"Майчин дом"-Варна тема 6

• 67 745
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
illi-ana, това при кой лекар? И приблизително колко продължава прегледът?
Аз утре съм на 4Д при Яков, да видим с диск ли ще се прибера Thinking

# 661
  • burgas
Запис и от мен  Grinning
Аз съм в 21г.с. зная че е рано, но започвам да се интересувам. Аз съм от Бургас, но бременността ми я следи проф. Корновски и съм на интензивна ЖК /по мое желание/ при Рени. Ходя при професора от 2 години и винаги до сега съм била много доволна, но за самата бременност не съм във възторг, но въпреки всичко пак съм си при него. Бях се замислила дали да не го заменя за М. Яков, но само като му се издразня. За ФМ виждам, че я обсъждате, моята беше повече от смешна, добре че други мами ме бяха подготвили да не очаквам нищо от Д. Корновки, понеже проф. Корновски не ги прави. Убедена съм, че никой от управата на болницата незнае каква ФМ провежда Д.Корновски, просто аз и ММ се посмяхме след прегледа. Първо имах чувството че въобще незнае как се използва този апарат, измери главичката, бедрената кост, видя 4 кухини и през цялото време ми казваше, че неможе да види пола, защото е със събрани крачета  #Crazy абе ужас просто. След прегледа му зададох няколко въпроса и отговор конкретен не получих.А за диск и дума не стана  Joy, а са длъжни да дават, но М.Яков не би го позвлил ако знаеше, доколкото знам държи всичко да е ок с пациентите.На следващия ден си бях записала час при един пловдивски лекар,който преглежда и в Бургас, 30мин преглед с диск и снимки и въпреки, че бяха събрани крачетата каза 100% мъж  Grinning
Има ли други момичета, които са се насочили за секцио при проф. Корновски  или имат информация?

# 662
през цялото време ми казваше, че неможе да види пола, защото е със събрани крачета  #Crazy абе ужас просто. След прегледа му зададох няколко въпроса и отговор конкретен не получих.А за диск и дума не стана  Joy, а са длъжни да дават, но М.Яков не би го позвлил ако знаеше, доколкото знам държи всичко да е ок с пациентите.
Споко,на М.Яков също му се случват такива работи Peace Бях при него.Моето 4Д мина в пълно мълчание какво вижда.Накрая го питах,той каза "всичко е наред" и това беше.Без грам друго обяснение.Диск не ми направи,като попитах за него ми каза"За какво ти е този диск,то нищо не се вижда"...И все в този дух.Но пък всичко друго мина като по учебник при него и съм доволна че беше мой лекар Peace
Впрочем за пола...Има много лекари които наистина не могат да го видят защото детето не е застанало както трябва.На сестрата на мъжа ми след второто 4Д(преди това нормалните прегледи на 2Д) видяха пола и то в края на 7я месец.До тогава не знаехме какво бебе очакват.

# 663
  • Варна
Моят 4Д преглед при М. Яков премина по подобен начин на описаното от bubka:).
За диск дори забравих да питам, защото имаше забавяне първо при акушерката, а после и при самия лекар и докато чаках, съвсем ми излезе от главата.
Иначе той мълча по време на прегледа, а и аз не смеех да задавам въпроси, защото ми изглеждаше концентриран в мерене. От самото 4Д изображение честно си признавам, че не видях почти нищо по-ясно, с изключение на гръбнака. Може и да съм имала нереалистични очаквания, аз май мислех, че бебето ще застане като за портретна снимка и ще му огледам формата на очите Simple Smile
На финала обаче, когато ми каза, че всичко е наред, вече си зададох двата въпроса, които ми бяха важни и си получих отговорите.

Между другото, той ми каза пол още в 11 седмица. Аз не го приех много сериозно, защото ми се струваше прекалено рано, но сега се потвърждава мнението му.

# 664
  • Варна
Момичета, разбрахте ли че Б. Яков спира да работи след НГ? Заминавал на специализация в Германия за две години или нещо подобно. Аз си го бях избрала за раждането, но уви...

# 665
  • Варна
Не бях чувала. Жалко, само той прави амниоцентеза в града и района.

# 666
  • Варна
Момичета, разбрахте ли че Б. Яков спира да работи след НГ? Заминавал на специализация в Германия за две години или нещо подобно. Аз си го бях избрала за раждането, но уви...
Я специализация, я за постоянно. Sad

# 667
  • burgas
Е значи не съм единствената разочарована  Grinning
Тайга много зависи от ехографа, техните явно не са от няй-добрите, защото на другата ФМ, за която разказах си виждаж бебчето много добре, а в МД нищо не видях. И въпреки всичко щом ви я е правил М. Яков всичко си е ок, но ние сме си платили за ФМ със диск и е много тъпо да си искаш, аз нямах и намерение да искам де хахах. И аз незнаех за Б.Яков, той ме прегледа след серклажа преди да ме изпишат, останах с добро впечатление.

# 668
Здравейте момичета,

искам да попитам дали ви правиха изследване на влагалищен секрет за евентуални инфекции (бактерии) непосредствено преди естествено раждане? Знам, че на някой им дават директно Полижинакс преди раждане, но все пак ми се струва по-разумно да се пусне микробиология преди това?

# 669
На мен директно полижинакс ми предписа Д.Станева за 12 дни.

# 670
  • Варна
galka85, аз не мога да кажа все пак, че съм разочарована. Приела съм, че М. Яков не е от онези лекари,  с които ще си говорим за времето навън и кой къде ще изкара празниците и вече не ми прави впечатление. Важно ми е накрая да заключи, че всичко е наред, за да ми е спокойно. Нека той вижда каквото там трябва, а не аз. Имам опит с много разговорливи и приятелски настроени лекари, които ми докараха такива бели на главата, че вече за себе си знам, че това не е по-добрият вариант.
Ще си остана без 4Д диск, но не го правя голяма драма. Каквото - такова, до успешен финал да се добера само.

# 671
  • burgas
Тайга, може би не съм се изразила правилно  Hug По принцип и аз съм на същото мнение, само да стигнем до финала. Исках да кажа, че след като си плащаме за това е хубаво да го получим, без да си го търсим и напомняме. Въпреки, че аз неискам записа от моята пародия на ФМ от МД  Joy За М.Яков съм съгласна напълно, аз признавам само него и проф. Корновски и все пак разбрах, че професора не е много по бременностите и реших той да следи мен, а ходя в при друг за бебче 😊

# 672
  • burgas
Забравих също да кажа, че не си имала нереалистични очаквания, просто явно 4д при тях е такова, но пък то е само за кеф на родителите, измерванията се правят на 2д. Важното е, че е огледал всичко на бебенце  Heart Eyes

# 673
  • Варна
И с двете ми бременности са ми пускани микробиологии като вляза в 9ти месец. И двата пъти съм се следяла при различни доктори по здр. каса и не в МД.

# 674
Благодаря за отговорите, момичета!

И още нещо искам да попитам раждалите в МД-Варна: като се роди бебето слагат ли му гривна с номер, защото чух, че само на майката слагали, а бебето само на креватчето имало номер или нещо подобно?

Мерси предварително!

Общи условия

Активация на акаунт