МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

• 52 589
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте имам тази хлебопекарна http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004RTJWMW/ref=oh_details_o03 … ie=UTF8&psc=1
искам да попитам,ако искам само месене или само печене,или примерно втасване няколко пъти ,кое копче е за отделни програма,натискам програма едно и дава 4 часа и изрежда месене,втасване и т.н.
искам само втасване примерно как да отида само на втасване  newsm78
изв.за въпроса..))) Mr. Green Heart Eyes

Не отворих линка, но едва ли има програма само за втасване. Иначе си огледай програмите - трябва да има някоя с времетраене около час и половина - тя е месене и втасване. За печене трябва да имаш програма с времетраене 1 час. Peace

# 451
  • на земята
Мерси Поли,ами ще ровя да разузнавам ..)))има да,но трябва да разбера как става при тях..)))  bouquet

# 452
Мерси Поли,ами ще ровя да разузнавам ..)))има да,но трябва да разбера как става при тях..)))  bouquet

Кое как става? Ако искаш просто да ти се омеси тесто и да втаса, пускаш съответната програма. То си се замесва, почива, пак меси, втасва. После вадиш и оформяш каквото си решила да правиш. Ако е само за печене - например се сещам за соден хляб или питка, ако последната си решила да я печеш в пекарната - замесваш за бързо тестото, даже не е нужно да завърши цялата програма, спираш и пускаш програмата само за печене. Или пък ако след омесване и втасване на тестото за хляб, си видяла, че се се надигнало много, а печенето още не е започнало /това при стандартна 3-часова програма за хляб/, прекъсваш я и пускаш да се пече на програма "печене" за час.

# 453
запознай се  най-напред с упътването към книжката.  #Cussing out
ако имаш неяснотии по прочетеното може спокойно да питаш. иначе отговорите ни ще ти звучат на френски  Laughing

# 454
  • на земята
Ами не мога да намеря програмата само печене,дава ми отначало с втасване и т.н.това е проблема ..)))Прочетох книжката на английски,освен аз да пропускам нещо или..)))незнам

# 455
ами напиши ни програмите които ги има машината. може и да ти помогнем. Laughing

# 456
  • София
Ами не мога да намеря програмата само печене,дава ми отначало с втасване и т.н.това е проблема ..)))Прочетох книжката на английски,освен аз да пропускам нещо или..)))незнам
е, какво не си намерила в книжката има една таблица на 10-11 стр, коя програма какво прави и  по колко го прави,  Bake only се казва тази на която само пече - програма 15. От 16 до 25 са само за месесене и втасване, в зависимост какво  ще месиш програмите са от 45 мин до 3,15 ч.
(аз имам 2500 модела, но книжката за двата модела е една и съща)

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 09:51 от Angel_Dust

# 457
Бонго, хич не си права, те и антибиотици предписват, но дали са полезни? Това, че лим сок и чисто вит Ц са полезни е глупост да се твърди. #Cussing out Wink
Аз си купих машина за хляб за да ям истински и чист хляб- колкото може повече- идеята ми е само тази, а не за да експерементирам с много видове рецепти за хляб, за мен е важно това.
Някой прави ли хляб без глутен ?

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 10:14 от gundie

# 458
  • София
Бонго, хич не си права, те и антибиотици предписват, но дали са полезни? Това, че лим сок и чисто вит Ц са полезни е глупост да се твърди. #Cussing out Wink
Аз си купих машина за хляб за да ям истински и чист хляб- колкото може повече- идеята ми е само тази, а не за да експерементирам с много видове рецепти за хляб, за мен е важно това.
Някой прави ли хляб без глутен ?

Бихте ли уточнили, какво искате да кажете. И аджиба от кога слагате и антибиотици в хляба ?

# 459
  • София
вит.С или лимонов сок  здравословни ли са за организма ?
Ами не, вит Ц както казва педиатърът надецата ми си е чиста киселина, нищо , което е киселина не е здравословно...според мен Wink Ама не ми обръщайте внимание аз съм се вманиачила. Crazy

вит ц е киселина и приемана самостоятелно(или неразреден сок от плодове с високо съдържание) може да дразни стомаха, но все пак в хляба е в тесто, че и след топлинна обработка...има разлика нали...
Както като ядеш плодове богати на вит. С също е малко по-различно  - нали? предполагам плодове ядете.
Ако те притеснява хапчето(мен също би ме), го замести с прясно изцеден лимонов сок.

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 11:16 от Angel_Dust

# 460
  • Варна
Здравейте! Искам да замеся Ароматни питки в пекарната, но не ми е ясно дали трябва да спазвам правилото маята да няма съприкосновение с течните продукти, т.е дали да сложа първо течните продукти, след това брашното и накрая маята. Използвам я за втори път, така че се извинявам предварително за глупавия въпрос  Embarassed

# 461
Здравейте! Искам да замеся Ароматни питки в пекарната, но не ми е ясно дали трябва да спазвам правилото маята да няма съприкосновение с течните продукти, т.е дали да сложа първо течните продукти, след това брашното и накрая маята. Използвам я за втори път, така че се извинявам предварително за глупавия въпрос  Embarassed

Погледни на замесването като на всяко друго замесване на каквото и да е тесто. Peace

# 462
  • София
Ако месиш веднага, можеш да сложиш маята и във водата. Да няма допир е за отложения старт, защото ако има ще започне да действа веднага.

# 463
 Angel_Dust , по скоро киселината може ли без нея- аз не искам да слагам допълнително киселина-оцет,лимонов сок той буквално кара тестените да втасват в стомаха ни...мога да издиря на Михайлов точната формулировка. Wink
Пак питам за хляб без глутен ? Става ми много сух, явно рецептата е грешна. Днес увеличих водата и едно яйце повече и пак не се получи добре.

# 464
Бонго е мъж Laughing,един от малкото в тази тема,а по въпроса за вит.С, в брашното от Лидл в едната разновидност в самото съдържание пише ,че има аскорбинова киселина, което просветените (Уики) казват че е вит.С ,а също и в готовите смеси за хляб на София мел,така че дали ще го добавиш или не, пак го ядеш.

Общи условия

Активация на акаунт