Отговори
# 615
 Simple SmileЗдравей Veseto. Моята биопсия аз си я занесох в лабораторията и се уговорих  да  се обадя направо там, ако бях я оставила в болницата те  да я пращат,  най вероятно щях да чакам повече. Петък , събота и неделя не ги брой, защото може да са ти изпратили пробата и в понеделник, а и освен това лекарите винаги казват ден - два повече за по сигурно.  Можеш да им се обадиш в петък следобед  да   питаш, а ако знаеш в коя лаборатория са я изпратели можеш да  се обадиш направо там.

# 616
При мен също имаше няколко  бели петна - пет мисля , че бяха. Когато ги гледах на монитора направо се бях изприщила , но доктора ме успокои , че целият участък  не е голям.

# 617
Весето- наистина си се филмирала предварително Sad И аз бях с 2 Б , после биопсията (от 3 места)показа ЦИН 2-3, хистология от конизацията само ЦИН2..Да вметна нещо при мен не ми взеха веднага биопсия-имаше около месец разстояние след цитото 2 б и може би е грешка на лекаря първоначално открил находката и са се развихрили нещата.. newsm78 . Но все пак сега след конизацията съм добре, слава богу нямам проблеми  Praynig..Иначе не забраяй, може да се разминеш с горене /вапоризация само Wink

# 618
  • София
Кремика, простоо животът ме е научил, че при мен нещата не се случват лесно. ВИнаги се случват по най-трудния начин, та сигурно затова и аз самата не се надявам на нещо леко.

# 619
  • София
Весе, взЕми се стЕгни!  Laughing Излишно се филмираш. Знаеш ли, че аз минах през 5 лекари /словом и цифром/ и едва 6-тия се нави да ми вземе биопсия!!! Станков си е действал по правилата - браво! Както ти казах той е супер отговорен лекар и си разбира от работата - специалността му е именно рак на МШ. Знаеш ли колко лекари само за пари биха те мотали?! Изчакай си търпеливо резултата, ще видиш, че всичко ще бъде наред и важното е, че каквото и да е - е поправимо!

# 620
  • София
Аз точно заради специалността му се филмирах. Че веднага поиска биопсия.
Иначе, да, имаш право. Надявам се наистина всичко да е поправимо.
Чудя се нещо.  Защо той не прави конизация, а праща при  други лекари?

# 621
Надявам се наистина всичко да е поправимо.
Аз съм убедена, че всичко, което се следи и се вземат мерки е поправимо  Peace Иначе съм на принципа подготви се за най - лошото, така винаги ще те очакват приятни изненади Simple Smile

# 622
  • София
Защо да се филмираш от специалността му? Напротив, човекът си гледа работата. Попаднала си при специалист. Трябва да се радваш, че бързо се развиват нещата при теб.
Преди време оперираше, сега не знам защо. Мисля, че в Шейново има някаква система на работа в различните отделение. Принципът беше - на определени години работи или в родилно отделение или като оператор. Кой знае? Според мен е някаква система в болницата.   

# 623
  • София
Не от специалността. Филмирах се понеже нали е онкогинеколог и понеже поиска направо биопсия, та си мисля най-лошото. Аз мислех да се оперирам при Тончев там ако се наложи, защото ми е познат.

Ива, аз съм се подготвила, понеже при мен все така се случва.

# 624
Аз като отидох при Станков и имах цито от друго място + проведено лечение. Отидох при него за колпоскопия + второ, уж контролно цито, а той само като погледна, каза директно биопсия. Умрях от шубе, ама...какво да се прави. Поправимо е Simple Smile

# 625
  • София
Е, моето цито е от Шейново, ама все тая. Така или иначе след това, което видя на колпоскопа и той каза, че съм за биопсия.

# 626
  • София
Аз пък се молех да ми вземат прицелна биопсия на 2-3-ма, едва предпоследния настоя сам и аз с готовност приех.  Mr. Green

# 627
Момичета, може ли някой да помогне с мнение за следния резултат от биопсия - Пролиферация на ендоцервикален епител. Жлезисто папиларно ерозио.
Няма инофрмация за ЦИН, дисплазия...

На моя приятелка й е взета преди 2 седмици, днес резултата е готов, но ще може да се види с лекаря си едва след няколко дни.
Има последно правена цитонамазка преди около 10 месеца - 2гр., но поради открити колпоскопски изменения й е взета биопсия.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 00:49 от kokona24

# 628
Момичета, може ли някой да помогне с мнение за следния резултат от биопсия - Пролиферация на ендоцервикален епител. Жлезисто папиларно ерозио.
Няма инофрмация за ЦИН, дисплазия...

На моя приятелка й е взета преди 2 седмици, днес резултата е готов, но ще може да се види с лекаря си едва след няколко дни.
Има последно правена цитонамазка преди около 10 месеца - 2гр., но поради открити колпоскопски изменения й е взета биопсия.
Kokona, не съм много компетентна, но това ми прилича на раничка, която не е причинена от папилома. Но както казах, не съм много наясно, нека момичетата, които са по информирани да споделят мнение.

# 629
kokona24 По-добре лекар да си каже мнението, ерозиото в повечето случаи не е проблем, но аз лично не мога да коментирам повече. Ако твоята приятелка е раждала скоро е напълно нормално. Но лекуващият лекар най-добре може да каже какво е и какво смята да предприеме от тук нататък.  Wink

Гледам, че повечето момичета много се психясвате с цитонамазките, прегледите при гинеколог. Много добре ви разбирам, тъй като съм минала през добра бройка лекари и съм преживяла операция, но искам да ви кажа, че трябва да го приемате като нещо нормално. Peace И до ден днешен ходя през 3-4 месеца на преглед, за да съм спокойна и да си живея живота. Премахнете ли проблема, няма да има за какво да се притеснявате и горе главата  Peace  bouquet

Поздрави на всички, които ме познават   bouquet и да кажа, че съм добре, вчера бях при Ганчева и всичко засега е ок.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт