Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 24

• 76 687
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Реге, аз знам за поне 15 деца, които са се възползвали от процедурата които нямат нищо общо помежду си. Мога да те свържа. Единствения проблем е местенето на самата камера.
Не ми е оставало време да пиша, но при Хриси се повлия ХАДВто и беше цвете за мирисане на фона на съучениците си по време на заключителния открит урок. Позатихнаха истериите.
Друго мислих снощи по повод на дебата, думите на Влади, че нямалоблагодарност и думмите на семейство Николови, че най-добрите терапевти сме ние родителите. Влади, мисля си, че най - голяма благодарност и полза щеше да има, ако вместо това обучение, от което ще се възползват ограничен кръг от хора, бяхте закупили правата ипревели на български книгата Out of sign child. На Барбара забравихфамилията в момента. Това е един прекрасеннаръчник с ипражнения и игри за СИД, който ми е на дневен ред за четене. Така ще достигне помощта до много повече хора. Средствата от продажбата ще се вложат в закупуването на други права и тн.
Това вече ще е огромна помощ, защото надявам се и други ще ме подкрепят - единици са тези родители, които разчитат само и единствено на терапевтите, за да подобрят състоянието на децата си

# 691
  • София
Извинявам се за грешките, но пиша от телефона.

# 692
Тъй като поста на констанца ме накара да се замисля... ще помоля ако има интерес към нещата който искам да ви преведа да ми пишете на лични!
Не знам, дали някой ти е писал на "лични", нито дали ще превеждаш още от материалите за "Son Rise", но понеже каза, че след няколко дни ще започнеш по-сериозна работа по тази програма с твоето момченце, ти пускам три линка, които вече съм пускала. Направих си труда да преведа малко от третия линк. Можеш да ползваш този превод както искаш - за мото, цитат и т.н. и особено да не забравяш в ежедневието най-важното във взаимоотношенията ни с нашите деца от спектъра - да направим всичко, на което сме способни, с много търпение, обич и креативност, за да ни допуснат в техния свят. Всичко това е синтезирано прекрасно, кратко и ясно в думите на Бари Кауфман.
Пускам ти го не на "лични", а тук, защото мисля, че може да е от полза и за други майки - особено на малки деца, които биха могли да постигнат най-много. Ако пропуснем подходящото време и  вратата се затръшне, можем да си останем пред нея и да неможем да направим нищо.

От програмата „Son Rise”

„Никога не се предавай!”

http://www.youtube.com/watch?v=J8uJ5RpQWw0

http://www.youtube.com/watch?v=QshJhrPBPHM

http://www.youtube.com/watch?v=OEu4Xzxbvh8

Принципи на програмата „Son Rise”:
Първи принцип: „Потенциалът на вашето дете е неограничен” ...”Независимо от това, което виждате сега, добре е да искате повече, добре е да вярвате, че е възможно повече ... стремете се към всичко, което искате да видите във вашето дете ...”
Втори принцип: „Да не определяме детето си като нещо лошо, което ни се е случило, а да започнем да търсим начин да гледаме на детето си като на благословия за нас ...” Тъй като гледаме на аутизма като на социално предизвикателство, цялата програма ‘Son Rise’ се основава на присъединяване към детето в неговия собствен свят, за да създадем взаимоотношения, за да създадем разбиране, за да създадем връзка.”
Трети принцип: „В програмата ‘Son Rise’ ние не учим децата да се променят чрез  безсмислено повтаряне, а им даваме възможност да открият собствена мотивация да учат и чувстваме, че най-добрият начин да стане това е създаването на връзка с хората, които работят с тях и техните родители...Вместо да тласкаме или караме на сила децата, които имат трудности в установяването на връзка и присъединяването си към света,  да се присъединят към свят, който е неразбираем, ние отиваме в техния свят...”
„В програмата ‘Son Rise’ обучителят е всъщност ученик на детето. Децата са нашите учители. Ако следвате сина си или дъщеря си, ако им позволите да ви покажат пътя, дали когато се вълнуват от игра със звънеца на вратата или от играта с камиончето по особен начин, ако ги оставите да ви бъдат учители, те ще ви помогнат да научите как да им помогнете.
"Ние учим родителите как да бъдат ръководители на програмата. Да, има много чудесни професионалисти, които ще ви дадат значителна помощ, ще ви подкрепят в изпълнението на програмата, но всеки, който работи с вас, е с вас за час, седмица, месец или може би малки части от годината. Ви сте с вашата дъщеря, вие сте с вашия син за цял живот. Така че ние работим с родителите да изработят доверие в себе си, за да поемат ръководната роля в програмата на тяхното дете.”
Всичко е въпрос на отношение – отношение, отношение, отношение – това е пътят към света на детето ви, това е пътят навън, пътят за вашето дете да излезе от своя свят и да влезе във вашия.  Всичко е въпрос на отношение, отношение, отношение ...” 

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 13:40 от констанца

# 693
Реге, аз знам за поне 15 деца, които са се възползвали от процедурата които нямат нищо общо помежду си. Мога да те свържа. Единствения проблем е местенето на самата камера.

Аз научих от темата за труднопроговарящите. Преди това отникъде не се беше просмукала информация. Веднага отидох и ми казаха че лимита на програмата е изчерпан. Дори нямаха свободни места платено щото майната му на програмата ама исках веднага да почнем. Доктора ми каза да му звънна след месец когато приключат сеансите които са само по програмата. След месец обаче имаше повреда и трябваше още месец да се чака частта за поправка. КАто пристигна пък почнаха споровете за помещението и от тогава ще ги местят в друг квартал но дотолкова. Знам че все още не е преместена. По случайност открих такива деца/родители които са ползвали програмата и сега вкупом чакаме местенето в аспарухово да стане факт.

Аз междувременно наистина бях луднала да се пробваме в ВМА Варна но както писах за да разреши завеждащата ми отговори че  детето трябва да имам една торба изследвания. Ами опитахме първо с ЕЕГ-то и  доцента ме направи на две стотинки и ме разрева в кабинета като ме поучаваше че по самоинициатива не се правили такива неща и че нямало смисъл защото нямало нужда да си доказвам че всичко е наред. КАто му казах за идеята за барокамерата се изсмя. Реших че щом става толкова тегаво ще чакам да поправят тази барокамера за която няма нужда от нищо освен от финикийски знаци.

# 694
мисля си, че най - голяма благодарност и полза щеше да има, ако вместо това обучение, от което ще се възползват ограничен кръг от хора, бяхте закупили правата ипревели на български книгата Out of sign child.
Скрит текст:
Бих я превела безвъзмездно, ако има кой да закупи правата и да я издаде (да не звучи самохвално, но имам преведени над 15 книги, последната от които - 650 страници - преведох за 4 месеца

# 695
  • София
Аз мога да дам книгата, но с правата не съм наясно...

# 696
Zn цинк-кръв   7.88   μmol/l   ; за деца 11 -31
Пуснах на детенце изследване за тежки метали, някой сблъсквал ли се е от вас с ниски нива на цинк?

# 697
KO-KO, аз бих добавила храни богати на цинк в менюто на детето.
Недостиг на цинк! Как да го разпознаем?

# 698

Аз научих от темата за труднопроговарящите. Преди това отникъде не се беше просмукала информация. Веднага отидох и ми казаха че лимита на програмата е изчерпан. Дори нямаха свободни места платено щото майната му на програмата ама исках веднага да почнем. Доктора ми каза да му звънна след месец когато приключат сеансите които са само по програмата. След месец обаче имаше повреда и трябваше още месец да се чака частта за поправка. КАто пристигна пък почнаха споровете за помещението и от тогава ще ги местят в друг квартал но дотолкова. Знам че все още не е преместена. По случайност открих такива деца/родители които са ползвали програмата и сега вкупом чакаме местенето в аспарухово да стане факт.

Аз междувременно наистина бях луднала да се пробваме в ВМА Варна но както писах за да разреши завеждащата ми отговори че  детето трябва да имам една торба изследвания. Ами опитахме първо с ЕЕГ-то и  доцента ме направи на две стотинки и ме разрева в кабинета като ме поучаваше че по самоинициатива не се правили такива неща и че нямало смисъл защото нямало нужда да си доказвам че всичко е наред. КАто му казах за идеята за барокамерата се изсмя. Реших че щом става толкова тегаво ще чакам да поправят тази барокамера за която няма нужда от нищо освен от финикийски знаци.

Рени, в МЦ Европа ще ти направят ЕЕГ-то без излишен шум. Не е по касата обаче. Някъде 30-40 лв. беше цената, не помня вече. Т.е. поносима е.
Във ВМА нямат климатик в барокамерата и по мое мнение не е подходящо да се правят процедури лятото. През зимата като се гмуркахме температурите достигаха 30 градуса, сега не знам какво ще е. Може и да греша, разбира се.
А за социалната програма - нас щяха да ни включат, ако не ги бяха изгонили от помещението. Тъкмо щяхме да оформяме документите.  Sad

# 699
Констанца, благодаря за написаното. Таткото много се загледа, което е добре ...
А инък никой не ми е писал, поради което нямам намерение да се занимавам с нищо. Всъщност както бях споменала имам си достатъчно друга работа, по цял ден съм сама с детето и всичко лежи на мен ... така че поради липса на интерес, засега се отказвам.
Бих помолила Доника, ако иска да сложи на първа страница материала който бях привела преди това.
А ето ви и самия pdf  juegos para crecer
http://www.autismoecuador.org/descargas/LIBRO%20Juegos%20para%20 … y%20to%20grow.pdf

# 700

Рени, в МЦ Европа ще ти направят ЕЕГ-то без излишен шум. Не е по касата обаче. Някъде 30-40 лв. беше цената, не помня вече. Т.е. поносима е.
Във ВМА нямат климатик в барокамерата и по мое мнение не е подходящо да се правят процедури лятото. През зимата като се гмуркахме температурите достигаха 30 градуса, сега не знам какво ще е. Може и да греша, разбира се.
А за социалната програма - нас щяха да ни включат, ако не ги бяха изгонили от помещението. Тъкмо щяхме да оформяме документите.  Sad

Данди  Hug добре че го зачекнахте в трудноговорящите да науча и аз.

ЕЕГ-то го направи невролог препоръчан ми от дама с дете с епилепсия. Не си спомням  фамилията. Много добър специалист  (но не детски невролог обаче помагал на деца с епилепсия , платен беше , но не ни взе и стотинка след рева който им сервирах ).... още като му казах за  проблемите на детето и за барокамерата сякаш ми се стори  че не е привърженик на алтеранивноте методи.  Отначало ми говореше на Литвиненко, но като му разказах дългата история със всички посещения на специалисти по българия се съгласи че за сега няма видима причина за поведението и проблемите.  Аз исках да минем през тази в европа ( Петкова по спомен беше ) но тя точно по това време  липсваше за две седмици а аз бързах д аподготвя нещата за процедурите във ВМА. Беше декември и щяха да ни включат в график от януари . Обаче след ЕЕ-го ни трябваше ЯМР и доплер  за да се види дали няма пък физически отклонения в структурата и всичко това вече ми се струваше трудно постижимо. Така и не можах да разбера защо щом отивам при специалист на платен преглед трябва да ми чете конско дали това е което правим е самоцел или не.

Нали говорим за едан съща програма - тази която беше октомври миналата година? Ноември имаше повреда, края на ноември почна спора за помещението.

# 701
Да, същата програма е. 20 безплатни процедури. Това през април-май някъде, точно преди да ги изгонят.

# 702
Katina molq te kaji si mnenieto za Sonq Georgieva ot slan4ogledi,twi kato se kolebaem dali da trwgnem tam na logoped ili ne.6te swm blagodarna na vseki za mnenieto

# 703
Molq vi mili hora daite ideia kakvo da pravim ,da6terq mi e na 4 g .i sega po4na tepwrva dumi da kazva i izre4eniq,no ne moje da izri4a dumite dobre samo na sri4ki.Hodihme v Sveti Nikola ,slojiha i tejkata diagnoza autizwm.6a6nah se kakvo da pravq ,nqkakvi izsledvaniq za tejki metali i t.n. v krwvta li ili kakvo se pravi i kade ,molq vi daite info,sw6to taka i8 za dobwr logoped.Blagodarq vi predvaritelno

# 704
a vsw6tnost nqkoi 4uval li e za bolnica Sveta Sofiq tam imalo logopedi lekari i psiholozi za takiva deca s problemi ot autisti4eniqt spektar,kakto i me interesuva dali vodnata terapiq pomaga i kade ima takava.Mnogo blagodarq za infoto

Общи условия

Активация на акаунт