"Майчин дом"-Варна тема 6

• 66 945
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
И нашия педиатър е в Майчин дом. По принцип часовете са разделени за консултация и за болни, но реално винаги има някой болен без час, особено в грипния сезон. Преди не го приемах и се ядосвах, докато не ми се наложи и на мен да отида без час и с болно дете. Сега не приемам тези, които са с болни деца, ама си седят при останалите. Не е много сложно да седиш вместо пред кабинета на регистратура, или пък най-добре отвън. Но както отбелязахте по-горе някой хора не са никак съобразителни.

# 76
  • Варна
Къде всъщност се чака с болно дете за педиатрите там?
Надявам се не някъде край бременните?

Питам, защото не съм наясно и ми стана интересно. Peace

# 77
  • Варна
Педиатрите преглеждат или в кабинета отстрани, който си е със собствен вход или в 7кабинет, което си е баш в бременния коридор.

# 78
  • Варна
Педиатрите преглеждат или в кабинета отстрани, който си е със собствен вход или в 7кабинет, което си е баш в бременния коридор.
Отделния вход - добре, ама това с общия коридор с бременните не ми харесва.Аз като бях бременна  сякаш не чакаха в общия коридор...
Особено като се има предвид, че оттам изписват и бебетата.

# 79
  • Варна
През повечето пъти, в които съм ходила(през последната година доста често) има болни чакащи точно в коридора при бременните. По-съобразителните мами стоят на регистратура(откъдето пък минават новородени), но поне не са при всички деца! Все пак е болница-не може без болни! Ако се спазват часовете няма да има и струпване на много деца. Другото предимство за мен е, че има винаги дежурен педиатър, който ще ти обърне внимание, а не като по държавните болници или да чакаш 1-2 дни да търсиш педиатъра на кабинет, а ако е спешно да се молиш да попаднеш на лекар. (Каквото е и отношението към нас-колкото пъти съм ходила посред нощ и са ми обръщали внимание!)

Има ли от вас мами, които са избрали за педиатър д-р Мариета Драганова?

# 80
Много съм ядосана. Звъня на акушерката, дава свободно и никой не вдига. Звъня на регистратура, пак същото. По едно време ми вдигнаха и супер "любезно" ми казаха, че всичко е отменено до края на седмицата. Исках да попитам и да си запазя направо час за ЖК и преглед за другата седмица, но нямах тази възможност, защото телефона се затвори. Направо безумие. Все пак това е частна болница и даже си мисля, че те са тези, които трябва да ни търсят и да ни информират адекватно за отменени часове и нови такива. Направо нямам думи...

# 81
  • Варна
RainFlower, направо съм изумена! Как може такова нещо? Аз като званях бяха изключително любезни(и винаги са били) и понеже акушерката не вдигаше си оставих номера(нищо, че вече го имаха) да ми позвънят като се свържат с нея ако има промяна. Пиши на сайта, обади се пак. Какво е това отношение? На теб нали все пак ти трябва час и не хаби нерви да натоварваш бебо!

# 82
Явно им е дошло в повече, ако телефоните нон стоп звънят да ги питат за часове за ЖК. Но това не ги оправдава, разбира се. Аз все пак успях да се свържа с акушерката и утре ще отида да ме видят. Днес една приятелка е ходила за преглед. Каза, че имало 4-5 бременни в коридора и 2-3 дечица до майките си в колички.

# 83
  • Варна
Здравейте, момичета! Знаете ли по време на бременност за колко дни се издава болничен от лекаря(7, 10, 14дни) преди да започнат тези по 30 дни от ЛКК и задължително ли първия болничен се взема на преглед или може и друг ден(както после се обаждаш да ти подготвят от ЛКК и само отиваш да го вземеш)?

# 84
  • Варна
Невъзможно ми е в момента да изчета пълните пет теми, затова задавам въпрос, без да съм сигурна, че на него не е отговоряно вече по-рано. Ако е така - извинявам се.
Интересува ме към кой лекар в Майчин дом бих могла да се обърна при високорискова бременност. Такава в момента няма, но най-вероятно ще се окаже, че имам вродена тромбофилия. Което пък значи, че при следващо забременяване е необходима стратегия и терапия от самото начало.
Ще съм благодарна на всякакви отзиви и сходни случаи.
Наистина предпочитам да посещавам "Майчин дом", а не друго здравно заведение.

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 10:01 от Шипка

# 85
Шипка,препоръчвам Максим Яков.Говори с него Peace Също по време на бременността трябва да пиеш аспирин протект.Но той ще ти каже.

# 86
  • Варна
Шипка, според мен човек може да се довери, в такава ситуация на доц. Корновски или д-р М. Яков  Peace

# 87
  • Варна
bubka:), благодаря! Аз съм много доволна от Яков, той ми прави кюретаж и консултира след това. Чудех се дали е правилният избор при проблемна бременност, въпреки че и моето вътрешно усещане е пак на него да се доверя.

# 88
Шипка, и аз смятам, че М. Яков е най-добрият ти избор. Пожелавам ти всичко да е ок   bouquet

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 11:47 от baby_doll

# 89
eli70o0, първия болничен е 14 дни. След това ще говориш с лекаря и акушерката за продължението му.
Шипка, спокойно можеш да говориш още преди да си забременяла с Яков и да му кажеш опасенията си. За да си спокойна след това, че си направила правилния избор, в което лично аз не се съмнявам.

Общи условия

Активация на акаунт