"Майчин дом"-Варна тема 6

• 67 803
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте. Следя темата, тъй като съм се спряла на МД за раждането на първото си дете.
Въпросите ми са към тези от вас, които са избирали лекар/екип: Как се организира среща с лекаря? Колко време преди раждането? Какво се заплаща?
Благодаря.
Избираш си лекар и отиваш при него в приемния му ден и час, като се записваш за консулт на регистратурата предварително. Само разговор с лекаря /наричат го консулт, представи си, но си е просто разговор/  струва 15лв. Преглед или ехограф вече струват повече. Уговаряте се с него, ти си  казваш желанията, обсъждате въпросите, които те притесняват и т.н. Когато дойде момента отиваш в болницата и там един от първите въпроси е, дали имаш уговорка с лекар и от там нататък те имат грижата да се обадят и да го уведомят. Аз отидох при лекар от МД в деня на термина ми, защото беше очевидно, че преносвах, за да се уговорим колко да чакам преди да предизвикаме раждане, но ти можеш да отидеш месец седмица-две преди раждането.

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 21:37 от dendjamina

# 586
Здравейте, и аз също съм в Майчин дом, при д-р Капка Атанасова, за сега съм много доволна от нея и от акушерката Рени Корновска също, термина ми е на 18 декември, да Joanab влиза в цената но и на мен така и не ми го направиха този диск, все не оставаше време, единия път нямаше дискове, друг път графика беше натоварен и то така си стана късно вече и си останах без него, и до колкото знам не сме единствените!

Здрасти, мерси за инфото Simple Smile много странно, на мен ми каза,виж го сега какво е неуформено, ще направим по-нататък и така си остана,както казваш ти все беше натоварен графика и все казваше,че трябвало да са 2-ма и май с Георгиев,че той бил по запасите.На мен вече ми стана неудобно един вид да си го прося и аз така знам,че съм си го платила и защо да не си го получа.

Между другото имаме си  тема на "Декемврийски мами, 2014", ако искаш заповядай и там при нас:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=808690.390;topicrefid=20
Аз съм с термин 20-ти декември Simple Smile Все още не знам как ще раждам, а ти обсъдила ли си го с твойта докторка. При нея ражда снаха ми, нормално и също беше много доволна Simple Smile

# 587
И на мен ми е неудобно, но утре съм на консултация и мисля да си направя устата отново Simple Smile една моя приятелка ми каза /тази която ме насочи към Капка Атанасова/, че на нея и е направила запис на нейна флашка. Утре ще обсъдим раждането, вървим с две седмици напред с теглото и май ще е доста голям, каза, че до термина може да стигне 4 кг, което доста ме плаши за нормално раждане Sad

# 588
И на мен ми е неудобно, но утре съм на консултация и мисля да си направя устата отново Simple Smile една моя приятелка ми каза /тази която ме насочи към Капка Атанасова/, че на нея и е направила запис на нейна флашка. Утре ще обсъдим раждането, вървим с две седмици напред с теглото и май ще е доста голям, каза, че до термина може да стигне 4 кг, което доста ме плаши за нормално раждане Sad

Благодаря момичета за отговорите по-горе!  Peace

Здравей Atina! Аз съм с абсолютно идентична ситуация, вървим 2 седмици напред с теглото и си мислех, че в 7-ми месец 1,5 кг е много, но моя позната са и казали 1,9 кг... така че започвам да се чудя?! Пиши ми на лични ако искаш за да не спамим темата!

# 589
И в моя пакет влизаше запис на диск от 4Д,но запис така и не направихме.Доки беше в лоша кондиция и ми каза че няма смисъл да записваме...Още съжалявам за това...Трябваше да съм по-настоятелна...

# 590
И в моя пакет влизаше запис на диск от 4Д,но запис така и не направихме.Доки беше в лоша кондиция и ми каза че няма смисъл да записваме...Още съжалявам за това...Трябваше да съм по-настоятелна...

Ама не е честно така,ядосвам се ние сме си в правото,защото сме си го платили в пакета ,защо ще се отнасят така,а аз си мислех,че само мойта ми върти нещо номера или,че ще трябва да си го плащам отделно.И аз ще си настоявам, даже ако трябва ще си запиша отделен час за тоя запис....
bubka, ти при коя си била?

# 591
  • Варна
Dendjamina, благодаря ти за изчерпателната информация.

# 592
  • Варна
Много странно, че имат такса за консулт, аз си мислех, че час 1-2-3 ехографски прегледа са достатъчни за уговорка с лекар.

# 593
  • Варна
Във връзка с уговорката с лекар преди раждане, аз си запазих час за преглед на регистратура без да уточнявам някакви подробности около това за какво точно отивам. Бях в 8 - ми месец. Докторката ме прегледа на видеозон. Поговорихме си малко за това, че желая да родя нормално. Уточнихме някои подробности. Извика ме за още един преглед в 9 - ти месец. Платих само такса за преглед с видеозон.

# 594

При М.Яков  Peace 

# 595

Ама не е честно така,ядосвам се ние сме си в правото,защото сме си го платили в пакета ,защо ще се отнасят така,а аз си мислех,че само мойта ми върти нещо номера или,че ще трябва да си го плащам отделно.И аз ще си настоявам, даже ако трябва ще си запиша отделен час за тоя запис....

За съжаление, колкото и да нахалничих диск не получих, каза, ми че е трябвало да се направи, когато е правена ФМ и аз естествено отговорих, че тогава не ми е даден такъв, и отговора беше, ако искаш сега трябва да се заплатят едни 55 лв, в което няма никаква логика, така или иначе вчера ме гледа на 4Д и пак можеше да се направи, спрях да настоявам за диска и попитах дали поне може на флашка да ми качи няколко минутки и за там отговора беше: "На флашка незная как става", въпреки, че е качвала на моята приятелка Simple Smile дори ме попита, какво толкова сме се впечатлявали всички от тези дискове, при което реших, че повече не ми се занимава да споря! Важното е че бебчо е добре, само това ме притесни, че пъпната връв се е осукала веднъж около вратлето, но тя каза, че за сега няма място за притеснения случвало се доста често, ако има някой с подобен проблем ще се радвам да сподели как е минало нормално раждане или пък секцио сте избрали, може да ми пише и на лични? Хубав ден момичета   bouquet

# 596
  • Варна
И аз съм при Максим Яков. Предстои ми 4Д скоро, да питам ли изобщо за диск или изобщо да не го занимавам?

И да попитам още нещо - вас по време на бременността и консултациите насочваха ли ви към следене на ТСХ? Защото на мен до момента никой нищо не ми е казвал по темата, а чета, че е добре този хормон да се проверява редовно?

# 597
  • Варна
Тайга, носиш празен диск на 4 Д и си държиш на записа. След после няма как да има запис, тъй като трябва да се направи ново 4Д. Настоявайте си на момента, вие сте клиентите!!! На мен Яков не ми е направил изобщо на въпрос записа. Дадох диска и толкова. Така и с двете ми бремености.

# 598
Здравейте мами Simple Smile имам въпрос Simple Smile Термина ми е на 26януари, искам да раждам секцио и все още се чудя къде да избера Simple Smile Мислех за ОБ при др.Колев, но като прочетах какви неща се случват там, започнах да се разколебавам, та изкам да питам за добър доктор секцио в МД и какви са условията и цените им Simple Smile искам само доктор да си избера без екип Simple Smile Благодаря Ви предварително (първо бебче ми е и много се притеснявам) #Crazy

# 599
  • Варна
Тайга, носиш празен диск на 4 Д и си държиш на записа. След после няма как да има запис, тъй като трябва да се направи ново 4Д. Настоявайте си на момента, вие сте клиентите!!! На мен Яков не ми е направил изобщо на въпрос записа. Дадох диска и толкова. Така и с двете ми бремености.

Аз дори не съм носила диск, но имам записи и на двамата.  Peace

Ама защо трябва да настояваш за нещо, за което си плащаш.. Дразня се..  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт