Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 6

• 54 635
  • 890
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Момичета, бебенцето ми е на 7 месеца и половина, захранено от навършени 5 и половина месеца и е само на кърма. От седмица започна да се буди по 3-4 пъти нощем с желание да я кърмя. До сега е ставала по един или два пъти на нощ, но от около седмица като се събуди и разплаче отказва залъгалка и се успокоява само като я взема да я кърмя. Защо се случва това? Кърмя я ня поискване през деня, хапва на обед и следобед доволно пюрета и каши, наддава много добре, не мисля, че е гладна. Аз се надявах да отпадне нощното кърмене, а то какво става, утроихме го Simple Smile
Причините може да са много и най-разнообразни: скок в растежа, зъбки, промяна в обстановката, стрес, та дори и нови неща, които е научило да прави през деня, всичко се отразява, много вероятно, както и повечето по-големи кърмачета, да има нужда да посуче за успокоение. Нормално е, трябва ти търпение   bouquet

# 76
  • Sofia
Момичета, бебенцето ми е на 7 месеца и половина, захранено от навършени 5 и половина месеца и е само на кърма. От седмица започна да се буди по 3-4 пъти нощем с желание да я кърмя. До сега е ставала по един или два пъти на нощ, но от около седмица като се събуди и разплаче отказва залъгалка и се успокоява само като я взема да я кърмя. Защо се случва това? Кърмя я ня поискване през деня, хапва на обед и следобед доволно пюрета и каши, наддава много добре, не мисля, че е гладна. Аз се надявах да отпадне нощното кърмене, а то какво става, утроихме го Simple Smile
Причините може да са много и най-разнообразни: скок в растежа, зъбки, промяна в обстановката, стрес, та дори и нови неща, които е научило да прави през деня, всичко се отразява, много вероятно, както и повечето по-големи кърмачета, да има нужда да посуче за успокоение. Нормално е, трябва ти търпение   bouquet

Вероятно е точно така! Благодаря за отговора   bouquet

# 77
Здравейте, кърмата ми рязко намаля, да не кажа направо спря..давам на малката да суче ,но тя отказва. Днес не съм я пробвала да суче, но забеляазх , че около зърното се е оформило нещо като бучици или по-точно неравност...гърдите не са напрегнати..може би трябва да се пробвам да се изцедя??

# 78
  • Софиянка в Пазарджик :)
Здравейте.Тъй като бебчо е с АБКМ реших да взема семена-чиа,за да заместя яйцата,че вече се чудя кскво да ям...Прочетох обаче,че били от едно семейство със салвията.Има ли някой отзиви или от опит да каже,намалява ли кърмата приемът на чиа семена?

# 79
Здравейте,
малкото ни детенце е вече на 4 месеца - само на кърма сме. Забелязах, че от едната гърда като тръгне млякото се появяват капки кръв (нямам рана) а и видях, че в акото на бебка има черни нишки (което пак е доказателство, че е погълнала кръв). Малката не отказва гърдата и не показва по никакъв начин, че има проблем. Нямам болки. Звъннах на нац. номер на ЛЛЛ и ми казаха, че може да е спукан капиляр. Записах си час при мамолог. Много се чудя дали да не я огранича  от проблемната гърда. Какво ще ме посъветвате?

# 80
Щом малката не отказва млякото от тази гърда и няма някакви други симптоми, не би трябвало да има проблем да даваш от тази гърда. Ако все пак те притеснява, можеш да я ограничиш, но е добре да продължиш да я изцеждаш, за да не намалее млякото в нея. Виж това.

# 81
Здравейте , имам бебе на 4 месеца , което е изцяло  на кърма . Не желае да пие нито изцедена кърма , нито адаптирано мляко от шише. На мен ми се налага да приемам за 7 дена антибиотици "Зинат" и "Гентамицин" . Личната лекарка каза да се цедя и да хвърлям през тези 7 дни , а да храня бебето с адаптирано мляко, което просто не знам как ще стане . Той изобщо не иска да засмуче от шишето. Проверих  и двата медикамента са с риск 0 , но не знам когато се приемат едновременно дали пак е безопасно ? Какво да правя , да го мъча ли с адаптираното мляко една седмица или да си го кърмя ? Много ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет .

# 82
Здравейте, налага се утре да ми вадят зъб, защото набира и се е подул венеца. Изписаха ми антибиотик  и педи каза, че няма проблем за кърменето. АЗАКС 500мл. Знаете ли дали е безвреден?

# 83
Здравейте, налага се утре да ми вадят зъб, защото набира и се е подул венеца. Изписаха ми антибиотик  и педи каза, че няма проблем за кърменето. АЗАКС 500мл. Знаете ли дали е безвреден?
Едва ли има напълно безвреден антибиотик, но АЗАКС е с най-ниска степен на риск - левъл 0 според e-lactanacia. Спокойно можеш да си кърмиш. Ако искаш, пийте с бебето пробиотици заради чревната флора.

# 84
Пак въпрос от мен. моето бебе е на 4 месеца и 17 дни. До сега е само на кърма. Тегля го всяка седмица и вчера не само, че не беше наддал, но беше свали 30 грама. Кърмя го, не плаче от глад. Единственото нещо, което ме безпокои е, че има по-малко напишкани памперси. Какво ще ме посъветвате?

# 85
Пак въпрос от мен. моето бебе е на 4 месеца и 17 дни. До сега е само на кърма. Тегля го всяка седмица и вчера не само, че не беше наддал, но беше свали 30 грама. Кърмя го, не плаче от глад. Единственото нещо, което ме безпокои е, че има по-малко напишкани памперси. Какво ще ме посъветвате?

Моя съвет е да не теглиш всяка седмица, защото бебето си има възходи и падения, а така само се тревожиш. Важен е крайния резултат. Ако тогава има спад вече се консултирай с педиатъра  Peace

# 86
Пак с въпрос: Извадиха ми зъба с упойкА, разбирА се. Но кой де се сети да се изцеди, то не че Маги ще пие от шише, ама все пак. В 16ч. ми биха упойка, тя ще суче към 20.30 за заспиване. Доктора КАза че не е проблем, най-много да спи повече. Което няма да е зле защото се буди често. Какво мислите вие?

# 87
Тези упойки са си съвсем съвместими с кърменето. Виж тук.

# 88
Здравейте, Simple Smile
преди няколко дни Ви писах, за да Ви помоля за съвет как да стимулирам лактацията си. Мисля, че съм на прав път, но как да кажа... грижите ми сега са от друго естество. Тревожа се дали малкия не преяжда и да не му разширя стомахчето. Както Ви казах предният път, вече сме и на двете гърди, но от няколко дни цока по почти час и изяжда 100 -140 и т.к. почна много да будува денем още няма и час след ядене и иска пак. Тогава общо взето бозае малко и се успива, май за успокоение го ползва, но все пак си изяжда по ок. 40 мл. Яденията са му ок. 6-7, но тези междинните ме притесняват. Всеки ми казва, че не трябва да правя така, трябва да го храня под час, да му изградя режим, че не трябва да яде по толкова много, а по малко и вече във всичко се съмнявам. Аз нямам нищо против той да си има установен ритъм, но не и да го будя или трябва ок. Една седмица да се пробвам да го будя и храня през 3 часа... newsm788

# 89
Тони, няма как да разшириш стомахчето на бебе с междинни хранения, защото то тогава приема по-начесто по по-малко, т.е. няма как да го разшири - по-тежко би било за едно бебе да поеме наведнъж повече, отколкото по-начесто по по-малко (и нас, възрастните ни съветват да се храним начесто и по малко). Освен това кърмата е лесноусвояема за разлика от адаптираното мляко и й трябва час-час и половина. Ако се зачетеш в този подфорум, ще видиш, че почти няма кърмаче, което да суче на три часа без нощно хранене. Не че въобще няма такива, но се срещат изключително рядко. В повечето случаи бебетата имат нужда от поне 8 хранения на денонощие (това е норма за кърмачетата), които са разпределени на различни интервали в денонощието според нуждата им.
Можеш да се опиташ да не му даваш да суче, ако твърде скоро си му давала и мислиш, че не е гладен, но няма нужда да чакаш да минат три часа, ако детето огладнее по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт