Брак или "на семейни начала"?

• 47 373
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 1 065
  • където мечтите се сбъдват
Напротив, идеално обясняваш  Simple Smile не са равнопоставени, жената си се грижи единствено за слугинските неща.

Защо така черно-бяло?...
Аз лично не бих се чуствала добре,ако издържам мъжа си.Не ми допадат феминизирани мъже,които не се интересуват от коли,техника,а примерно се занимават с готвене,могат да шият и не знам сигурно тайно си мечтаят да кърмят  Joy

И аз се питам защо така черно-бяло. Не може ли да се интересува от техника и коли, а в същото време да върши елементарни неща, които са свързани с неговият дом и собственият му г"з като чистене и готвене? Или трябва слугинята да дойде?  Simple Smile
Не разбирам как може една жена да се нагърби с всичко вкъщи и да казва, че е уязвима и обича да не поема нещата. Та точно това е най-тежкото. Защо мъжете бягат от него? Защото обичат да живеят лесно.

И аз не разбирам жените,които прислужват на мъжете си.Грозно е и тъжно.Не бих могла да живея в такива отношения  Peace За това ти казвам,че не ме разбра.Прочети статията по-горе.

# 1 066
И аз не разбирам жените,които прислужват на мъжете си.Грозно е и тъжно.Не бих могла да живея в такива отношения  Peace За това ти казвам,че не ме разбра.Прочети статията по-горе.

Ти писа, че за теб тези дейности се вършат само от феминизирани мъже и на теб не ти допада. Щом не се вършат от него, не се вършат и от нея, тогава кой? Прислужница?

Прочетох, но защо ли ми трябваше  Joy

"Трябва да разбираме думите: ”жената да се бои от мъжа си” /Еф.5:33 / не в житейския смисъл на робски страх, а в духовния: ”Да се бои да не обиди, да не оскърби, да не направи нещо неприятно за любимия, да загуби неговата любов и разположение”. Такъв трябва да бъде християнския брак."

А обратното? Той не трябва ли да се бои да не обиди и оскърби жена си?

"Всички проблеми в семейството възникват от отсъствието на смирение. Ние всички не искаме да се смиряваме: мъжете – пред Бога, жените – пред мъжете, децата – пред родителите."

Че то си е написано - жената трябва да се смирява пред мъжа си. Той пред Бога, т.е. пред никой.
Без думи.

Искрено съжалявам, че съм сключила църковен брак на млади години, без да знам какво правя. Не че ще го спазвам, но въпросът е принципен.

# 1 067
  • София
Аха, и жената няма право на директна връзка с Бога, а само през мъжа си или през свещеника.
Айде стига!

# 1 068
  • София
Естествено. Това е малко като ръководство за домакини през 60-те, някой го беше пускал преди време, със сълзи със се смяла.

# 1 069
  • София
Самата дума "смирение" ми е противна.

# 1 070
  • където мечтите се сбъдват
Ами хората са различни,в тази връзка и семействата  Rolling Eyes Всеки да си живее,както намери за добре.

# 1 071
 даже и баба ми ще се смее. ясно е,че никой няма да се смирява по начина описан в библията и в наръчника за домакини от 60-тте.

# 1 072
  • София

Оооо, да! И на мен. Да не говорим, че прочетох статията два пъти, и така и не разбрах конкретната причина, поради която се очаква да съм смирена.

# 1 073
  • София
Оооо, да! И на мен. Да не говорим, че прочетох статията два пъти, и така и не разбрах конкретната причина, поради която се очаква да съм смирена.
Е, как - най-малкото защото си създадена от реброто на Адам.  Laughing

# 1 074
Дам, жената и децата са приравнени с кучетата. За тях съм съгласна, че трябва да се смиряват, но човек? Просто без думи.

# 1 075
  • София
Е, как - най-малкото защото си създадена от реброто на Адам.  Laughing

Ох, сериозно питам.  Joy

ПП През цялото време написаното ми звучеше като: трябва да си смирена, защото той е с кестенява коса. Примерно. Никаква логика не видях. Но се сетих защо православието толкова ме дразни.

# 1 076
E па който не се смирява, ще гори в ада. То понеже сега никой не се смирява и затова всякакво насилие във всякакъв вид е част от ежедневието.

Не разбирам много от църковни работи, но смирението го разбирам в смисъл да не си мислиш, че ти си центъра на вселената, че си най-важния и да не газиш безогледно хората и нормите в името на користния си интерес, както правят почти всички сега. Да се смириш пред Бога значи да не вършиш безобразия според мен, а пък жената дето трябвало да се смирява пред мъжа си най-вероятно значи да не му се качва на главата, както правят всички жени днес:)

# 1 077

Ами просто за да няма дрязги в семейството, все единият трябва да отстъпва. И кой, кой - жената.
Всъщност аз виждам логиката, но е вървяло в едни по-стари времена.

# 1 078
E па който не се смирява, ще гори в ада. То понеже сега никой не се смирява и затова всякакво насилие във всякакъв вид е част от ежедневието.

Аха, а преди като са се смирявали пред бога, и никакво насилие не е имало.

Много е просто - тез предписания са от едни стари времена, в които мъжът е бил господарят в къщи, но свърши тая Grinning

# 1 079
Да, ама мъжът ако съгреши или не се държи добре с жената, самият Бог ще го накаже, която е много по-страшно от това да те накаже човек.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт