Брак или "на семейни начала"?

• 47 565
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 630
В темата има женен мъж, омъжени жени, неомъжени съжителстващи жени... Липсват съжителстващите мъже... Мисля, че доста митове в тази тема биха били развенчани, ако няколко такива биха споделили своите мотиви да не предлагат брак на жената, с която живеят.

Аз писах за мои такива познати
Мотивите им още в началото бяха жените им да не им вземат имотите, ако се разделят

# 631
  • София
Аз пък имам познати, които си оправиха имотните въпроси - това си е мое, това си е твое, пък тогава се ожениха, след известно време съжителство и дете.
Въпреки че, като сте заедно, е много смешно да се делят нещата - все ще се случи мъжа да помогне нещо по къщата, или жената да му даде пари, като не му достигат и т.н.

# 632
Аз пък имам познати, които си оправиха имотните въпроси - това си е мое, това си е твое, пък тогава се ожениха, след известно време съжителство и дете.
Въпреки че, като сте заедно, е много смешно да се делят нещата - все ще се случи мъжа да помогне нещо по къщата, или жената да му даде пари, като не му достигат и т.н.
То на нас ни се наложи да бутнем третия етаж на къщата ,че за него не можахме нещо да се споразумеем.И така разделихме останалите 2 ...

# 633
Нищо потресаващо няма. Нито пък "обяснително", че и "като ученички".

Съжителствата без брак са основно, защото мъжът просто не е предложил. Докато един мъж не е предложил, е нелепо една жена да обяснява "аз съм против брака"... Че кой те е питал Simple SmileSimple SmileSimple Smile Доказан противник на брака е само отказалата жена. Жена, на която никой не й е предложил, няма как да е против брака, щото... не се знае, знае ли се... Аз лично познавам много жени, които бяха против брака, докато..... не им предложиха брак.

# 634
Нищо потресаващо няма. Нито пък "обяснително", че и "като ученички".

Съжителствата без брак са основно, защото мъжът просто не е предложил. Докато един мъж не е предложил, е нелепо една жена да обяснява "аз съм против брака"... Че кой те е питал Simple SmileSimple SmileSimple Smile Доказан противник на брака е само отказалата жена. Жена, на която никой не й е предложил, няма как да е против брака, щото... не се знае, знае ли се... Аз лично познавам много жени, които бяха против брака, докато..... не им предложиха брак.
Не думай.

# 635
И другото... "ние с мъжа ми смятаме", "ние с мъжа ми сме се разбрали".... Какво има да смята и да се разбира един мъж? Мъжът, който иска брак, не го обсъжда с жена си, а предлага Simple SmileSimple SmileSimple Smile... и оставя нещата в нейните ръце - да си избере дали да си стяга багажа или да каже "Да". Аз не бих седял повече от два часа около жена, която би ми отказала брак. (Двата часа са необходими, за да си събере багажа)

# 636
  • където ми харесва
И другото... "ние с мъжа ми смятаме", "ние с мъжа ми сме се разбрали".... Какво има да смята и да се разбира един мъж? Мъжът, който иска брак, не го обсъжда с жена си, а предлага Simple SmileSimple SmileSimple Smile... и оставя нещата в нейните ръце - да си избере дали да си стяга багажа или да каже "Да". Аз не бих седял повече от два часа около жена, която би ми отказала брак. (Двата часа са необходими, за да си събере багажа)
Интересно...ето още един хитър пишещ в темата, само че е мъж.
Та, интересно е как ли са останали мъжете ни с нас, след като сме им отказали брак, че и деца са ни направили Thinking

# 637
Интересно...ето още един хитър пишещ в темата, само че е мъж.
Та, интересно е как ли са останали мъжете ни с нас, след като сме им отказали брак, че и деца са ни направили Thinking
Интересно ми е, наистина. Искам да си представя самата ситуация, лицето, изражението на един мъж, който предлага брак на жената, която обича и тя му казва: "Ами...... не!"... Наистина не знам какво точно прави оттам нататък при нея. Как точно преглъща това, какви оправдателни механизми се задействат в главата му, как минава през тази ситуация... Жалко е. Такъв мъж е жалък за мен. Кога започнаха да се раждат такива... тъжна работа.

# 638
... Та, интересно е как ли са останали мъжете ни с нас, след като сме им отказали брак, че и деца са ни направили Thinking

Аааа, сакън. Те само деца са ви направили, но не са ви предлагали брак.  Joy

Ако един човек иска да се жени (независимо от пола) той няма да чака предложения, а ще се изясни с половинката си далеч преди етапа със заживяването и децата. Същото важи и ако не иска. Няма да чака като в 15 в. да дойдат да го поискат или пък да тръгне да предлага, ако знае, че ще му откажат.
Познавам много несемейни двойки, в които никой от двамата не копнее за брак и подпис, а са в пъти повече семейство от много семейни.
Семейство с подпис не се прави.

# 639
Има мъже които не обичат да им се отказва.Как така на този хубавия мъж ще му откаже някой нещо.
Ами нали ще му се подиграват после...Комплексари.

# 640
  • където ми харесва
Има мъже които не обичат да им се отказва.Как така на този хубавия мъж ще му откаже някой нещо.
Точно..
и понеже г-на попита, аз ще му дам отговор, въпреки че доста назад в темата обясних мотивите си.
Предложението му дойде спонтанно и може би рано. Аз бях с едно дете и с мнооого тежка раздяла зад гърба си. Ходехме от месеци. Отказах му с основателната причина, че за момента не желая да се обвързвам по този начин с никого. Че искам да предпазя и дъщеря си, и себе си от още една евентуална разправия в съда. Детето ми наистина прие първата раздяла адски тежко, защото самата аз бях рухнала. И колкото и да е немислимо за някои жени, когато ти предложат брак за втори път, понякога първата ти мисъл е, че рано или късно може да се стигне до развод, а това е неприятно за всички страни.
И все пак, не смятам, че моя мъж е някакъв льольо, защото прие отказа ми нормално, че остана с мен след това, че и чуждо дете отглежда, пък и ми направи едно незаконно...
Трябва да имаш топки, за да останеш с жена, която не е отхвърлила теб, а само брака като вариант. Не всяка жена умира да се омъжи. Особено ако вече е минала по този път и нещата са били грозни на финала.

# 641

Не е въпрос за обичане да му се отказва. И дали е хубав и т.н. Въпросът е, че тази жена му казва "Не". Какво правиш при жена, която ти казва "Не". Не е ли правилно да я оставиш да живее своя начин на живот със своето си "не". Ако един мъж предлага брак, то той вярва в брака и това предложение е символ на неговите житейски устои. Дори и жената да овальоца отказа си с разни лигавщини като "миличък, ама аз те обичам, просто съм принципно срещу брака", това той как го прилага към своя си мироглед. Да живеш без брак, докато самият ти вярваш в брака и искаш брак... е прекалено голям компромис. Не е като единият да обича класическа музика, а другият да обича джаз. Минимизираш значението на това "не". А то си е голямо "НЕ" Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 642
  • Насред хаоса

Интересно ми е, наистина. Искам да си представя самата ситуация, лицето, изражението на един мъж, който предлага брак на жената, която обича и тя му казва: "Ами...... не!"... Наистина не знам какво точно прави оттам нататък при нея. Как точно преглъща това, какви оправдателни механизми се задействат в главата му, как минава през тази ситуация... Жалко е. Такъв мъж е жалък за мен. Кога започнаха да се раждат такива... тъжна работа.
А не ти ли минава през ума, че приема решението й и остава с нея просто защото иска да е точно с нея? С брак или без брак, какво значение има? Чак пък трябвало да я оправдава в себе си. Глупости. Приемете, че има хора с различни от вашите разбирания и това не ги прави някакви подобия на хора или по-малко хора.

# 643
Точно..
и понеже г-на попита, аз ще му дам отговор, въпреки че доста назад в темата обясних мотивите си.
Предложението му дойде спонтанно и може би рано. Аз бях с едно дете и с мнооого тежка раздяла зад гърба си. Ходехме от месеци. Отказах му с основателната причина, че за момента не желая да се обвързвам по този начин с никого. Че искам да предпазя и дъщеря си, и себе си от още една евентуална разправия в съда. Детето ми наистина прие първата раздяла адски тежко, защото самата аз бях рухнала. И колкото и да е немислимо за някои жени, когато ти предложат брак за втори път, понякога първата ти мисъл е, че рано или късно може да се стигне до развод, а това е неприятно за всички страни.
И все пак, не смятам, че моя мъж е някакъв льольо, защото прие отказа ми нормално, че остана с мен след това, че и чуждо дете отглежда, пък и ми направи едно незаконно...
Трябва да имаш топки, за да останеш с жена, която не е отхвърлила теб, а само брака като вариант. Не всяка жена умира да се омъжи. Особено ако вече е минала по този път и нещата са били грозни на финала.

Трябва да имаш топки, за да напуснеш тази жена и да я оставиш да си живее в собствените й бълнувания и страхове, а не да плащаш цената за нейните минали простотии. Топки са нужни, за да продължиш напред и да намериш тази, в чиито очи да лумне радост и щастие от въпроса "Ще се омъжиш ли за мен?", а не някакви обяснения и оправдания и приказки като "ох, не искам пак да се развеждам". Толкоз за "топките" Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 644
  • София
Ако подписът е по-важен от жената, значи мъжът не държи особено да бъде с тази жена.

Общи условия

Активация на акаунт