Брак или "на семейни начала"?

• 47 394
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
А ако изкарвате абсолютно равни заплати, кой трябва да е главата?
А ако аз изкарвам повече, кой е главата?  Mr. Green

Както и да е, няма шии, няма вратове.
Аз не искам да се чувствам слаба и закриляна, просто не съм такъв тип жена. Властна натура съм, признавам си, и мъжът ми се съобразява с това.  Grinning

# 1 051
  • където мечтите се сбъдват
А ако изкарвате абсолютно равни заплати, кой трябва да е главата?
А ако аз изкарвам повече, кой е главата?  Mr. Green

Както и да е, няма шии, няма вратове.
Аз не искам да се чувствам слаба и закриляна, просто не съм такъв тип жена. Властна натура съм, признавам си, и мъжът ми се съобразява с това.  Grinning
И аз съм властна,колкото и да е странно,но съм избрала да живея в християнско семейство и да празнувам на 21 ноември,вместо на 14 февруари  Mr. Green

# 1 052
Аз пък въобще не съм властна. Но и не съм човек, който ще се съгласява сляпо за неща, които засягат моят дом, моето дете, и моят живот.
Съдейки по написаното, не спазвам правилата на църковния брак, освен да си чакам наказанието, нищо друго не ми остава. Но пък може да ми го опростят, защото се съгласих в момент на опиянение от чашата вино в църквата, подадена ми от пияния поп, който преди това ми заля бялата сватбена рокля с червеното вино.

# 1 053
  • София
Ох, някой ще ми обясни ли разликата между християнското семейство и останалите (в смисъл онези, които не са особено вярващи).  Grinning

# 1 054
Ох, някой ще ми обясни ли разликата между християнското семейство и останалите.  Grinning

Моите изводи са, че това е семейство, в което мъжът решава всичко, жената само слуша и си гледа там нейните неща, свързани с обслужващите дейности.

# 1 055
  • София
Защо мъжът да е главата на семейството? Кой е главата не зависи ли от личните качества?
Ами щом така ги приемаш нещата,няма лошо  Peace Аз не искам да съм глава на семейството  Simple Smile Хубаво ми е да съм жена-нежна,уязвима,обичам да готвя,да правя коледни сладки,искам повече от две деца.Оставила съм мъжа ми да се грижи за нас.Разчитам на него да ми бъде упора.Аз също си имам хубава професия и работя,но като се прибера вкъщи съм жена и майка.

Е, все пак, на кой стол:
1. Мъжът е глава на сем., следователно той издържа финансово това сем., защото това е едно от основните задължения на главата на семейството; така е било при бабите и дядовците ми;
2. И двамата работим и внасяме пари в това сем., следователно сме равнопоставени, т.е. и двамата сме "глави" на това сем.
Защо така черно-бяло?Мъжът издържа семейството,носи основният доход.Жената допълва този доход,изкарва за личен харчалък,работи за удоволствие,каквото щеш.
Аз лично не бих се чуствала добре,ако издържам мъжа си.Не ми допадат феминизирани мъже,които не се интересуват от коли,техника,а примерно се занимават с готвене,могат да шият и не знам сигурно тайно си мечтаят да кърмят  Joy
В сем, в което мъжът е главата, жената, освен зестра, не се предполага да носи доход.

...
И аз съм властна,колкото и да е странно,но съм избрала да живея в християнско семейство и да празнувам на 21 ноември,вместо на 14 февруари  Mr. Green

По какво се определя кой е главата на сем?
Каква е разликата между християнското сем и останалите?

# 1 056
  • София
Ох, някой ще ми обясни ли разликата между християнското семейство и останалите (в смисъл онези, които не са особено вярващи).  Grinning

Не знам! Ние тръгнахме на обучение, че се бяхме затърчали за църковен брак.
Обаче по едно време свещеника почна да ни обяснява за секса, мъжа ми издивя и заяви, че не може някакъв безполов шишко да му дава наклон на туя.
Та така си останахме без църковен брак.

# 1 057
  • София
Ох, някой ще ми обясни ли разликата между християнското семейство и останалите.  Grinning
Моите изводи са, че това е семейство, в което мъжът решава всичко, жената само слуша и си гледа там нейните неща, свързани с обслужващите дейности.
Да, и аз горе-долу си направих тези изводи, плюс това, което е написано - че не се празнува 14-ти февруари.  Laughing Което, разбира се, не е кой знае каква драма наистина.

L'Agent, ти пък - най-интересното не казваш. Секс едюкейшън ли се минава при попа?  Mr. Green

# 1 058
  • София
И това. За католически свещеник говоря. И нали при тях са забранени презервативите, той ми дава акъл да съм използвала "метода с календарчето" и прочие глупости.

# 1 059
  • Пловдив
Извинявам се за любопитството: в България ли това?  Embarassed
Не че не е възможно да е в България - поповете от всички видове са някак професионално "задължени" да се придържат към разни архаични за по-голямата част от паството неща, но все пак ми стана любопитно.

# 1 060
  • където мечтите се сбъдват
Ох, някой ще ми обясни ли разликата между християнското семейство и останалите.  Grinning

Лелее,явно много лошо обяснявам  Embarassed Ами,съжалявам,не мога по добре  Tired
http://www.pravmladeji.org/node/700
Ето тук е обяснено по-добре.

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 13:31 от stefanel

# 1 061
Напротив, идеално обясняваш  Simple Smile не са равнопоставени, жената си се грижи единствено за слугинските неща.

Защо така черно-бяло?...
Аз лично не бих се чуствала добре,ако издържам мъжа си.Не ми допадат феминизирани мъже,които не се интересуват от коли,техника,а примерно се занимават с готвене,могат да шият и не знам сигурно тайно си мечтаят да кърмят  Joy

И аз се питам защо така черно-бяло. Не може ли да се интересува от техника и коли, а в същото време да върши елементарни неща, които са свързани с неговият дом и собственият му г"з като чистене и готвене? Или трябва слугинята да дойде?  Simple Smile
Не разбирам как може една жена да се нагърби с всичко вкъщи и да казва, че е уязвима и обича да не поема нещата. Та точно това е най-тежкото. Защо мъжете бягат от него? Защото обичат да живеят лесно.

# 1 062
  • София
Мъжът ми работи с техника и се интересува от коли. Аз също вече, покрай него.
Почна да готви от две години насам, но мисля че още доста може да се постарае в домакинската работа.

# 1 063
Моят пък е инженер, влекат го коли, компютри, всякакви техники и ... готвене. Отгоре на всичко, никога не е чакал някой да му почисти и сервира. Като гледам, яко наказания ни чака "от оня горе".

# 1 064
  • София
При моделът "мъжът - глава на сем." жената не работи. Ако работи, значи мъжът не е глава на сем. А ако жената хем работи, т.е. поема част от задълженията на главата на семейството, хем като се върне от работа, върши всички ""женски" задължения, значи направо жената е глава на това семейство.

Общи условия

Активация на акаунт