МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

  • 52 545
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 62
Здравейте! Някой има ли тази хлебопекарна http://www.emag.bg/hlebopekarna-philips-14-programi-tajmer-1-kg- … -90/pd/E6B5NBBBM/ ??? Моля споделете мнение, тъй като доста ме грабна...

Взехме такава на 4 януари и я ползвам непрекъснато.  Много е тиха. Единствен недостатък за мен че не е с по-голям обем. Прецени каква ви е консумацията и дали ще ви стига .
Програмите за пълнозърнест хляб имат предварително подгряване от 30 минути - да не се тревожиш защо не тръгва да меси веднага. Ако имаш други въпроси - насреща съм Simple Smile

Много, много Ви благодаря! Точно този отговор чаках, за да я поръчам! Мога ли да попитам колко вата е???

# 736
  • Мнения: 2 208
казах ви ,че има тема за Е-тата. ако няма си създайте такава.  със сигурност там няма да ви дразня.
Не ме дразниш, исках да попитам за мелницата, тя мели брашно и сигурно е за тази тема или да си направя нова newsm78, все си мисля , че коментарите за брашното за машината за хляб са за тук или бъркам....

# 737
  • Бургас
  • Мнения: 641
Много, много Ви благодаря! Точно този отговор чаках, за да я поръчам! Мога ли да попитам колко вата е???

600 watt. обикновено с повече са машините, които са и за багети, защото пекат на 2 реда и съответно включват два реотана. ако се пече цял хляб се включва само долния.
Неизпечен хляб не съм имала, не се тревожи. Ако нямаш опит поне първоначално спазвай рецептите от книжката.

# 738
  • Мнения: 62
Много, много Ви благодаря! Точно този отговор чаках, за да я поръчам! Мога ли да попитам колко вата е???

600 watt. обикновено с повече са машините, които са и за багети, защото пекат на 2 реда и съответно включват два реотана. ако се пече цял хляб се включва само долния.
Неизпечен хляб не съм имала, не се тревожи. Ако нямаш опит поне първоначално спазвай рецептите от книжката.

Много Ви благодаря за ценните и полезни отговори!!! А за колко време се пече хляба?

# 739
  • Мнения: 7 779
А за колко време се пече хляба?
за около 50-60 мин. зависи от машината.

# 740
  • Мнения: 62
А за колко време се пече хляба?
за около 50-60 мин. зависи от машината.
Супер! Благодаря!

# 741
  • Бургас
  • Мнения: 641
А за колко време се пече хляба?
за около 50-60 мин. зависи от машината.
Супер! Благодаря!

Бонго е прав за печенето, но въпросът е заблуждаващ. Пълният цикъл от поставянето на продуктите до готовия хляб е около 4 часа. Има и много бърза програма - всичко 1 час.

# 742
  • Мнения: 69
Здравейте ! Редовно ви следя, но не съм писала отдавна, защото Зелмерът ми реши да излезе в една голяяяяма годишна отпуска. Тъкмо се завърна и направи няколко хляба и оста на казанчето падна!!!! Явно сега е решил да се пенсионира! Та, по тази причина имам нужда от вашия съвет. Какво ще ми кажете за тази хлебопекарна? http://prodavalnik.com/photos/ad/43169367/1/    http://prodavalnik.com/photos/ad/43169367/3/
  Иска ми се да е с две бъркалки, ама ако не си харесам някъде такава ще се задоволя и с тази, ако ми я препоръчате. Надявам се да ми отговорите!

# 743
  • Мнения: 13
http://topmarket.bg/product/74676/hlebopekarna-first-fa-5152.html
Аз си взех това. Разгледай ! Получих си я в понеделник и още не съм я изпробвала.

# 744
  • Мнения: 69
gabi_lv гледах я, но в момента я нямат в наличност. Cry  Иначе не е никак лоша. Как си се стърпяла досега да не я пробваш?  Thinking Аз на твое място вече да съм я сефтосала. Joy

# 745
  • Стара Загора
  • Мнения: 494
Моята е същата, кръстили са я Силвъркрест, но е абсолютно идентична с тази, дето се казва First Simple Smile! Само дисплея е с малко по-различни картинки. Ето я, тук се вижда:

# 746
  • Мнения: 1 125
Моята е същата, кръстили са я Силвъркрест, но е абсолютно идентична с тази, дето се казва First Simple Smile! Само дисплея е с малко по-различни картинки. Ето я, тук се вижда:


PeaceИ тъй като книжките на Фърста са гола вода,влязох в сайта на Лидл и си изтеглих оттам ръководството и рецептите за СКреста.А ако знаех предварително щях и оттам да си купя машина,дори е по евтина.

# 747
  • София
  • Мнения: 46 942
Стига да оцелиш един от двата пъти в годината, когато я пускат Simple Smile

# 748
  • Мнения: 660
Затова ще си купя мелница за зърно, за да нямам Е-та в брашното Peace. Но тук в темата явно няма никой опит в тази област , с меленето на зърно. Като си купя мелница ще пиша, ако ви интересува де Hug
само внимавай със зърното - да не е ГМО.  Laughing да е расло на чиста почва (такава в БГ няма), с естествени торове да е торено (и такова чудо нема), да не са използвани пестициди  и др.  ....циди

Бонго, не е баш така, шЪ знаЙш Simple Smile Поне не за всички видове зърна, от които се прави брашно. Wink Лимеца е култура, която не се третира с нищо, защото не  би било икономически изгодно да обработваш нещо като бурен, нали? А и той е толкова адаптивен и "силен", че дори "избива" троскота и бурените там където се отглежда. Wink

sisitons, сподели, да! Аз от година и малко я гледам тази домашна мелничка, но миналото лято просто не успях да си я взема. Живот и здраве това лято съм ѝ се заканила и аз. Wink Имам приятелка, която тогава си я купи и е страшно доволна. Успява да си набави лимец и други зърна от пловдивско-пазарджишкия край и казва, че печивата имат много различен вкус и мирис. Вярвам, че е права. Peace

е , тогава си решила проблема със зърното ако го взимаш от свекървата  Laughing  сигурно ще ти нагорчва , ама нали ще е чисто.  hahaha
остава да си произведеш чиста вода , мая , захар и сол. после да имаш био контейнер за месене и евентуално печене. ако не ще ти трябва някоя домакинска био посуда за да печеш.  и тока да не е от АЕЦ  Козлодуй  #Cussing out

пп. имам чувството ,че изтрещях и аз  hahaha


Уф, уби мА! Joy Тока от АЕЦ-а не е с нищо по-различен от този на ВЕЦ-а, или ТЕЦ-а, само дето е по-евтин. Wink Кефиш, даже и като изтрещиш.  Laughing

# 749
  • Мнения: 13
Не съм пробвала, защото програмите са по-дълги и след работа нямам толкова време, а с отложен старт без да я наблюдавам - изведнъж, не става. На старата не съм ползвала програма над 3 часа, там имах една 2 ч и 20 мин. и си я знаех. А тази най-бързата - нещо не и вярвам т.е. какво ще се получи.
Най-често ползвам тестото.Вариации - всякакви. Сега в почивните дни - обезателно. Абаче - без книжката, с мои си рецепти. Особенно съм се меракландисала  на козунака и то по рецептата на Pina.

Общи условия

Активация на акаунт