Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 24

• 76 680
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Какво е брейн бъстър  Blush

# 586
Най-вероятно става въпрос за Брейн бустер - сироп, който се дава за по-добра памет
http://apteka.framar.bg/30007159/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BD- … 237-%D0%BC%D0%BB-

# 587
a_n_c, детето е много малко да се ограничава от млякото.Може единствено ако има доказана вреда от приема.Аз и сега приготвям на Хриси айран.А до 3 години давах посред нощ шише с мляко, защото се будеше и ревеше.Разбира се подбирам и самото мляко. Peace

# 588
pepi_r да за това става вапрос.
n_alex76 Не нямам никакво намерение да го ограничавам от млякото, но ме притесни листовката на която пише да не се смесва с мляко.
Не исках да спамя форума с излишни теми, за това предположих че тук ще получа адекватен отговор, от майки които са го давали този сироп.  Sad

# 589
Аз не съм го давала този сироп - не мога да помогна. По едно време масово се даваше, но аз не бях от даващите .... така прецених 

# 590
Ахаа, ясно. Анц, защо не пробваш да му го разтвориш в компот примерно  newsm78 все ще изпие 100 мл. сок, а и в сайта пише, че може

# 591
Здравейте,
Моля пишете, ако някой е правил генетично изследване за аутизъм /дори незнам как се нарича - маркери, биомаркери/ и ако може да сподели повече информация  - къде се прави, как протича, каква е цената.
Благодаря предварително!

Odrys, надявам се това да ти е интересно:
Детската церебрална парализа - синдром, а не заболяване
Цитат
За да се установи това са необходими генетични изследвания.

„Това е важно, защото в някои от тези семейства се раждат по 2-3 и повече в кавички ДЦП, а с възможностите на молекулярната генетика е възможно не само точно да се верифицира заболяването, но и да се осигури пренатална диагностика и да се гарантира здраво поколение на тези засегнати семейства”, обяснява проф. д-р Ивайло Търнев- началник клиника по нервни болести на УМБАЛ „Александровска”

Български лекари откриха гени, виновни за наследствени заболявания
Цитат
„В семейства, където съществува риск да се родят болни със същото заболяване, вече съществува възможност за пренетална диагностика, за дородова диагностика, за диагностично консултиране в тези семейства. Всичко това може да ги предпази от възникването на нови болни в тези семейства", обясни д-р Ивайло Търнев от УМБАЛ „Александровкса".

# 592
При него млякото е на пиедестал, не го заменя за нищо. Звънях във фирмата вносител да ги питам колко време след млякото може да се приема лекарството, увериха ме че е достатъчно 30-40мин.
Реших че сутрин като стане ще си му давам мляко и попара с мляко, и 1 час след това ще му давам и лекарството. Друг вариант нямам  Confused

# 593
Успех, дано го пие  Hug

# 594
Най-вероятно става въпрос за Брейн бустер - сироп, който се дава за по-добра памет
http://apteka.framar.bg/30007159/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BD- … 237-%D0%BC%D0%BB-

Лекар ли ви го препоръча или сами си го взехте , дали помага .Simple Smile

# 595
На своя глава реших да го давам, но се допитах и до педиатърката на която имам пълна вяра. Каза ако не помогне няма да навреди.
Аз се надявам да помогне Peace, днес ще му е третия прием, рано е да се каже дали помага.

# 596
Честит празник, да са ни живи и здрави децата  Heart Eyes

# 597
Здравейте!

Много ми се иска да се похваля на някой който ще разбере защотолкова се радвам на нещо на пръв поглед обикновено.
В петък беше празника на децата по случай завършване на детска градина. Нямаше тържество в градината и родителите им организирахме такова в един голям детски център. Оказа се, че официалната част ще е в зала, а не в центъра, където има "джунгла". Моя син като разбра се тръшна, почна да прави номера, да плаче, да ме кара да си тръгваме. Дали се справих добре с тази ситуация няма да обяснявам, защото обстановката беше изнервяща - пълна зала с около 40 деца, 35 родители, аниматорки, силна музика и детето естествено отреагира на това и не приемаше никакви обяснения, че е временно, че когато в градината е имало празник са били същите хора и т.н. Седна в единия край на залата сърдит, че отказвам да си тръгнем, а аз останах в другия, където по принцип бях седнала с багажа. Докато стоеше там опитвайки се да ме принуди да го закарам в "джунглата" го наблюдавах. И тогава забелязах, че едно след друго две момченца от групата отидоха да го викат да седне при тях. Понеже те също започнаха да ходят на плуване и вероятно са посвикнали с него и вече забелязват, че го няма и го търсят. Освен това забелязах, че после, когато вече бяха на столчетата при групата и той стоеше или по-точно се кривеше на своето те отново отидоха при него и нещо си говориха. С други думи, освен момиченцето с което така или иначе го събирам, защото с майката сме близки вече си има нещо като приятели. На едното момченце вчера позволи да го прегърне за да се снимат заедно, когато го срещнахме в парка с родителите му. Другото пък застана до него в строя когато ги извеждаха от залата за да отидат в "джунглата". Като имам предвид как моето дете ръмжи на това момченце когато го докосва не мога да не се радвам когато виждам, че другото дете вече не избягва моето. Ако около него има едно дете моето осъществява контакт и не се дърпа, не бяга както преди. Когато децата станат повече винаги се образува групичка в която той някак не се вписва, но и общуването с едно дете си е голяма крачка напред според мен.

# 598
  • София
Рори Hug Браво! И браво, че не си отстъпила. Защото адашите постъпват по един и същ начин Wink Много е тънка линията между състоянието им и ината. Гледам, когато е инат да не става на неговота и ми дреме за стереотипността. Как ще я разбием иначе. Ме мнение де...Засега доста стериотипи разбих така. Поревава един два пъти, пък после свиква и не му прави впечатление Simple Smile

# 599
Здравейте,
Моля пишете, ако някой е правил генетично изследване за аутизъм /дори незнам как се нарича - маркери, биомаркери/ и ако може да сподели повече информация  - къде се прави, как протича, каква е цената.
Благодаря предварително!

Odrys, надявам се това да ти е интересно:
Детската церебрална парализа - синдром, а не заболяване
Цитат
За да се установи това са необходими генетични изследвания.

„Това е важно, защото в някои от тези семейства се раждат по 2-3 и повече в кавички ДЦП, а с възможностите на молекулярната генетика е възможно не само точно да се верифицира заболяването, но и да се осигури пренатална диагностика и да се гарантира здраво поколение на тези засегнати семейства”, обяснява проф. д-р Ивайло Търнев- началник клиника по нервни болести на УМБАЛ „Александровска”

Български лекари откриха гени, виновни за наследствени заболявания
Цитат
„В семейства, където съществува риск да се родят болни със същото заболяване, вече съществува възможност за пренетална диагностика, за дородова диагностика, за диагностично консултиране в тези семейства. Всичко това може да ги предпази от възникването на нови болни в тези семейства", обясни д-р Ивайло Търнев от УМБАЛ „Александровкса".

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт