МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

• 52 547
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Силви-7, това са просто опаковъчни капачки. Аз моите дори ги хвърлих. Няма как да ползваш машина с тях, защото при печене ще се разтопят  Grinning.
Нормално е да се вадят лесно - нали трябва да извадиш хляба от казанчето  Wink Действай смело!

# 541
Alys, Hope, много ви  благодаря  bouquet

Alys точно така изглеждат и при моята машина, толкова си мила , че си си направила труда да ги снимаш! Hug
Реагирах веднага и пуснах един кейк   по рецепта от книжката.
Току що го извадих, струва ми се че е провал  но като изстине ще видим какъв е резултата и утре ще пиша.
Няма значение ,  важното е че машината е вече избрана,  че беше голяма мъка. 

# 542
В книжката на Мулинекс не всички рецепти са сполучливи.
Правила съм два вида кекс, като повече ми допадна този, който е без мляко, но е въпрос на вкус.

# 543
Кира, благодаря! Каква марка е машината на майка ти? На мен с тези продукти ми загаря кората. Иначе става хубаво отвътре. Пробвала съм в Мулинекс и в Панасоник. В Силвър Крест не съм опитвала.
Тя вече е на трета машина (все им се скапват бъркалките). Първата и втората бяха Tarrington house, но различни модели. И с двете ставаше страхотен козунака. Даже се получаваше на конци. Сега е с Crown, но май още не я е изпробвала с козунаци. А аз съм ползвала Neo и пак ставаше супер. Сега съм с една Alaska, но още не е пробвана с козунак.

# 544
Tarrington house и Alaska са марка на МЕТРО, доколкото знам и едната е заместител на другата. Не съм ги ползвала.

# 545
  • София
Кира, благодаря! Каква марка е машината на майка ти? На мен с тези продукти ми загаря кората. Иначе става хубаво отвътре. Пробвала съм в Мулинекс и в Панасоник. В Силвър Крест не съм опитвала.
Тя вече е на трета машина (все им се скапват бъркалките). Първата и втората бяха Tarrington house, но различни модели. И с двете ставаше страхотен козунака. Даже се получаваше на конци. Сега е с Crown, но май още не я е изпробвала с козунаци. А аз съм ползвала Neo и пак ставаше супер. Сега съм с една Alaska, но още не е пробвана с козунак.

а защо не си сменя само бъркалката?

# 546
Така се получаваше, че всичките се чупеха малко преди да им изтече гаранцията. В сервиза казваха, че не може да се оправи проблема и от магазина направо ги подменяха или връщаха парите. Реално хлебопекарна е купувана /платена/ само веднъж, но всяка година се ползва нова Simple Smile

# 547
Така се получаваше, че всичките се чупеха малко преди да им изтече гаранцията. В сервиза казваха, че не може да се оправи проблема и от магазина направо ги подменяха или връщаха парите. Реално хлебопекарна е купувана /платена/ само веднъж, но всяка година се ползва нова Simple Smile

Това е добра информация. Мулинекс не подменят бъркалки и казанчета дори в гаранционния период. Едно момиче веднъж писа, че са подменили, но не си спомням в кой град беше.

# 548
  • София
Кира, благодаря много за рецептата!  bouquet Аз съм с пекарна Tarrington House и се получи страхотен козунак. С малката разлика, че аз сложих орехи и стафиди вместо лимонови корички и следващия път може би ще сложа повече захар. Но определено се получи по-добре, отколото очаквах!  Hug

# 549
Кира, благодаря много за рецептата!  bouquet Аз съм с пекарна Tarrington House и се получи страхотен козунак. С малката разлика, че аз сложих орехи и стафиди вместо лимонови корички и следващия път може би ще сложа повече захар. Но определено се получи по-добре, отколото очаквах!  Hug

Снимка?  Praynig Hug Simple Smile С повече захар може да има проблем с втасването, но опитай и сподели.

# 550
  • София
Снимка?  Praynig Hug Simple Smile С повече захар може да има проблем с втасването, но опитай и сподели.
Не съм се сетила да направя снимка, а вече го ометохме. ooooh! Но утре или вдругиден мисля да направя пак и ще снимам!  Hug
Взимам си бележка за захарта и ще внимавам с количеството! Simple Smile

# 551
Angel_Dust,как беше хляба с лимец?
Вчера правих хляб с овес, заради дъщеря ми (овес и лимец), но никак не беше вкусен Sick Но днес жената в магазина ми каза, че на овеса му подхожда много сода- да опитам като содена питка...

# 552
  • София
Вчера правих хляб с овес, заради дъщеря ми (овес и лимец), но никак не беше вкусен Sick Но днес жената в магазина ми каза, че на овеса му подхожда много сода- да опитам като содена питка...

добре се получи, бухна си перфектно, на вкус...честно казано не е нещо невероятно, не е и лош де, но не е и "уоу" Simple Smile

# 553
  • София

Овеса иска и много овкусяване, защото той по подобие на соята няма собствен вкус. Така, че малко повече сол или пък кимион или шарена сол ще му дойдат добре.

# 554
Здравейте , имам Panasonic sd-2501 искам да направя козунак и се чудя коя програма да избера. Програмата за месене и тесто е 2 часа и 20 минути а рецептите, които разгледах пише, че се пускат програмата само месене . Аз нямам такава програма само месене , ако някой има може ли да ми помогне. Благодаря ви Simple Smile
козунака е по рецепта за програма 11, нали?

Общи условия

Активация на акаунт