех, че отдавна е минало времето на етикетите, но уви. Оказа се, че децата на родителите без брак са незаконни, децата на разведените родители "не стават" и какво ли не още...
А примерът с Турция ме окрили. Може и няколко примера с Иран да последват или предложения всички "незаконни" мъже, жени и деца да бъдат линчувани с камъни, а разведените - каторга и робски труд поне 10 г., че да им дойде акъла и да се съберат в собственото си стабилно и здраво семейство. И то само ако още не са се събрали с някой незаконно.

# 595
  • където ми харесва

Недей лъга, никой не те е поискал тебе, за това и раждаш незаконни деца.
За протокола, неомъжените вписващи в темата, с изключение на две-три мацки, споделихме, че сме били искани по няколко пъти, просто сме отказали, ама нейсе, ние пак сме непоискани, а мъжете ни си остават кръшкачи, щото не сме ги вързали.

# 596

И са неподстригани.Типично за престъпници.Сигурно снимките са от журнала на "Издирва се"  Grinning

# 597
  • София
...
Не очаквах да има толкова много ограничени хора, които да поставят квалификации на деца...

Ето това ме плаши. Тръгнали да говорят за ценности, а класифицират деца... Добре че нямам такива познати.

# 598

И са неподстригани.Типично за престъпници.Сигурно снимките са от журнала на "Издирва се"  Grinning

Ти ако пък им видиш ноктите!

# 599
Аз по горе питах/от тук научавам много работи и все важни/, защо по българския стандарт ,
на хората дето имат брак им викат бракувани?Нещо се развалят,втасват не стават за нищо..
Аз съм не бракувана т.е. хубава стока.Що мен изкарват калпава.

Общи условия

Активация на акаунт