Полша

• 48 381
  • 426
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря! За жалост тогава сме в Краков.

# 91
  • София
zon, благодаря за информацията, относно концертите. Мисля, че ще имаме възможност да отидем. Аз се чудех дали да не отида на Шопен концерт в Краков, но това е по-добро предложение.

# 92
Кристал, от къде да намеря инфо за Шопен концуртите в Краков?

# 93
  • София
Кристал, от къде да намеря инфо за Шопен концуртите в Краков?

http://cracowconcerts.com/chopin-concerts/

От тук взех информацията.
Най-добре е да си разпечатате и In your pocket от тук http://www.inyourpocket.com/krakow, има инфо за всякакви събития. Тук има и подробно описано как да излезете от гарата в Краков. Оказва се, че е доста объркано. Има полезно инфо за доста неща. Може да свалите pdf файла отляво.

# 94
Благодаря. Сега остава и да отидем и всичко да е наред, че аз имам проблеми със здравето и взех, че се влоших последния момент. Стискайте палци.

# 95
  • София
Успешно пътуване, гала! Да съберете много впечатления и емоции. И като се върнете да разкажете всичко.

# 96
Здравейте, преди малко се върнах и бързам да споделя впечатления. Искрено съм изненадана от Полша. Много ми хареса - малко забележителности, много кръчми, мъжете се заглеждат за ужас на мъжа ми  Joy Та така, първия ден Варшава, тук за да докажа на приятелките, че съм мадама, първата ми работа беше да отида в мола, изгубих си времето естествено  Grinning От там отидохме в парка Лазенки и нямахме достатъчно време да се отпуснем като хората, но основните забележителности ги видяхме и айде в интерактивния музей, където се забавлявахме 2 часа като децата при все, че сме технически неграмотни и някои неща не ги разбрахме Grinning От там стария град /много ми хареса/, вечеря и пеещите фонтани за край на деня.
На другия ден сутринта влак за Краков - 2,20 часа, комфортно се пътува. Хотела беше на гърба на стария пазар, старе место се казва, препоръчвам. Краков също много ни хареса, напомня ми Виена, но с по-красиви файтони. Качихме се горе на хълма и с това приключихме задължителната програма, после кръчмички, разходка, сувенири. На другия ден посетихме Величка, искам да кажа, че ползвахме организирана екскурзия, която ни струваше 60 лв. на човек. Взеха ни наблизо от хотела, там влязохме без да чакаме и минута, и ни върнаха. Останахме доволни, имаше време, даже и да пием по бира на 135м под земята. В Краков искам да препоръчам едно заведение, богато меню, много вкусно, огромни порции, жива музика на терасата /виолончело, цигулка, акордеон/ - Pod  Wawelem, точно до хълма са намира. Ами това е, доволни сме много.

# 97
  • София
гала, може ли да кажеш коя е фирмата, която организира посещението на Величка.

# 98
https://www.facebook.com/excitingKrakow
Да ви кажа, ние избрахме тур на руски, и бяхме много малка група около 8 човека, английските турове бяха много големи групи.

# 99
  • София
За съжаление, от този сайт с организирано посещение, ми дава висока цена за солните мини - 305 PLN/човек. Доста повече от цената, която вие сте платили. А билет, закупен от сайта на солните мини или на каса е 79 PLN/човек. Може би цените при тази агенция се променят спрямо туристическия сезон. Аз ще съм в Краков в началото на август.

# 100
  • Sofia
И аз да се включа в темата - петък летим за Варшава, ще разкажа подробности другата седмица  Peace

# 101
  • София
гала, вие от БГ ли обменихте полска валута? Какъв е курса евро към полска злота, ако сте виждали чейнж бюра?

# 102
От Бг обменяхме, там не съм обръщала внимание на курса.

# 103
Здравейте на всички!Вълшебна се оказа тази Полша,направо не ни се тръгваше от там.Ако някой има въпроси и мога да помогна съм насреща.
Първо,понеже имаше въпроси за билетите от POLSKI BUS. Много ама много съм доволна от пътуването/особено като се има в предвид цената му/.Автобусите са двуетажни,чисти,с чиста и добре заредена работеща тоалетна.Имат wi-fi и букса за кабел под седалката.В сайта промотират безплатни вода,чай,кафе-не сме ползвали.Само дето си изгубих времето да питам за детско столче-никой не ни искаше такова.Оказа се,че дори разпечатването на е-билетите е било излишно-хората просто подаваха листче с номера на билета на шофьора,той си сверяваше информацията и готово.Това е и едно от нещата, което много ми хареса в Полша-всичко е измислено за да ти е лесно.Самото пътуване обаче продължи около 5 часа/но почти не ги усетихме,а децата поспаха добре/,заради ремонтните дейности по новата магистрала до Краков.
 И за мина Величка-за мен е абсолютно ненужно използването на фирма за организирана екскурзия до там.В крайна сметка в мината отидохме аз и дъщеря ми.Избрах билети следобедни на руски език-владея го колкото английския,за да не сме голяма група.Доста време стояха продадени само нашите два билета,но после групата стана 18 човека.Транспорта до там е много лесен.Хваща се от влакче от главната гара/тази с мола/.Гарата е първата спирка/на самата мотриса пише Величка/,мината последната-не можеш да се объркаш.Билет можеш да вземеш от автомат на перона,но може и спокойно да си купиш от автомат в самия влак или от кондуктора.Билета струва 3 злоти на човек в посока.От гарата във Величка се вижда къде е мината -може би са 100-150м. Изхода е на около 200 м. от там.Връщането е през много приятен парк.Влакчето е това,което пристига от Краков,т.к. релсата е само една.Пътуването е около 20-25 мин.Няма нищо объркващо нито за входа нито за изхода от гарата,просто трябва да се следят табелите с надписи.На изхода от гарата е и супера с калинката-много добре зареден и на много добри цени.
Относно организацията в самата мина.Ел.билети действително се сменят с хартиени,но няма нужда да се редите на огромната опашка при главния вход/там тълпата беше наистина голяма/.Билетите могат да се сменят и на касите в дясно от входа за чуждоезични групи и на гишетата,за които се влиза през вход,в ляво от тоалетните.Там пък нямаше абсолютно никой.Наистина е хубаво групата да е малка.Въпреки нашите 18 човека само,на места ни беше много трудно да догонваме екскурзоводката,просто аудиосистемата им е с малък обхват и има проблем със звука ако не си до екскурзовода.Но пък видяхме големи групи прилепнали плътно един зад друг,явно по същата причина.На малката много й хареса в мината,на мен малко комерсиално ми се видя.Нещото което ми направи лошо впечатление обаче веднага ще споделя.Като стигнахме до ресторанта,екскурзоводката взе да ни пита изморени ли сме,колко дълго сме вървяли и че обиколките обикновено свършват тук, е ако някой много държал можело да отидем до музея,там се виждало всичко вече показано вече.Остави ни 5 минутки за почиваме и каза,че тъй като нямало желаещи отиваме да чакаме асансьорите.Добре,че бяха две жени от Беларус,които се запънаха за музейния път,присъединихме се и ние с дъщерята и още един младеж и да ви кажа честно на мен тази част много ми хареса.Походихме още около час,но си струваше.Музейния тур влиза в цената на билета и с чиста съвест мога да кажа,че екскурзоводката опита да си го спести.Като видях колко още групи чакаха при ресторанта,вероятно не е единствената,която постъпва така.Така,че ако не сте много уморени имате и тази опция.
Извинявам се,че стана дълго.Това е информация,която на мен ми липсваше,може да е от полза за някой.

# 104
На нас въобще никой не ни каза за музеен тур, ама то и ние заседнахме на биричка. Веднъж се пие бира на 135 м под земята Joy Лично аз очаквах повече от мината, може би защото бях чела много хубави коментари и то човек се настройва някак си да очаква повече. По общо мнение, хареса ни, но не бихме отишли отново, но и те са малко нещата които бихме повторили като леден хотел например  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт