Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 24

• 76 663
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Рори72, страхотно си се справила! Hug
Аз съм толкова изнервена от всичко, че едва ли бих издържала психически. Rolling Eyes

# 601
Рори72, мисля си, че четейки, това което забелязах, не беше как си се справила с детския му инат, а това, че децата са отишли при него и че той е проявил някакъв контакт и им се е доверил.
Мен това ме радва ... и точно тези дни гледах моя син (на 5 год.), как си играе на детската площадка с едно детенце от училище - имитираха се взаимно, гледаха се в очите, държаха се за ръка; или с едно момиченце - играеха на куку-ба, въртяхме се тримата в кръг и си тананикахме, клякахме, после си раздаваха целувки и се държаха двамата за ръце да скачат ... ако някой си има напредстава, каква радост и надежда ми донесе всичко това. Да трудно ни е да комуникираме, бързо ни омръзват нещата, но аз видях светлина в тунела ... щом може с едно дете, значи, ще ти помогна и ще можеш и с повече!
т.е. от всичкото това плямпане искам да кажа, радвам се и те разбирам.   bouquet

# 602
Рори72, мисля си, че четейки, това което забелязах, не беше как си се справила с детския му инат, а това, че децата са отишли при него и че той е проявил някакъв контакт и им се е доверил.
Мен това ме радва ...... щом може с едно дете, значи, ще ти помогна и ще можеш и с повече!
т.е. от всичкото това плямпане искам да кажа, радвам се и те разбирам.   bouquet
Това имах впредвид. Всъщност аз не се справих със ситуацията щом детето седеше на другия край на стаята в зоната за родители, но дори не при мен, беше сърдито и плачеше. Но реагира, макар и не веднага и по свой начин на вниманието на двете момченца. И аз тогава си казах, че щом може да общува когато е с едно дете, а тези двете деца са забелязали че не в групата и го търсят значи започва да осъществява по-добре контакт с децата и да намира сред тях такива които го приемат макар, че не играе и не говори точно като тях и постепенно не днес и не утре, но може би след година на детски празник ще е с децата и ще подскача и ще крещи с тях, а няма до тях да поскача и да се криви на столчето си - сам. Виждам промяна когато е на детска площадка или с деца от групата и това ме изпълва с радост.
 Hug

# 603
  • София
А какво стана със св. Никола?

# 604
В Свети Никола сме на 09.06. и следващите 2-3 дни. После ще пиша.
Каквото и да ни кажат специалистите знам, че няма да е лесно нито на малкия, нито на мен. Как ще отреагира баща му не знам, но след почти 1г. опити да го накарам да види проблемите и да пожелае да се включи отговорно, като баща в решаването им разбрах, че няма да имам подкрепата му, но пък се радвам, че не се опитва да ми пречи да заведа детето за мнение от специалистите в Св. Никола.

# 605
Рори  Hug успех, аз вече чакам с нетърпение да идем, ама още не знам кога точно ще съм  Tired

# 606
  • София
В Свети Никола сме на 09.06. и следващите 2-3 дни. После ще пиша.
Каквото и да ни кажат специалистите знам, че няма да е лесно нито на малкия, нито на мен. Как ще отреагира баща му не знам, но след почти 1г. опити да го накарам да види проблемите и да пожелае да се включи отговорно, като баща в решаването им разбрах, че няма да имам подкрепата му, но пък се радвам, че не се опитва да ми пречи да заведа детето за мнение от специалистите в Св. Никола.
На моя му трябваха 2г, докато се осъзнае  Hug Сега вече съм сигурна, че ако имаше повече възможност и най-вече свободно време, за да отделя внимание на детето напредъка ще е още по-голям. При тате няма тън мън. Мен ме кара да го събличам, когато тате е в нас се съблича сам Simple Smile))

# 607
Някой би ли препоръчал добър зъболекар за дете което е невербално, раздразнително , и когато го насилваш за нещо щипе и хапе?

# 608
Детето е на 3години и 10 месеца.

# 609
  • София
Аз все още не съм го водила на зъболекар...

# 610

Здравейте,ние сме на 2 г и 2 месеца,не говорим,ходихме на невролог,който за 5 мин ни постави диагноза ГРР с атипичен аутизъм .... незнам как да процедирам оттук нататък...детето не говори,казва само баба,мама и не,но ги казва неосъзнато според мен.....на площадките не си игаре сам,а все иска да ни води за ръчичка,има много добър очен контакт,но си играе със странни неща....обич да бута детската количка,камиони,велосипеди....храненето ни е голям проблем,ядем само с телефон в ръка,иначе затваря устата и не иска,може да стои гладен по цял ден...когато не стане на неговата започва да блъска с ръце и да вика. Харесва да си играе само с на големите нещата,иска да отвива и завива бутилки,да отваря портмонета,да си игаре с телефони.
Когато влязохме на преглед при невролога,лекарката ни вдигна един скандал,че направлението било сгрешено и тя ни се кара сигурно 10 мин и ние бяхме с малкия,после след като тя свърши да вика,погледна малкия и се обърна към него на име,но той явно се беше уплашил от нея и си затвори очите и не искаше да я погледне и тя отсече диагнозата...........Към кого трябва да се обърна и за какво да наблюдавам при него като действия ?

# 611
  • София

Здравейте,ние сме на 2 г и 2 месеца,не говорим,ходихме на невролог,който за 5 мин ни постави диагноза ГРР с атипичен аутизъм .... незнам как да процедирам оттук нататък...детето не говори,казва само баба,мама и не,но ги казва неосъзнато според мен.....на площадките не си игаре сам,а все иска да ни води за ръчичка,има много добър очен контакт,но си играе със странни неща....обич да бута детската количка,камиони,велосипеди....храненето ни е голям проблем,ядем само с телефон в ръка,иначе затваря устата и не иска,може да стои гладен по цял ден...когато не стане на неговата започва да блъска с ръце и да вика. Харесва да си играе само с на големите нещата,иска да отвива и завива бутилки,да отваря портмонета,да си игаре с телефони.
Когато влязохме на преглед при невролога,лекарката ни вдигна един скандал,че направлението било сгрешено и тя ни се кара сигурно 10 мин и ние бяхме с малкия,после след като тя свърши да вика,погледна малкия и се обърна към него на име,но той явно се беше уплашил от нея и си затвори очите и не искаше да я погледне и тя отсече диагнозата...........Към кого трябва да се обърна и за какво да наблюдавам при него като действия ?

Кой е този вещ невролог ?!?

# 612
Някой може ли да ми каже в талон 7, който е за хоспитализация за "Св. Никола", какъв код се пише от личния лекар? Доколкото знам в талона не пише, че не е за психиатрия.
Предварително благодаря!

# 613
diaz.84,
Първо си поеми дъх дълбоко и се опитай да се успокоиш. Вероятно е детенцето ти да има някакво забавяне в развитието, но не всичко е ГРР. И наистина не е работа на невролозите да слагат тази диагноза. Но повечето от нас са се насочили или са ни насочили първо към невролог и сме се панирали и дори възмутили, когато са ни пренасочили към детски психиатър. В България, пък и в много други страни детските психиатри са тези, които определят, дали има симптоми за принадлежност към аутистичния спектър. Въпреки че опитните психолози и логопеди, работещи с деца, няма как поне да не изразят силно съмнение, наблюдавайки детето дори за половин час.
В интернет има и въпросници, които, ако попълниш, могат да ти дадат автоматично отговор - има ли или не съмнение. Но твоето детенце е много малко. Затова ти пускам линк към една табличка за деца до 2 годишна възраст.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=300813;sa=showPosts;start=375
Сигурно,ако пишеш от кое населено място си, ще има мами, които ще те насочат към добри специалисти, преди да отидеш към светилата, за които се чака по няколко месеца. Hug

# 614

става въпрос за град Варна и д-р Ралчева в ДКЦ св Марина

Общи условия

Активация на акаунт