Моля спешно зо помощ с изпита ми по математика

• 17 090
  • 376
  •   1
Отговори
# 225
Е, ако беше казала, че си им чертала на тия инженери дипломните работи с рапидографи върху паус, щях да те призная.
Нееее, тя само им е "съчинявала" чертежите, а други хора са им ги чертали!  Laughing

То туй да не е лесно - творческата дейност винаги е била по-трудна от изпълнителската  Laughing

# 226
Стига, няма да си плюя на авторитета да правя неща, от които не разбирам!  Laughing Обаче научих някои работи, докато рисувах някои по-лесни схемички на електричарите. Беше ми любопитно кое какво означава, а и трябваше да внимавам да не объркам нещо. (обаче навремето УПК-то ми беше такова, че учехме машини и агрегати, та съм правила малко чертежи, макар и не твърде сложни, и ми се получаваха доста добре)

Е, ако беше казала, че си им чертала на тия инженери дипломните работи с рапидографи върху паус, щях да те призная. Между другото, не архитектите правят скици на имоти, така че е възможно и да не могат.

Нееее, тя само им е "съчинявала" чертежите, а други хора са им ги чертали!  Laughing

Ако нещо се опитваш да ме уязвиш, няма да ти се получи. Да, съчинявала съм курсови работи по икономика, все пакк това ми е специалността, оставаше и да не мога да се справя!

Аз се шегувам - спомням си всъщност, че бившата ми шефка разправяше как са й набирали дипломната работа (текстовата част) на пишеща машина. Така че разбирам какво горе-долу си правила.

Писах, пък не излезе - не архитектите са хората, които изготвят скици на имоти. Възможно е да го могат, но ако им се е наложило. Не им е в специалността.

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 23:05 от кукумицинка

# 227
Всичко е толкова хлъзгаво в темата, че се чудя  ски или кънки да  нахлузвам.  Mr. Green
Кънки.
За ски няма сняг.

Каква е връзката между авторката и тинчету? Тинчету е другият й профил ли?

# 228
Добре, не възразявам, че я има в речника и е редовна дума! Но някак..., абе, не звучи добре! И то в контекста на това, че слабите журналисти и автори използват чуждиците с охота, защото ги мързи да се замислят кой синоним звучи по-добре.

Това как ти "звучи" нещо е също форма на конвенция, на национален фундамент и др.
И в типичния си възроптаващ дискурс отново генерализираш: "слабите журналисти и автори" били използвали чуждици с "охота" (русизъм!). А мигар няма слаби журналисти и автори, които избягват чуждиците - има, и още как. Д-р Николай Михайлов използва много чуждици, но е интересен като оратор; много изявяващи се по ТВ СКАТ наблягат на "българските" думи, но това не пречи да не са особено умни.

Но много се отплеснахме  Simple Smile
И така и не разбрахме как е минал изпитът на авторката.

# 229
Беше ми скучно и реших да отворя темата. Съвсем набързо погледнах всички страници и видях само двама души, които си признават, че са преписвали. Въпросът ми е към всички останали - вие никога,никога ли не сте преписвали? Мисля че всеки го е правил поне веднъж.
Няма да лъжа, случвало ми се е, но не на изпит, от които зависи бъдещето ми (за тях се готвех месеци,дори години, предварително, не чаках последния момент), а на обикновен тест и то по безсмислен предмет.Например немски (принципно езикът не е безсмислен,напротив, но в моя случай беше нещо изключително безполезно). Интересното в моя случай беше, че нямах пищови, а със съучениците намерихме теста от другия клас и аз научих всичко, което щеше да има. Отгоре на всичко госпожата беше оставила отговорите на бюрото, а аз имах пряка видимост, но не ми влязоха в употреба.  Crazy  Mr. Green
Любопитно ми е да чуя вашите отговори. Надявам се да бъдете честни.

# 230
dewy, в моя клас не знам някой да е преписвал. Не се преписваше.
След това в университета беше различно, там се преписваше, но не беше масово - имаше хора, които преписват и такива, които не преписват.
В тази тема прочетох много интересни причини и оправдания за преписването  Laughing

# 231
Аз съм абсолютно честна и си признавам, че не съм преписвала никога. Един път се бях ''опитала''. Извадих един лист, ръката ми трепереше   Grinning и само като погледнах към учителката и си представих как ще се срамувам, ако ме хване, си го върнах обратно. Всичко стана за секунди. Това като ученичка. В последствие нито веднъж не съм преписвала, дори опити не е имало. Но аз винаги съм била от праволинейните, които наричаха ''смотани'', заради вечното спазване на правилата, така че може би не се броя.
По-важно е тези, които преписват след това да си научат материала, но почти никой не го прави, само се обещава.

# 232
  • София
И аз бях ужасно задръстена и не можех да преписвам. Беше ме срам и страх. Случвало се е обаче да ми подсказват по математика и география няколко пъти, та може да се каже, че и аз хич не съм света вода ненапита.
Истината е, че тук всички са възмутени не толкова от самото преписване, а от начина, по който се прави.

# 233
Цитат
А мигар няма слаби журналисти и автори, които избягват чуждиците - има, и още как.
Замислих се кой журналист от младите и не съвсем младите, със или без чуждици, бих могла да нарека силен.
Снощи по една от националните едно девойче си чете от пищов петте думи, дето трябваше да каже.
Репортери, дето имаш чувството, че не само не са обмислили, ами изобщо не мислят като говорят...
Говорители, дето единствена грижа им е правилната дикция и то не винаги...
Водещи, залягащи основно на френетичния възторг при изказа на рехавите си клишета...
За поръчковостта и лешоядните набези изобщо няма да отварям дума.
Има ли според вас добър журналист сред популярните?

# 234
dewy, в моя клас не знам някой да е преписвал. Не се преписваше.
След това в университета беше различно, там се преписваше, но не беше масово - имаше хора, които преписват и такива, които не преписват.
В тази тема прочетох много интересни причини и оправдания за преписването  Laughing
Въпросът беше дали ти си преписвала. Не останалите.  Peace

Между другото не става дума само за пищови (от моя страна такива неща никога не са използвани), а за всякаква чужда намеса в процеса на изпитване, независимо каква.  Outta Joint

# 235
Истината е, че тук всички са възмутени не толкова от самото преписване, а от начина, по който се прави.
A защо?
Преписването си е преписване, поне за мен, без значение дали ще препиша от другарчето, от форума или от някъде другаде.  Simple Smile
Щеше да е интересно ако вместо порицание, дамата беше получила няколко различни отговори на задачите  Laughing

dewy, каква намеса имаш предвид?
Aз съм чувала, че има хора, които са се явявали на изпити вместо други, но не знам как става. Аз лично не съм се явявала, а и вместо мен не са се явявали на изпит, но съм си мечтала да имам сестра близначка, която да се яви вместо мен  Mr. Green

# 236
B & C, например помощ от приятел, подкрепа от преподавател, разни умни джаджи (също така онези микро слушалки, които по новините "рекламират" преди всеки изпит), суфльори от задните редици и т.н...

# 237
Аз, като видна ''смотанячка'', се намесвах в чуждите работи, но за да помогна, а не на мен да ми помагат...  Grinning

# 238
Аз си спомням, че в първи клас мамех, ако може да се нарече преписване. Трябваше да учим таблицата за умножение, обаче си виках "За какво ли ще ми е това умножение, аз ще ставам говорителка по телевизията!", затова си държах под чина една линийка с таблицата за умножение на нея и надзъртах, когато ме изпитваха. Обаче толкова често ни препитваше учителката и толкова много задачи даваше, за които все гледах линийката, че по едно време, без да искам, го научих това умножение, ща не ща.

# 239
  • София
Според мен и подсказването е вид преписване. Но пък понякога стига някой да ти подметне само една дума, ако си забил и да се усетиш какво да пишеш/говориш. Т. е. не да ти издиктуват темата, а да те подсетят, насочат. Това повече го разбирам и приемам, защото показва, че все пак си поне малко наясно с материята. Често дори и самите преподаватели пускат такива подсказки.

Общи условия

Активация на акаунт