Юлски бебчета 2013 - тема 11

• 23 752
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
В Ютюб вървеше едно клипче как гледачката бие жестоко детето. Родителите се усъмнили в нея и сложили скрита камера. Никой не беше очаквал обаче точно това да се види.

# 601
Аз навремето като тръгнах на танци, наех детегледачка от сайт. Само по снимка. Оказа се страхотно момиче. Дъщеря ми беше на 2 тогава, обожаваше я. Явно съм имала късмет. Но със сигурност ги има и ненормалници всякакви.

# 602
Пъпешите не искат да папкат кърмат от шише в 10:00 (предното хранене им е към 4-6). Изяждат половината и се мръщат. Не знам защо, като я давам с лъжица отварят устата.

Днес ми отказаха пуешо  с картофи, моркови, пащърнак и броколи.бях добвила кърма. Рев, плюене. После дадох пуешко на Хип (много гадно мирише, даже му гледх срока на годност), добавх картоф с карфиол (и това гадно). Не искаха и накрая дадох плодово пюре, от което хапнаха малко. Докато ядяха имах чувството,че са най-мърлящите се бебета в темата, целите станаха в пюре, подгизнаха направо.

Открих защо намалиха водата, защото майка им е овца - слагам им биба 1-ца, сега като я смених с нови 2ки пият по повече, явно им е била слаба струята и не им се е занимавало да се борят с шишето за някаква вода.На шишетата с млякото смених бибите с 3ки, хапнаха малко повече от предходните дни.

Аз се боря с хремата. Малките нямат температура, но от днес започнаха да кашлят. И зъби ни мъчат.

Мислите ли да записвате децата на детска кухня, аз ще трябва да търся такава (ако реша) в овча купел.

Оставям ги за малко сами в леглата (с решетки и без предмети при тях) почти всеки ден. За 2-3 минути е, гледам дали са спокойни, това е докато сваля/кача количката в асансьора. Гледам да съм максимално бърза. Не мога да оставям количката на входа, скъпа е и не искам да изчезне.

Мъхче, кога ще ни возиш с пъпешите до парка Simple Smile

# 603
В София има детска частна кухня Ян Бибиян. Пускат доста често оферти в Грабо и излиза на далавера, понеже имат и доставка до дома.

Пине това е тема само за тебе http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=760635.0

# 604
Мъхче, честито - леко и безаварийно да ви вози лъвчето!

Луизе,
Скрит текст:
ползвам памперси от Лидъл - Toujours, но ГОЛЕМИЯ пакет от 50 бр. №4, има малки пакети, но те са  друг вид, Близначето ги ползва и не е доволна от тях. А, къде точно в Слатина се намира този детски магазин с голямото разнообразие от памперси, та да си направя една екскурзийка до там?  Laughing

К. съм го оставяла за 2 часа на майка ми или на ММ, на тях им имам пълно доверие, а като сме сами, влизам в банята като го приспя и все имам слухови халюцинации, че плаче и си вземам душ със скоростта на светлината Rolling Eyes

Въпреки, че смених пюрето, при нас запекът продължава и днес пак помагахме с листо от мушкато.Утре какво да му давам - незнам вече  newsm78

# 605
За памперсите на Лидък Тужур- и ние ги пробвахме и са ОК, от целия пакен само един пропусна и то с основание. Днес бях до ДМ, та взех и от техните да пробваме "Baby love", ще пиша мнение като свършим пакета. Взех много готини плодови пюренца, пак на тяхната марка.
За матрачетата, аз взех на М. едно от Вис Виталис, тяхна марка с кокосови влакна и от едната страна е по-твърд, а от другата е по-мекичко. За сега спи на твърдата страна и мисля така да си остане.
Мисти - за уреда на авент, колкото по-дълго пасираш, толкова по-ситно смляно ставва пюрето. Аз по твърдите неща ги пасиран на 3 пъти по 10 секунди, а по-мекичките да 2 по 10 секунди.
Мъхче, честита кола и само по хубави пътища да я карате - Виена, Париж и където ви харесва.

Ако всичко е ОК, утре сме на третата двойна ваксина и ще говоря с педито за направление за офталмолог и за дерматолог. М.има някакви като сухи петънца около гърдичките, кожата е като настъхнала и много суха, една позната ми направи "услуга" и ми каза, че най-вероятно е атопичен дерматит (дано да не е), но вече го мисля и се притеснявам. А за офтамолога -  в няколко теми във форума и в други статии видях, че е хубаво първия преглед да е около 6 месец на бебо и после чак на 3 годинки, ако всичко си е нормално и нямаме притеснения.

# 606
  • София

А аз пък не мога да си представя, как ще ходя навсякъде залепена с децата  Laughing Не съм такъв човек явно. Ходила съм с малки деца на море, ми сапуна ми изядоха, мерси. Хубаво е да си почиваш и с деца, ама на мен ми трябва почивка и ОТ деца  Laughing
... И на море с деца...абсурд. При мен това не се е случвало и няма да се случи сигурно. Искам почивка, а не да викам по деца, да ми се разчекнат очите от гледане, да се съобразявам.....

Така е, не е лесно, не е "почивка", но пък така изпускате много, ама МНОГО! Как няма да сте там първият път като си топне краченцето във водата? Като бяга да не го плиснат вълните? Като се престраши за първи път да скочи от ръбчето на басейна? Като се пусне по пистата само? Ми това са незабравими мигове, толкова усмивки и детско щастие, и гордост! Grinning  Все пак, децата ни са с нас някакви мизерни, крайно недостатъчни 15тина-16 години и после тръгват сами по ваканции и морета. После - кеф ти спиш, кеф ти ядеш, кеф ти разхождаш се... И да искаш децата да са  с тебе - няма да ги има.  Confused
...

О, аз въобще не съм имала предвид, че ходя навсякъде без деца. Но само с тях да съм винаги не мога.
Деца аз обожавам - мои, чужди, няма значение, кльопам ги всякакви  Laughing Децата са наистина най-най-любимото ми нещо на този свят, и добре се разбираме, и супер си изкарваме, а и на мен това ми е предпочитаното общуване, най-изпълващото ме  Heart Eyes Ала имам нужда от почивка и съм открила, че явно не мога да устоя на енергията им (не на динамиката, а на излъчваното от тях) и имам нужда да презаредя батерии. А също имам нужда да се потопя и в моя си свят. Аз си имам живот и на възрастен, където не винаги присъствието на деца е уместно  Confused

Иначе, преживяла съм ги тези първи срещи и реакции, разбира се, че не съжалявам. Напротив, имам уникална история с дъщеря ми. Срещата й с голямото море беше на 1,5 г. - щъпуркащо патенце  Simple Smile Обикновено децата на тази възраст се скъсват да пищят от страх при вида на морето и е трудно да ги вкараш вътре (както си беше синът ми). Но тя! В мига, в който зърна водата, завтече се по плажа, с дрехите, със всичко. Ние - подире й да я гоним. Тя обаче си влезе в морето и вървеше навътре, навътре... бяхме съвсем под ръка, за да наблюдаваме как ще запищи, щом й залюти на очите, примерно. Но я оставихме да си върви. Е, не спря! Потопи й се първо брадичката и устата, после носа, накрая цялата глава беше под водата. Извадих я буквално за косите, а онова се хилииии - щастиеее! Ей такава една русалчица беше, та досега. Трябва някой ден и на нея да направя ехограф на вътрешните органи - със сигурност има хриле! Под водата е буквално в свои води туй дете.

Но пък почивката си е почивка и с малки деца определено не е почивка, а постоянна динамика. Без морски дрисък не сме минавали и ту горещо ми е, ту подай ми кофичката, ту пясък в очите, ту музиката ми пречи, ту скучно ми е - защо мълчиш, да не спиш ...   Crazy Големите сме предавали на баби, лели и прочие желаещи да се изживяват с деца на море - след едноседмична почивка с децата, и сме се юрвали нанякъде ние да си направим кефа, както си го разбираме. И си е било вярно релакс  Peace
На планина, признавам, че е значително по-лесно, там децата дори не ги усещам.

А ако говорим за спане по хотели и форумски срещи из страната.
Когато дъщеря ми беше в 7 клас, висях денонощно в темата за кандидатгимназистите. Заедно с още 50-ина кукувици като мен. Ужасен период е това! Толкова е напрегната процедурата по предварителна подготовка и кандидатстване, че родители деца са поставени на нокти около половин година. И то - в страхотно напрежение. В това отношение форумът беше безценен за всяка една от нас. Можехме да си сверим часовниците и за пробни изпити в различните школи и училища, можехме да порешаваме задачи от висши висини на математиката, да не изпуснем нито един срок, нито една бележчица за набавяне, да подковем децата си за правата, които имат и как да реагират, да откриваме с лупа грешчици и некоректности на реалния изпит, да пресмятаме балове и да правим статистически изчисления... ужассс, кошмар и дано скоро тая система я сменят! Във всеки случай не сме имали възможност или настроение да говорим за изневери...

И в средата на тоя кошмар по едно време една майка каза:" Абе, момичета, аз сериозно взех да полудявам. Дори се замислих за психолог. Ще взема една "карта" за Наречен и да знаете, когато свърши целия този кошмар, заминавам на Нареченски бани и един месец да не ме търси никой! Искам само спа, релакс, спокойствие, самота."
Па ние като се заразихме всички: "И аз искам, и аз, ама това е ИДЕЯТА!" И тоз Наречен стана отначало бъзикът на темата ("Тая учителка май има нужда от Наречен", "Хич да не ми се прави синът ми все едно е в Наречен", "Седмокласникът е май обречен - мама го зарязва, и - в Наречен"), но накрая наистина се вдигнахме в Наречен  hahaha На две порцийки - през юли, а после повторихме и през септември. И беше сууупер, супер яко - подивели отвързани мами такъв купон си направихме - без мъже, без деца, бяхме над 25 парчета от цяла България.
Та, може и ние така... ако все още ви се спи напролет  Whistling да намерим "центъра на България", та да се отспим  Laughing Мъхлите дотогава ще са пораснали и ще могат да шофират на смени, докато ние си поркаме бирата  Mr. Green

# 607
 smile3507  Ох, до кога в ранни зори.....

Двете чавета спят, та викам да ви видя. Ама явно и вие спите.

За матрцаите, нашия е кокосов. Навремето с каката излязоха на мода и аз естетсвтено купих такъв. Много съм доволна, твърд е, детето не потъва. Кака му го харесваше, сега и Боци няма грам претенция. За него е важно да спи, къде - не му дреме особено.

Наистина почвам да си мисля, че памперсите Тужур са различни в големия и малкия пакет. Айде , да съм сложила един на криво и да пропусне - ок. Ама всичките.....

Сандалче, аз много се страхувам от момента за кандидатстване. Изобщо не знам какво ще учи това дете, ще иска ли....Тя няма никаква идея какво и се прави. Вярно, малка е. Но пък аз на тая възраст вече знаех какво искам. Как не ми се занимава само с гимназии, кандидатстване, изпити.....
Иначе за ходенето на море с деца, когато за пръв път ходих с каката беше кошмар. Тя беше на 2. Бяхме с баща и, но много се карахме, вече бяхме почнали да се намразваме. Та почивката се превърна в кошмар, нерви, страхове, караници, скандали. Беше супер гадно и някой е имал време да ти гледа как детенцето влизало в морето, първи срещи с водата и т.н. Изобщо даже не ми е било и до детето, исках само да се махна от кошмара. И може би от тогава съм се наплашила от подобни семейни почивки. С ММ като бяхме на море в Испания беше още по-гадно и изтормозващо за мен. Там пък нали се намеси трети човек, който искаше да ни раздели. И вече ме е страх да тръгна на море с деца или мъже.  ooooh! Та човек като се наплаши веднъж, може би за това и така реагирам.
Иначе като се замисля, имаме едно хубаво море с дребната. Тя обаче беше голяма (на 5) и беше с нашите. Те я гледаха предимно а аз наистина релаксирах. Така - да Simple Smile

Моля някой да ми каже, как се кара бебе да пие вода. Почвам сериозно да се притеснявам. Не ще вода, не ще сок, не ще чай..... Confused

# 608
  • София
Да си дойдем на думата!!! Така, това да се срещнем в Габрово го планирахме още като бременни, помните ли? Обаче аз няма как да тръгна без ремаркета, или поне едно.

Близначе и Лазар имаше един период около две седмици в който не искаше да пие вода, нито чай. Пиеше за целия ден около 15 мл. да не кажа и 10. И това беше сега скоро, преди десетина дни, искам да кажа когато си ядеше вече пюрета и каши. Не искаше и това е, сега започна пак да пие, не много около 50 мл. но той и никога не е пил повече от това.

За мръщещи се бебета на мляко да ви споделя аз какво направих. Лазар отказваше мляко, не щеше, ревеше, бореше се с мен да не му набутам шишето. Тогава реших, че му е омръзнало това мляко и на своя глава купих бебешки бисквитки и му ги слагах в млякото. Чудо, детето прояде, значи е търсил нещо ново по-различно от мляко. С тези бисквитки изкара три дни, и те му омръзнаха. Тогава се сетих да му слагам плодово пюре в млякото, малко колкото да придобие различен вкус (едно малко бурканче на Хип, го делях на 4). Сега сутринта, след като вече от 5-6 дни не е ял само мляко, реших да го пробвам, и си го изяде цялото. Явно си търсят разнообразие, предполагам.

Аз пък не съм сигурна, дали изобщо ще мога да си почина ако децата ми не са при мен. То акъла ще ми е само при тях. Нито ще се отпусна, нито ще се насладя на почивка. То не, че има кой да ги гледа, но примерно говоря. Калин за първи път го оставих на леля ми и дядо ми на село, тогава беше на три години. Знаех, че на детето ще му е чудесно, двор, играчки, леля ми и дядо ми му се правят на маймуни, и въпреки това до София (150км) не спрях да рева.

# 609
Весе  Hug  Ти явно си друг тип майка. Или по-скоро нормална майка. Аз не съм. Аз винаги съм държала на личната си свобода. Срам-не срам, така е. Калина я отгледаха нашите. Седеше при тях с месеци. Когато имах как, ходех да я видя. Не мога да кажа, че чак ми е било мъчно. Знаех, че там е добре.  И сега стои по цяло лято при тях. И даже не се сеща за мен. А колко пъти съм им я водила да я гледат, защото аз ще ходя на салса-ескурзия, на конгрес, на парти....Такава съм. Лоша, добра майка...такава съм. Обичам си и себе си. И децата си, но и себе си и времето за мен си.
Смятам, че личното време за мен си, излизанията без деца ме правят по-спокойна, хармонична, щастлива, отпочинала. Следователно и детето ми като ме види така е щастливо. Такава е моята проста логика.
Сега се замислих, че всъщност дъщеря ми ме обожава, аз съм нейния кумир. Ми значи пък не ще да съм толкова лош пример  Thinking

Браво, че си открила как да пие мляко ! И аз понякога слагам пюре, но от онова домашното на Софийка. От дюля. Изтрепва се да пие  Laughing Но вода или чай, тц. Дори и сега когато яде каши и пюрета.

# 610
ДОбро утро Simple Smile
Аз съм като Карли.Не си давам децата.Знам ,че не е редно ,но съм си такава.С Петьо бях като кукувица.Откачах само като го гушнеше някой друг.Сега го отчитам като голяма грешка ,но тогава се потрисах само от мисълта ,че може да не съм при него,да не изпусна някоя усмивка ,действие  и т.н.Винаги беше плътно до мен ,на година и 10 месеца за пръв път спа у майка му за 2 нощи(просто ТРЯБВАШЕ да го отбием това дете) и с мъжа ми щяхме да се изтрепем у нас ooooh! Той е по-спихо от мен ,не може да замръкне у дома без дете.Все го мисли ,все се тревожи.Като бях бременна е спал у свеки 2 пъти ,после като бях во болница 2 дни и това е  Crossing ArmsМи не го давам пък Crossing ArmsТе ,не че се бутат да го гледат ,но аз съм спокойна като е при мен.Като стане по-голям се надявам да прекарва по няколко дни ,седмица без мен у свеки/У майка ми е безмислено ,всеки ден сме у тях Laughing И аз като Весето ревах като магаре ,все едно съм си дала детето в ТВУ ,след като го оставих при мама.Там поне срещам разбиране и няма саркастични забележки.Обажда се да каже как е той ,дали е ял ,спал ,слушал....При свеки няма такива работи.Най- много ,като се обадя по телефона,да ми каже през зъби "Хич не пита за теб" #Cussing out
Относно морето и децата съм в чуденка за това лято.Не знам дали изобщо искам да си го причиня.С баткото не сме имали проблеми ,той беше само малко страхлив и си прекарваше чудесно на басейна на пясъка.Играеше си ,много послушен беше.Проблем обаче беше храната.На година и 3 месеца го водихме първия път.На Златни пясъци бяхме ,в малък хотел.По големите предлагали  и детска кухня .Аз поръчах от Варна ,но той не ги хареса и не ядеше.Изкара морето само на солети ,кюфтета и кърма Mr. Green Поне не го хвана дрисък ,но пък мен ме удари някакъв страшен вирус и  буквално шях да умра.Тръгнахме си по-рано и бях в болница заради обезводняването.
Втората година беше по-добре.Пътувахме чудесно ,пяхме песни ,стихчета ,играчки ,5 часа минаха неусетно.Там вече го хвана дрисъкът ,но само на плажа .Наторяваше здраво из пясъка и почти не можехме да стоим на плаж.Иначе на разходки много слушаше.По цяла вечер обикаляхме ,а той си спеше в количката (2 години и 4 месеца).
Сега с бебето ще е различно.Честно казано хич не си представям как ще се справя и с двамата.ММ е голям нервак и сигурно ще гледа баткото ,аз бебето.Големият трябва да го пазм да не се удави ooooh! ooooh!Лошо ми става от сега.
Вчера Тони за целия  ден яде общо веднъж,вечерта малко по-начесто.Много му е зле ,болят го венците и не спи добре.Поне един зъб да избие искам.
Отиваме да го преслушат сега ,после да поръчаме торта ,че утре става на 6 месеца и да напомня ,че утре е Бабинден ooooh! Сега ще ида да им купя по една кърпа и един сапун на бабите и това ще е  hahaha

# 611
  • София
Хайде, и Лазар вече е член на групата "бебета каскадьори". Падна на брат си от леглото. Естествено, че заради тъпата си майка. Оставих го подпрян на възглавницата по средата на леглото и отидох да приготвя пералня за пускане. Мислих, че ще обърне от възглавницата и ще се захлупи по очи на леглото, след което ще ме викне. Да, ама не! Само чух двойно тупкане, туп-туп, и веднага рев. Явно, надявам се, първо е ударил крачетата и после главата, защото на главата му нямаше нищо, нито червено дори. Беше паднал по очи, или пък освен да е паднал на една страна и да се е завъртял после, да има почервеняло под косата. Виж, това не знам, но със сигурност знам, че съм много проста. Рева, не много, около минута, но рева. Успокои ме това, че докато ревеше, се въртеше с мисълта да докопа нещо, което предполагам означава, че повече се е уплашил. Заспа 5 мин. след падането. То си му беше и време, не успях да го задържа буден. Сега какво трябваше, да го следя да не повърне, нали? И да го видя колко е адекватен. Оф, оф, оф! Сега се почва, защо, защо го оставих, защо ми трябваше пералня да оправям, защо не го сложих на столчето . . .
На баща му няма и да му казвам сега, ще го изчакам да се прибере довечера, ще викна линейка и тогава ще му кажа, защото със сигурност ще колабира.

# 612
Здравейте мами,   bouquet

Това моето диване неще пюрета и това си е! Ужас нз кво ще я правя за сега само зеленчукови и на АМ е. Как ли не и ги правих и не ще (и купешки и домашни) Не съм ви чела, но има ли и др бебета дет нещат да си ядат новите манджи, дайте ми някакви идей какво да направя, че да прояде пюрета  ooooh! На консултацията ще кажа и на педиатъра, но друго си от някоя мама с опит. Зъбче още няма, спи си нощно време (обаче през деня само 20-30мин не повече)  #Crazy

# 613
Момичета, ако някой иска бебешка шапка за къпане, има оферта:

Скрит текст:

Весе, престани ! Как така тъпа майка? Ми на всеки може да се случи. Можем ли 24/7 да сме все до децата? Най-вероятно му няма нищо. Както казва ММ "Юнак без рани не може" .
И аз в най-скоро време очаквам падане, както го оставям сам на повивалника..... Rolling Eyes

# 614
здравейте момичета, някой можели да ми препоръча детски психолог за София.

Общи условия

Активация на акаунт