Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява PAP тестът и как се класифицират резултатите от него?
Защо е важно да се извършват редовни PAP тестове и каква трябва да бъде честотата на прегледите?
Какво представлява кондизията и какви са нейните последици?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява PAP тестът и как се класифицират резултатите от него?
-
Защо е важно да се извършват редовни PAP тестове и каква трябва да бъде честотата на прегледите?
-
Какво представлява кондизията и какви са нейните последици?
Кондизацията е медицинска процедура, при която част от шийката на матката се отстранява. Това обикновено се прави за предотвратяване или лечение на предракови състояния или рак на шийката на матката. Възможните усложнения включват инфекции, кървене, преждевременно раждане при бъдещи бременности и увреждане на шийката на матката.
-
Защо е важно да се избягва самолечението и да се потърси медицинска помощ при заболявания на шийката на матката?
-
Какво представлява роботизираната хирургия (Да Винчи) при хистеректомия?
Здравей Veseto. Моята биопсия аз си я занесох в лабораторията и се уговорих да се обадя направо там, ако бях я оставила в болницата те да я пращат, най вероятно щях да чакам повече. Петък , събота и неделя не ги брой, защото може да са ти изпратили пробата и в понеделник, а и освен това лекарите винаги казват ден - два повече за по сигурно. Можеш да им се обадиш в петък следобед да питаш, а ако знаеш в коя лаборатория са я изпратели можеш да се обадиш направо там.
И аз бях с 2 Б , после биопсията (от 3 места)показа ЦИН 2-3, хистология от конизацията само ЦИН2..Да вметна нещо при мен не ми взеха веднага биопсия-имаше около месец разстояние след цитото 2 б и може би е грешка на лекаря първоначално открил находката и са се развихрили нещата..
. Но все пак сега след конизацията съм добре, слава богу нямам проблеми
..Иначе не забраяй, може да се разминеш с горене /вапоризация само
Иначе съм на принципа подготви се за най - лошото, така винаги ще те очакват приятни изненади