Брак или "на семейни начала"?

• 47 870
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 795
Детски надбавки... ако си сключила брак, пак ще ги получаваш, мисля. Нали няма помощи за "самотни" майки!? Ако не си декларирала целия доход, това е съвсем друго и няма общо с брака като такъв. И никак не е за гордеене  Laughing

# 796
Детски надбавки... ако си сключила брак, пак ще ги получаваш, мисля. Нали няма помощи за "самотни" майки!? Ако не си декларирала целия доход, това е съвсем друго и няма общо с брака като такъв. И никак не е за гордеене  Laughing
Логиката е следната: като нямат брак, се взема само нейния доход и се дели на 3. Една заплата на 3ма души е по-малко от 2 заплати на 4ма души. Аритметика: 1/3<2/4.

# 797
Логиката е следната: като нямат брак, се взема само нейния доход и се дели на 3. Една заплата на 3ма души е по-малко от 2 заплати на 4ма души. Аритметика: 1/3<2/4.
Е да де, ама нали нямало помощи за самотни майки, и доколкото знам, щом бащата е вписан като баща в акта, си се взема и неговия доход.
Ако не е така - значи помощи за "самотни" майки ИМА Wink

# 798
Ако нямат брак не се изисква дохода на бащата.

# 799
На 2 се дели,не на 3.Така че хич няма полза,.Виж ако има брак и единият от родителите се води без доходи(както в повечето случаи става),тогава има далавера,защото се дели на 3 или 4,зависи от броя на децата..
А вече не знам колко пъти се повтори,че ''самотна'' майка не  означава ''не сключила брак''.
Преди да правите някои тук ''гениални умозаключения'',прегледайте малко темата,като не са ви ясни нещата,а не да пишете глупости.
Отписвам се и аз от темата,че гледам пак наново се започва. ooooh!

Редактирам се:ако са 2 деца,се дели на3.А ако бащата е ''безработен'' на 4.Още по-голяма далавера.
Та това да го изтъквате като аргумент за несключване на брак е смешно.  Stop

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 23:21 от Анонимен

# 800
За неразбралите! Ако тя взема 600лв заплата и е с две деца когато е неомъжена 600/3 =200 и взема детски, но ако е омъжена и съпругът и взема 2000 тогава се получава 2600/4=650 надвишава дохода и не взема детски. В пост на Дара88 видях и че баща не може да припознае неродено дете това са пълни глупости попълва се декларация пред нотариус, че припознава детето родено от майка Х  с евентуална дата на раждане както и име на нероденото (пишат се мъжко и женско име). След раждането декларацията се дава на служителката която записва новородените. изобщо не се ходи до съд. Ако случайно бащата не припознае детето при раждането и му бъде издаден акт с баща неизвестен той може да го припознае по-късно но винаги когато детето отиде в ГРАО за някакъв документ ще излиза и първия акт за раждане, което си е кофти.

# 801
Благодаря!
Аз много добре разбрах още първия път аритметиката. Просто не разбрах каква е тази "гордост" с постъпката. За мен лично е непонятно.

# 802
На 2 се дели,не на 3.Така че хич няма полза,.Виж ако има брак и единият от родителите се води без доходи(както в повечето случаи става),тогава има далавера,защото се дели на 3 или 4,зависи от броя на децата..
А вече не знам колко пъти се повтори,че ''самотна'' майка не  означава ''не сключила брак''.
Преди да правите някои тук ''гениални умозаключения'',прегледайте малко темата,като не са ви ясни нещата,а не да пишете глупости.
Отписвам се и аз от темата,че гледам пак наново се започва. ooooh!

Редактирам се:ако са 2 деца,се дели на3.А ако бащата е ''безработен'' на 4.Още по-голяма далавера.
Та това да го изтъквате като аргумент за несключване на брак е смешно.  Stop
Поясних заради този пост

# 803
Ужас  Laughing тънки сметки до бога. Сега разбрахме, защо не се жените. Също така и разбрахме защо лаете срещу женените - защото са по-добре от вас и не им се налага да лъжат, че са самотни, само и само да изкарат някой лев в повече.

Темата просто закопа последните две страници.

А на призива женените да споделят защо са такива, за протокола[/i] и защото Дарата няколко пъти спомена моето име, аз съм влязла в темата с това:

Брак!

Бракът не е късче хартия, бяла рокля или джамбуре.

Той е тайнство, съзаклятничество, принадлежност, семейство. Той е връзката, която ви прави роднини в действителност, защото няма иначе как да станете роднини (с него и със семейството му).
Толкова ли е трудно да се разбере?

А който иска да си живее на семейни начала - супер. Що трябва да има спорове и надцаквания? Ако бракът е салам, а семейните начала - шунка, разбираемо е, че някои ще искат да ядат и шунка. И квооооо Wink?

Но да ми казват, че саламът бил черво пълно с тленните останки от умряло животно - моля, няма да се разберем.  #2gunfire

Обяснявам аз защо държа на брака и не виждам никъде цитирам 'куп обидни предположения'. Напротив.  Simple Smile Писала съм (пак цитирам) 'А който иска да си живее на семейни начала - супер.'

Това само за протокола, де. Че на момите зад всеки ъгъл им се привижда някой, който се готви да ги линчува. Спокоооо, не се плашете от собствената си сянка! Гузен негонен бяга хаха  Wink

# 804
1. неродено дете все още може да се признае от бащата, въпреки всички простотии, изписани по незнайни причини из нета.

2. Когато майката е неомъжена, но децата са признати, доходът на бащата(дори да взема и 5000 лв) не се взима за получаване на детски. Просто никой не ти го иска.  Peace И това не е помощ за самотни майки, това са детски надбавки. Неомъжената жена с признати деца не е самотна майка. КОлко още по-ясно да се напише?

# 805
  • София
...
Брак!

Той е тайнство, съзаклятничество, принадлежност, семейство. Той е връзката, която ви прави роднини в действителност, защото няма иначе как да станете роднини (с него и със семейството му).
...
...

А аз, като също омъжена, може ли да те помоля да не обобщаваш по този начин. Нямаше да реагирам на написаното от теб, ако беше включила и нещо от сорта на: "За мен бракът не е късче хартия....; За мен той е тайнство...." Защото за мен, написаното от теб е пълна глупост. Защото, ако считах брака за това, което ти си написала, въобще нямаше да се съглася на брак с когото и да било.

# 806
Леле, колко много хора с обилно слюнкоотделяне. Плюйте, плюйте... Но си оставете малко жлъч и злоба в резерв, да може да се включите и в друга тема във форума. Мъжа ми не е безработен, за щастие и няма да имам право на детски ако сме сключили брак. На разведените също се иска дохода само на този, на когото са присъдени родителските права. И те ли са "самотни" майки/бащи?! И ако четяхте по-внимателно, а не само това, което ви изнася, щяхте да видите, че съм написала "това не е ОСНОВНАТА причина". Първото ми дете е родено 4 години, след като започнахме да живеем заедно. И да, няма помощи за самотни майки. Детските се отпускат въз основа на дохода на съпрузите. Аз съпруг нямам, затова съм облагодетелствана, а не защото съм самотна майка.

Валентина, не си по-добре от мен, поне емоционално не си. Не ми се налага никого да лъжа, че съм "самотна", закона ми го позволява това. Като гледам колко злобно се изказваш започвам да се съмнявам дали изобщо си омъжена. Много ми приличаш на злобна стара мома, и то доста стара. hahaha

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 11:36 от Dara88

# 807
"това не е ОСНОВНАТА причина"
И основната да ти е, що трябва да си в обяснителен режим ooooh!
 Брак по финансови причини е майчнински отговорен акт, безбрачие с финансов "+" е подло и възмущаващо. 
Що така точиш социалните помощи за многодетните безработни мангали newsm66

# 808
"това не е ОСНОВНАТА причина"
И основната да ти е, що трябва да си в обяснителен режим ooooh!
 Брак по финансови причини е майчнински отговорен акт, безбрачие с финансов "+" е подло и възмущаващо. 
Що така точиш социалните помощи за многодетните безработни мангали newsm66

Не се бях замисляла, че ощетявам някоя циганка с 11 деца и то все "незаконни". Накара ме да се замисля. Освен да не подавам сега молба, а? О, Боже, заради мен държавата ни е "акана", а циганите страдат (и някои подписали също). Аз съм лош човек, лош, много лош.  bash

# 809
...
Брак!

...
...

А аз, като също омъжена, може ли да те помоля да не обобщаваш по този начин. Нямаше да реагирам на написаното от теб, ако беше включила и нещо от сорта на: "За мен бракът не е късче хартия....; За мен той е тайнство...." Защото за мен, написаното от теб е пълна глупост. Защото, ако считах брака за това, което ти си написала, въобще нямаше да се съглася на брак с когото и да било.

а пък според мен роднини ни правят именно общите ни деца. имам брак  с мъжа ми и ама грам не би ми пукало за роднините му,ако те нямаха малко от кръвта на детето ми.......даже и самия ми мъж чувтвам по-близък откакто имаме дете.
иначе пак да си кажа,че съм ЗА БРАКА. такова е възпитанието и възгледите ми за живота МИ. останалите хора да си преценяват за себе си.общо взето и това не ми пука (какво другите хора избират за себе си),освен,ако не са ми роднини:)

обаче някои от вас напред май изтъкваха и причини да не сключват брак от сорта на това,че не им се знаимава с какафонията около сключване на брак/сватба,но сега като чета какво се изисква за признаването на едно дете родено извън брак.....ми на мен пък с това не би ми се занимавало.едно подписване (без сватба) примерно ми се струва по-малко "овъртяно" и ......бих казала даже унизително. не ми скачайте моля! предполагам че точно пък в бг съвсем не са умрели толкова напълно старите нрави и разбирания. ами коментарите в тази тема даже го и доказват.и си представям ако трябваше да мина през ръцете на стари лелки-акушерки и чиновнички докато родя и узаконя детето си как щях да се чувствам.

Общи условия

Активация на акаунт