АВГУСТовски бебета 2013 - 2

• 28 505
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Честита Баба Марта, мами Simple Smile
Аз жълтък още не давам, но отскоро започнахме с плодовите пюренца, имам домашни ябълки и сварявам от тях. Имам обаче едно въпросче: може ли да се замразява готово пюре? Ябълките започват да гният, а не искам да ги хвърлям, ако приготвя от всички останали ябълки пюре и го замразя на порции в стерилни съдчета (от тези за урина от аптеката 100 милилитрови ) мога ли да ги давам без притеснение след 2 седмици например?

За забелването имам наблюдения от племенника ми, забелваха го те по време на баня през вечер, нежно и внимателно, не са имали проблеми след това. Някой каза, "как ще го забелвате сами в кой век живеете?" хахаха,  какво общо има с времето и цивилизацията с това въобще пък питам аз, може би не е модерно вече да се забелва в домашни условия, а по-добре в операционната на Пирогов .... пффф

# 556
  • велико търново
захранихме се на 5месеца и 1 седмица Simple Smile ве4е 1 месец мина от захранването Simple Smile сега и сварих ябълки но др плодове няма как да приготвя вкъщи така като сега не им е сезона,нито на крушите нито на сливите,праскови и т.н
жълтъка суров ли се дава ?

# 557
В никакъв случай суров жълтък не се дава, твърдо сварен.

# 558
Sharina, жълтъка задължително твърдо сварен. Измиваш първо яйцето със сапун и го вариш 12-15мин. Като отрежеш жълтъка в средата не трябва да има рохка част.

# 559
  • велико търново
 Simple Smile аха ясно Simple Smileблагодаря ви Wink

# 560
  • В една слънчева къща...
Честита Баба Марта!
Забелязах, че лентичката ми се е побъркала: Иветчето преди 2 дни стана на 7м, а от долу какво пише  ooooh! Ах, този кратък февруари Simple Smile
И аз в понеделник захраних. На навършени 6 коригирани месеца. Приготвих домашно пюре от картоф, след това тиква. Днес бях по магазините, за да купя готови и ето случката /писах и в групата, но го копирам и тук, за да се посмеете/:
В магазина за бебешки стоки продавачката любезно ми предложи, забележете, "пюре от ПЕЩЕРНЯК". Викам си: брееей, ето това е дълъг срок на годност"
И после човек как да си купи от такава "компетентна" консултантка ...

# 561
 rotfImbo Олеле..
Честита Баба Марта! Живи и здраве, бели и червени, румени - засмени Simple Smile
Някой да е ползвал пансорал ? Как успявате да мажете зъките? При нас е мисията невъзможна - стиска си устните и не дава.. newsm78

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 08:19 от maribelka

# 562
  • СОФИЯ
аз мажа тънък слой на  двете страни на моя пръст и и давам да го "гризка" Simple Smile

# 563
Моят бебок познава тубичката с гелчето и като ме види, че идвам с него ведага отваря устичката и чака да му намажа венците.
tany3dj и ние така му казваме на шега в къщи на това пюре  Joy
А консултантката в магазина до месните пюрета ли го е подредила ? Mr. Green

# 564
момичета имам проблем!Моята бебка сякаш се е стреснала от нещо,и сега от най-малкото мърдане на нещо около нея направо подскача и започва да реве.Онзи ден се както "ходеха" с баща й тя се стресна от кръка му и рев,а днес се изплаши от моя крак!Някой имал ли е такъв проблем!Много ви благодаря предварително

# 565
rotfImbo Олеле..
Честита Баба Марта! Живи и здраве, бели и червени, румени - засмени Simple Smile
Някой да е ползвал пансорал ? Как успявате да мажете зъките? При нас е мисията невъзможна - стиска си устните и не дава.. newsm78
Аз съм мазала с пансорал,мажа по няколко пъти на ден,но май няма ефект в началото имаше но сега вече не

# 566
здравейте
nikolova_03-моя младеж също от 2 дни плаче от две от най-любимите си играчки,преди това си играеше с тях по много време а сега само като ги погледне и започва да плаче много,аз си мисля че е изнервен от зъбките.Видях че сте от Благоевград и да попитам за ваксините -от 2 м при нашата педиатърка няма ваксини(при Нинова сме) при вас как е ?

# 567
Аз се консултирах днес със зъболекар, понеже ходих до там.. Mr. Green
И тя ми каза че геловете общо взето нищо не правели, панадол каза да му даваме..ние си му даваме де..и това е..
Май ще е като коликите, трябва да го минем тоя период. Поне скоро не сме имали колики, дано са отшумели  Praynig

# 568
  • В една слънчева къща...
И в Петрич няма ваксини /Пентаксим/. Чакаме повече от 2 месеца, а сме направили само първия прием. Утре сме на консултация и ще видим какво е положението...

# 569
Мами, по колко вода пият вашите бебоци на ден? Ние имаме големи затруднения с пиенето на вода.. ooooh!  Бебата, категорично отказва от няколко дни. Пробвах преди пюрето-не, след пюре-пак не. През нощта като се размрънка, сутрин като стане- не,не и не. Купих сок, пак не иска, сложих отново малко захар, не е от това.. Просто не иска да пие вода,това е. Притеснявам се, понеже вече яде пюре за обяд, следобяд през два дни яде каша, межденно и давам плодово пюре. Скоро ще захранвам месо и смятам да почвам да правя кисел, да редуваме следобяд с кашата..Не е само на мляко, като в началото. Всички казват,че като започнат пюретата бебетата започвали да пият повече вода, а моята бебка не иска. Като и дам шишето го бута с езика или си чеши зъбите с биберона, ако го натисна да пусне малко вода я плюе.Пробвах да давам и с лъжичка обаче и така не иска...
Някой ако има друга идея да ми каже..  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт