МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

• 52 541
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
пп. щом са ти вредни вит.С ,лим.сок , оцет .... ами не ги използвай. какъв ти е проблема  newsm78
  Joy Ами нали това питах, бе човек дали мога да не ги ползвам.
[/quote]
ще го кажа по друг начин.  ако е вредно  го ползвай. ако не е - не го ползвай.
ние използваме вредните вит.С , оцет, лим.сок.

# 496
пп. щом са ти вредни вит.С ,лим.сок , оцет .... ами не ги използвай. какъв ти е проблема  newsm78
  Joy Ами нали това питах, бе човек дали мога да не ги ползвам.
ще го кажа по друг начин.  ако е вредно  го ползвай. ако не е - не го ползвай.
ние използваме вредните вит.С , оцет, лим.сок.

[/quote] Joyоки ще споделя как е без него

# 497
  • София
Кошници за втасване:
...
Но цената им е висока.
...
Иначе с пластмасовата ми се получава така, но са по-тънки шарките:
...

Ти шарката ли гониш ?

# 498
  • В една слънчева къща...
дядо хаджия, да, най-вече заради вида, който придават на хляба /аз си гледам дизайнерската страна  Laughing/. До колкото знам също допринасят за образуване на хрупкава коричка след изпичане.
Освен това си построихме ето това нещо:

и много искам да опека хляба вътре, но не съм наясно с технологията и температурата.
Ако някой има опит, ще съм благодарна да сподели съвети   bouquet

# 499
Здравейте , имам Panasonic sd-2501 искам да направя козунак и се чудя коя програма да избера. Програмата за месене и тесто е 2 часа и 20 минути а рецептите, които разгледах пише, че се пускат програмата само месене . Аз нямам такава програма само месене , ако някой има може ли да ми помогне. Благодаря ви Simple Smile

# 500
  • София/Варна
rexina, а нямаш ли програма за сладък хляб? Аз пускам козунаците на такава програма и преди последното втасване вадя тестото, сплитам, оставям да втаса още веднъж и пека в специални формички във фурната.

# 501
rexina, а нямаш ли програма за сладък хляб? Аз пускам козунаците на такава програма и преди последното втасване вадя тестото, сплитам, оставям да втаса още веднъж и пека в специални формички във

Ами тя е на английски има толкова много рецепти и не знам, коя е за сладък хляб. Има една basic brioche не знам дали е тази за сладък хляб .Simple Smile

# 502
  • София
дядо хаджия, да, най-вече заради вида, който придават на хляба /аз си гледам дизайнерската страна  Laughing/. До колкото знам също допринасят за образуване на хрупкава коричка след изпичане.
Освен това си построихме ето това нещо:
...

Първо честито за пещта. Да изпечеш най-хубавите и вкусни хлябове и дълги години да я ползваш със здраве. За съвети, трябва да потърсиш някой стар хлебар или пък някой от момчетата дето работят в пицариите с пещи.

Сега... според мен коричката едва ли се оформя от съда, в който втасва хляба (аз тези съдове така ги възприех). Вида също, щото например при печенето остатъчното втасване много често променя външния вид на хляба.

# 503
rexina, а нямаш ли програма за сладък хляб? Аз пускам козунаците на такава програма и преди последното втасване вадя тестото, сплитам, оставям да втаса още веднъж и пека в специални формички във

Ами тя е на английски има толкова много рецепти и не знам, коя е за сладък хляб. Има една basic brioche не знам дали е тази за сладък хляб .Simple Smile
Майка ми си е пригодила рецептата за козунак така, че да става за хлебопекарната (като грамаж говоря). Въобще не вади тестото и не го сплита. Прави го на основната програма (basic), която ползва и за хляб, и за мое огромно учудване козунакът винаги е перфектен - става си на конци точно както си му е реда Shocked Е, няма "търговски вид" (т.е. не е на "плитка"), но е сташно вкусен Simple Smile

# 504
  • sofia
Веси, няма строга закономерност. Някои си ползват казанчетата повече от две години, други ги сменят след 6 месеца.
Абсолютно! Аз смених моето след година и половина ползване точно за същия проблем. Peace

Благодаря за информацията. Мъжа ми я натамъни, разглоби врътката и сложи някакво уплътнение. За сега задържа....40 кинта за канче с врътка, тия не са добре....та пекарната ми струваше 90 лв.

tany3dj, ние имаме такава фурна, но никога не сме я ползвали. От бабата и дядото на моя мъж. Спомням си, че пък моята баба печеше цели пълнени агнета в такава фурна. Замислихме се да я възстановим (няма комин), но се зачудихме за технологията на печене (на агнетата най-вече). Имам някакви бегли спомени, че ги печаха почти цяла нощ.

ПП: извинете за спама

# 505
  • София
Здравейте , имам Panasonic sd-2501 искам да направя козунак и се чудя коя програма да избера. Програмата за месене и тесто е 2 часа и 20 минути а рецептите, които разгледах пише, че се пускат програмата само месене . Аз нямам такава програма само месене , ако някой има може ли да ми помогне. Благодаря ви Simple Smile
Нали пише точно всяка програма какво прави, като време, ако не искаш да ти втасва, просто го извади преди това. Иначе и аз не мога да преценя коя би била подходяща. Ако трябва кратко втасване, тази за кроасаните става - тя даже има периоди на втасване при месенето, иначе самото втасване при нея е 35 мин.
Иначе за разните плодови и т.н. дават основната програма наистина.

# 506
Айде, да се похваля и аз с първия си хляб с квас, изцяло в хлебопекарна  Grinning

Моят мъж искаше по-бял, има вътре малко ръжено и типово.

Ако някой го интересува, мога да разкажа моята технология  Peace

# 507
Кира, може ли да дадеш рецептата за козунака на майка ти? Аз също правя козунака на основната програма, но замествам част от захарта в рецептата с течен подсладител, защото иначе ми прегаря кората (а не защото няма да втаса). Пробвала съм всякакви варианти - с 2, с 3 яйца, с мляко, с портокалов сок, винаги става много вкусно. На програмата за бриош не става така добре, както на основната. На други програми не съм пробвала.
rexina, една съфорумка прави тестото на програмата за тесто за френски хляб, защото е най-дългата програма при Панасоник. После сплита, втасва във фурната и пече. Усещам как скоро ще разменя местата на двете машини, за да ползвам по-често Панасоника. Колкото и да харесвам Силвър Крест, не е по-добрата от двете машини.
Кливия, разкажи за технологията Simple Smile, много добре ти изглежда хлябът!

# 508
Кира, може ли да дадеш рецептата за козунака на майка ти? Аз също правя козунака на основната програма, но замествам част от захарта в рецептата с течен подсладител, защото иначе ми прегаря кората (а не защото няма да втаса). Пробвала съм всякакви варианти - с 2, с 3 яйца, с мляко, с портокалов сок, винаги става много вкусно. На програмата за бриош не става така добре, както на основната. На други програми не съм пробвала.
rexina, една съфорумка прави тестото на програмата за тесто за френски хляб, защото е най-дългата програма при Панасоник. После сплита, втасва във фурната и пече. Усещам как скоро ще разменя местата на двете машини, за да ползвам по-често Панасоника. Колкото и да харесвам Силвър Крест, не е по-добрата от двете машини.

Благодаря Simple Smile

# 509

Много интересно! Ще обиколя да видя тук дали ще си намеря по магазините. Иначе оставяш да втасва тесто в тази кошница, без капак? И после само обръщаш в съд за изпичане и печеш? Не спада като го обръщаш, така ли?

Кливия, поздравления! Много добре ти се е получил хляба!  bouquet

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 11:05 от Tony_st

Общи условия

Активация на акаунт