Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 244

• 33 272
  • 728
  •   1
Отговори
# 615

newsm51
Добро утро с един прекрасен Булут!
След вчерашния хубав ден с толкова интересни и задълбочени постове,
да видим дали днес няма да надскочим себе си...

# 616
Добро утро!

Barisea,  Hug определено е удоволствие да се дискутира с теб. И много съжалявам,че те нямаше по време на живото излъчване,защото щеше да бъде далеч по-интересно. Още тогава имаше хора,които не можеха да разберат Фатмагюл, имаше и такива,които ѝ приписваха качества,които не притежава. Аз бях в голяма степен нейна защитница,защото имах личен опит,не като Фатмагюл,а като Мерием. Сблъскала съм се с проблема ,познавам как протича и знам също,че субективният фактор също играе роля. В първи сезон имаше едно препускане по пътя на лечението,което като последователност е вярно,като скорост-не,но всичко беше доста приемливо и логично представено точно защото образът на Фатмагюл беше изграден за този начин . Тя колкото и да беше наранена,колкото и да беше унизена,колкото и да се беше занемарила, остана силна и борбена. Тя не престана да се зъби на всеки. И ако поведението ѝ към Керим е логично,то това спрямо Мукадес не е лъжица за всяка уста. Не че снаха ѝ заслужава друго отношение-това не. Просто за едно момиче претърпяло такова тежко престъпление не е лесно да излезе от самовглъбяването,самообвиненията,самосъжаленията и да се опълчи на околните. Тя се отдаваше и на домакинската работа,имаше време и сили да се занимава с племенника си,наблюдаваше всичко,което се случваше около нея и си правеше изводи. Фатмагюл е със силен характер,затова всичко това е и логично, и възможно. Изключително много ми хареса първи сезон ,както и част от втори. Гледах и си  мислех – ето това ще е перфектния сериал. Да,но не стана. Затова се разочаровах от сценарий и режисура. Както и да е,ти си нахвърляла как е представена промяната в отношенията между Ф. и К. Съгласна съм с почти всичко. Защо обаче определям поведението на Фатмагюл от втората част на втори сезон като егоистично. Защото съсредоточаването в собствената болка е част от пътя на лечението. Идва момента,в който започваш да забелязваш и болката на другите. И това е показател,че лечението прави стъпки напред.
При нея сценаристите показаха,че са налице такива стъпки. В помощ дойдоха и всички сцени свързани с болницата, раняването на Керим. Тогава дойде момента за равносметката,за въпроса какво ще правя без него,мога ли без него,колко го обичам и т.н. Нормално. Тя отговорът и преди това го знаеше,но тази ситуация ѝ показа с пълна сила,че чувствата ѝ не са внушение,че те са реалност.
Друг момент,който за мен е показателен за Фатмагюл по пътя на лечението е Бодрум. Ние видяхме,че Керим не е готов,но видяхме също,че тя беше далеч по-готова отколкото на ПБН например,където определено нейната несигурност се подсили от поведението на самия Керим. Аз не я обвинявам,че тя тогава не усети колебанията на Керим,че не съзря проблема. Но и от разговорът ѝ с Мерием си пролича,че тя е направила стъпки напред в лечението си. Тя взе и дейно участие в оправяне на отношенията между Керим и баща му, за преминаването му през катарзиса на личното му минало. Естествено,че това не е егоизъм, но е показател,че тя вече е в състояние да вижда и чуждата болка, не само своята и тази на брат си.
И стигам до психоложката. Много важно за жертви на изнасилване да знаят,че трябва да потърсят професионална помощ. Обаче точно тук за мен сценарият се провали сериозно. По принцип психотерапевтът няма за задача да дава съвети, да казва кой какво трябва да прави,но той изслушвайки пациента,задавайки му въпроси, го насочва, показва му в каква посока да вървят мислите му. На нас ни беше представена една добра комуникация между психолог и пациент. И точно там стана ясно какъв е проблемът на Керим, какви са неговите страхове. Защо Фатмагюл остана глуха за тях? Ако това,че не му каза „прощавам ти ” на глас мога да го отнеса към характера ѝ,то тази глухота за мен си е егоизъм . На този етап тя вече трябваше да не е сляпа за проблемите на човека,който обича. Вместо това тя е съсредоточена в собствения си свят и собствените си страхове, независимо че чува с ушите си какво говори Керим. И защо тази психоложка не насочи въпросите си към тази проблематика по-рано, защо не разгърна темата за ПБН и още много защота. Към това ще прибавя,че не е вярно твърдението,че Ф и К не са говорили помежду си,че не са си споделяли. Та те си говореха повече ,отколкото някои без травми си приказват. И това се случваше не само във втори сезон,но и в първи,когато отношенията бяха други. (10,13,19,20,26,27,28,29 еп.) Всичко обаче си е въпрос на сценарий. И на мен в това отношение не ми харесват доста неща.
По въпросът ти дали Фатмагюл е обичала наистина Мустафа. Разсъждавам като теб. Тя си въобразяваше,че го обича. Той беше нейният билет към свободата,но и някаква тръпка. Често явление е,в определена възраст човек да не може да осъзнава истинските чувства, да приема внушенията си като реалност. Всеки мечтае да бъде обичан и да обича,а когато си млад бързаш да осъществиш тази си мечта. С Мустафа обаче я свързва по принцип и детството. Той присъства в живота ѝ, тя го възприема като логичната даденост, за него трябва да се омъжи, с него трябва да създаде семейство и всичко, за което си мечтае едно момиче. Няма как да знае,че любовта е нещо друго. Трябва да порасне,трябва да се сблъска с нея и да ѝ се отдаде. Много е перверзно това,което ще кажа,но съдбата ѝ предостави тази възможност. Много жени,които са в принудителен брак никога не изживяват истинската любов.
За Кристен – мен не ме подразни толкова,защото е типично по мъжки да не виждат всичко и да не усещат всичко.  smile3521 За мен напълно излишен образ.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 10:08 от Dimony

# 617

newsm51
А сега и един хубав Керим - образът, чрез който открих Енгин Акюрек...
Вярно, не е така многопластов и противоречив, но пък без него никога нямаше да изпитам удоволствието от съприкосновението с Мустафа Булут- апогеят/засега/ в кариерата на Енгин...

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 11:03 от loveofmine

# 618
  • Пловдив

http://gecce.com/foto-galeri/unluler/2014-yilinda-yeni-baslayacak-diziler?p=2

Телевизионните канали се готвят да пуснат през 2014 много нови сериали....
.........................
В галерията от снимки се акцентира върху новите дизита.

http://gecce.com/foto-galeri/unluler/2014-yilinda-yeni-baslayacak-diziler?p=4

Снимка 4:
Новият сериал 'KARA PARA AŞK', ще започне през 2014
По АТВ канал - Енгин Акюрек, Тувана Тюркай, Небахат Чехре - включена скоро в новия проект на Ay Yapım.

# 619

Мараба.Очакват ни хубави неща и това ме изпълва с оптимизъм.

# 620
  • Бургас

Такива хубави постове написахте момичета ,че отново се отнесох в КВФ,любим ,най-любим сериал.
Новините,които Мариана споделя са още един повод за добро настроение ,петък наближава ,сериала и той Laughing

# 621
  • Пловдив

И във фейса и в туитър отново напомнят:
"Остана още малко до новия трейлър на 'bi küçük Eylül meselesi', с участието на Енгин Акюрек и Фарах Зейнеп Абдулах."

# 622
# 623
newsm51
Голяма работа е Небахат Чехре! Благодаря...

# 624

Харесвам уловените мигове от Кубра Генч и ги споделям.

# 625
Любов,  Hug  и аз много я харесвам Небахат Чехре. Излъчва някаква класа. Едно обаче винаги ме е озадачавало - защо се дублира гласът ѝ.  newsm78 Чувала съм я как говори. Не ми се струва да е толкова дразнещ и писклив гласът ѝ. Странно ми е. Въобще тази практика да дублират гласовете на някои артисти ми е странна.

# 626
Любов,  Hug  и аз много я харесвам Небахат Чехре. Излъчва някаква класа. Едно обаче винаги ме е озадачавало - защо се дублира гласът ѝ.  newsm78 Чувала съм я как говори. Не ми се струва да е толкова дразнещ и писклив гласът ѝ. Странно ми е. Въобще тази практика да дублират гласовете на някои артисти ми е странна.
Гледала съм я само в ЗП, мернах я и във ВВ, но не ми допадна филмът и спрях още на първите епизоди. С удоволствие ще я гледам в новия сериал.
А за гласа... не знаех. Още повече, че в биографията й пише, че в годините, когато в Турция са се произвеждали само секс филми, тя се отдала на певческа кариера. Значи има хубав глас. Ето, виждаш ли колко неща научаваме, когато си споделяме...

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 13:21 от loveofmine

# 627
Е то и аз научих скоро за дублирането на гласа ѝ. Обаче не е трябвало да спираш на първите епизоди ВВ. Те наистина са по-трудно смилаеми,но след това си е направо зарибяващо. Аз обаче не съм гледала нито една серия от новия сезон,защото вече ми е трудно да си представя друга актриса в ролята на Хюрем. И без друго след кончината на Мерал нещата се промениха.
А дано Енгин ни зарадва скоро с участие в този сериал и да не чакаме дълго.  Praynig

# 628

Привет   момичета!

# 629
  • Пловдив

http://gecce.com/foto-galeri/unluler/nebahat-cehre-cekimlere-basliyoruz?p=2

Небахат може да е пяла като млада, в сериалите се говори основно. Гласът и е малко във високите октави.....
...................
Небахат Чехре каза: "Започнахме снимки тази седмица, Енгин Акюрек е в главната роля, не се знае още коя ще е партньорката му."
Скрит текст:
Nebahat Çehre said : " We have started the shooting this week, Engin Akyürek is the leading actor and the leading actress isn't clear yet "

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 13:51 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт