МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

  • 52 572
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
  • Мнения: 241
Калан Амнел, може ли рецептата, защото май съм я пропуснала, а хляба изглежда превъзходно?  Praynig

bongo_2007 ®, мерси за отговора! Утре ще го пробвам  Wink

# 646
  • София
  • Мнения: 46 947
Калан Амнел, може ли рецептата, защото май съм я пропуснала, а хляба изглежда превъзходно?  Praynig

Аз на лични я пращах, за това си я изпуснала Simple Smile от книжката на машината е.
за 750 гр хляб(има и пропорции за 1 кг и за 500гр, ако този не е твоя размер кажи)

1ч.л суха мая
475 гр пълнозърнесто брашно
11/2 ч.л. захар
25гр масло
11/4 ч.л. сол
11/2 с.л. сусам
11/2 с.л.  маково семе
350 мл вода
11/2 с.л. ленени семена
11/2 с.л. тиквени семки
11/2 с.л. слънчогледови семки
като последните 3 пише да се добавят при сигнала за добавки(моето понеже е смес - ленени, маково и сусам всичките тогава ги сложих, като не слагах семки  от слънчоглед и тиква, но с тях щеше сигурно да е още по-хубав, на вкус ми мина през ума, че и орехи ще му отиват).
На мен ми беше малко повече водата, Калан Амнел писа, че е сложила 1 лъжица повече брашно.


Калан Амнел - чудно изглежда Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 21:13 от Angel_Dust

# 647
  • Варна
  • Мнения: 241
Angel_Dust   bouquet Ще го пробвам, тъкмо имам пълнозърнесто брашно Simple Smile

# 648
  • Мнения: 2 208
Имам машина за хляб ползвам я непрекъснато, сега ми е влязла друга муха в главата, искам мелничка за зърно, спряла съм се на тази
 http://limec-bgagro.bg/melnichka/spetcifikatciia/
За сега е най-евтиното, което видях в нета , а е и българска има и видео, видя ми се че добре работи. Затова искам да попитам за отзиви, ползвал ли е някой и да каже как е и дали си струва да дам толкова пари, защото хич нямам вяра на брашната у нас, на пазара. Ето и едно видео на содена питка от лимец, там се мели с тази машинка
http://www.youtube.com/watch?v=Vl9BIy-ZWQs
Благодаря предварително за отзивите Hug

# 649
  • Мнения: 1 170
Да ви попитам купували ли сте суха мая и брашно от онлайн магазините за биопродукти и струват ли си парите?

# 650
  • София
  • Мнения: 8 500
Какво точно може да и бъде „био“-то на една суха мая ? Да не би да е сух квас ?

# 651
  • Мнения: 4 070
Да ви попитам купували ли сте суха мая и брашно от онлайн магазините за биопродукти и струват ли си парите?
Аз купувам от ДМ такава струва 2 лв , не съм видяла разлика в хляба, но все се надявам, че не е лоша. newsm78

# 652
  • Мнения: 7 779
Какво точно може да и бъде „био“-то на една суха мая ? Да не би да е сух квас ?
наборе , изоставаме с новите технологии.  Laughing
аз отивам да си пия кукумицина ... за всеки случай  hahaha

# 653
  • Мнения: 2 208
Никой ли не знае нищо за каменните мелници за зърно newsm78

# 654
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 731
Здравейте,
снощи реших да направя хляб с брашно от лимец по следната рецепта:

250 г. брашно от лимец
250 г. бяло брашно
280 мл. вода
1 с.л. олио
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. захар
1 ч.л. натрошена морска сол
11 г. жива мая

Хляба имаше вид на котловина, беше хлътнал, което означава че е превтасал, маята му е била много.
Намерих няколко рецепти в нета, според които на 500 г. брашно от лимец се слага 1/2 кубче жива мая. Аз не бях сигурна, че ще ни допадне вкуса на чистия лимец и затова направих хляба с 250 лимец и 250 бяло брашно.
Независимо от това, че е превтасал е доста вкусен и ще си го изядем.
Ако намаля маята на 5-6 г. дали ще втаса достатъчно тестото? Ако пък някой предложи рецепта с лимец ще съм благодарна.

# 655
  • София
  • Мнения: 46 947
Аз си го правих по рецептата за основен хляб, просто смених половината бяло брашно с лимец и се получи, обаче го правех със суха мая.

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 16:46 от Angel_Dust

# 656
  • Испания
  • Мнения: 257
Моля за помощ  Praynig От известно време имам Панасоник  2501,и успешно правя доста хлебчета.Но днес искам да пробвам кекс или някакъв сладкиш,Проблемът е ,че намерих рецепти ,но не знам на коя програма да пусна машината  Rolling Eyes Всичко е на английски в книжката и колкото и да чета,не се справям  ooooh! Искам цялата процедура да свърши в нея,тоест разбих само яйцата и захарта и сложих всички продукти вътре ,ама после  newsm78 Разбрах че трябва програма 2 часа,ама такава няма Embarassed

# 657
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 731
Angel_Dust, а какво количество суха мая слагаш?

# 658
  • София
  • Мнения: 46 947
1 ч.л. от мерителната на машината.

# 659
  • Мнения: 9 785
Моля за помощ  Praynig От известно време имам Панасоник  2501,и успешно правя доста хлебчета.Но днес искам да пробвам кекс или някакъв сладкиш,Проблемът е ,че намерих рецепти ,но не знам на коя програма да пусна машината  Rolling Eyes Всичко е на английски в книжката и колкото и да чета,не се справям  ooooh! Искам цялата процедура да свърши в нея,тоест разбих само яйцата и захарта и сложих всички продукти вътре ,ама после  newsm78 Разбрах че трябва програма 2 часа,ама такава няма Embarassed

Значи си разбъркала половината продукти, искаш да се смесят добре всичките, и само да изпечеш? Два часа? Като толкова искаш да извадиш кекс от машината, пусни която и да е програма да разбърка продуктите за 5-10 минути, спри и пусни отначало само печене. Което обаче е един час и според зависи от грамажа на продуктите, може да е малко или много като време. Ще трябва да проверяваш. Ако е във фурната е къде по-лесно. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт