Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да се справя с активното поведение на бебето си?
Как мога ефективно да управлявам домакинските задължения, докато се грижа за бебето?
Как мога да науча бебето си да се забавлява самостоятелно за кратки периоди от време?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да се справя с активното поведение на бебето си?
-
Как мога ефективно да управлявам домакинските задължения, докато се грижа за бебето?
Ефективното управление на домакинските задължения, когато се грижиш за бебе, може да бъде предизвикателство. Организирайте задачите си, разпределете ги с вашия партньор и използвайте времето на бебето за сън, за да свършите някои домакински задачи. Постепенно установете рутина и часове за почивка както за вас, така и за бебето.
-
Как мога да науча бебето си да се забавлява самостоятелно за кратки периоди от време?
За да научите бебето си да се забавлява самостоятелно за кратки периоди от време, можете да използвате различни методи като поставяне на играчки на пода, установяване на рутина за игра с него и време за самостоятелна игра. Постепенно увеличавайте времето, в което го оставяте сам, за да свикне да се забавлява само.
-
Как мога ефективно да се справя с умората и стреса, свързани с грижите за бебето?
-
Какви са някои стратегии, които майките използват за улесняване на ежедневието с активни деца?
, не можех да го оставя за миг.Домакинствах , когато мога , което не бе често.Чистех в неделя , когато тати можеше да го изведе и аз да се развихря.А имай предвид ,че моя до след година се хранеше по 2 пъти на нощ И ставаше сутрин в 5:30 -6:30. Тежко беше, ама мина и замина
Бях станала буквално като робот. Мъжът ми ходеше на работа и го нямаше по цял ден. Понякога ходеше и по командировки за по два дни. Децата правеха всичко по различно време, т.е. през нощта тъкмо си дундуркал единия да заспи около 1 час и... другия се събужда и се започва наново. С храненето по същия начин. Изобщо не спяхме. През деня - пак така. И реват... да не ти разправям. До тоалетна дори ходих с тях. Взимах ги с кошчетата или пък ако имах късмет тичах буквално за 2 секунди и със смъкнати гащи се връщах отново обратно. Къпех се през нощта (ако намеря 15 свободни минутки). Аз поне имах около половин час следобед, през което време горе-долу се уцелваха да заспят заедно и тогава набързо ядях нещо. Готвих и чистих когато мъжа ми се прибереше от работа. Той се занимава с тях, а аз вече уморена (но няма как) отивам да свърша някаква дори и минимална работа. Тогава им правих и пюретата (държах аз да им ги правя, а и не можехме да си позволяваме да купуваме често готови).

Напротив - съвсем нормално бебе си имате
Иначе го приспивам в къщи с часове и много рев... Всички ме мислят за луда, защото дори и в дъжд ние излизаме и обикалям поне по 2 часа из квартала...