Търся електронна книга - тема 9

• 92 691
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
MailBooks: Windows Firewall (защитна стена) за Windows 7 – настройки.

При първото получаване или изпращане на книга Windows 7 извежда прозорец за включване на MailBooks в списъка с изключения на защитната стена. В прозореца има поле за отметка за публични мрежи – добре е да се постави отметка и да се разреши достъпа на програмата. За съжаление, това не решава напълно проблема със защитната стена и първата книга няма да бъде получена или изпратена успешно. Необходимо е да се излезе от програмата и да се извърши следното:

• Активира се Control Panel (Контролен панел) и се избира System and Security (Система и защита) –> Windows Firewall (Защитна стена).

• В новия прозорец се избира Allow a program or feature through Windows Firewall (Пропускане  на програма или функция през защитната стена на Windows). В азбучно наредения списък се намира MailBooks – трябва да има отметки преди името и в колоните за частни и публични мрежи. Ако има повече от един запис за програмата, можете да изтриете излишните записи и да оставите само един – с отметки във всички полета. Потвърждава се промяната с бутон ОК.

• От домашния прозорец на контролния панел се избира Advanced settings (Разширени настройки). От списъка вляво се избира Inbound Rules (Входящи правила). Изчаква се попълването на списъка с правила, нарежда се по азбучен ред с кликване върху колоната Name и се търси MailBooks. Системата би трябвало автоматично да е направила един или два записа за програмата (за UDP и TCP протоколи). Можете да видите настройките на избраното правило, ако активирате опцията Properties (Свойства) в панел Action (Действие) на прозореца – в страницата Advanced  за рамката Profiles (Профили) трябва да има отметки за Domain (Домейн), Private (Частни/локални мрежи) и Public (Публични мрежи). Извършените промени се потвърждават с ОК.

• Избира се Outbound Rules (Изходящи правила). За разлика от входящите правила Windows не прави автоматичен запис за програмата в изходящите правила и той трябва да се добави ръчно, иначе MailBooks няма да може да работи правилно. За целта се избира опцията New Rule (Ново правило) в панел Action (Действие). За първия екран на съветника Rule Type (Вид на правилото) по подразбиране е избрана необходимата опция Program (Програма) – продължава се с бутон Next (Следващ). Във втората стъпка Program (Програма) трябва да се избере MailBooks.exe от папката на програмата чрез бутона Browse и се продължава с Next. Трета стъпка – Action (Действие): избира се Allow the connection (Разрешаване на връзката) и се продължава с Next. В четвъртата стъпка Profile (Профил) се слага отметка във всичките три полета и се продължава с Next. В последната стъпка Name (Наименование) се задава името на правилото, в случая се записва MailBooks и се натиска бутон Finish (Край).

Това е всичко, което е необходимо за правилната настройка на защитната стена. Препоръчително е компютъра да се рестартира, след което не би трябвало да има проблеми при получаване и изпращане на книги с MailBooks.

# 181
MailBooks – разни:

Ysabell: Само да отбележа - големи файлове повече от 3 МB наистина имат проблем с изпращането - аз не мога да изпращам файлове над 3МБ ако има повече от 70 потребителя включени към сървъра.

Преди 3 дни беше извършен "следствен" ексеримент – между два отдалечени града в България по различно време и с различен брой включени потребители двупосочно беше обменена книга с размер 48 МБ (Свитко Е.В. - Золотые рецепты фитотерапия от средних веков до наших дней - 2012.pdf). Изпращането и получаването отнемаха около минута във всички случаи. Само да спомена, че и двете страни разполагаха с интернет-скорост над 50 МБит/сек. Това определено доказва, че размерът на книгите няма значение. Забелязано е, обаче, нещо друго – определени книги, дори с малък размер, не минават. Предполагам, че става дума за някаква бинарна последователност в самото тяло на файла, която се третира като неизпълнима команда. Който има такъв проблемен файл, нека ми се обади по мейла, за да се опитаме да установим какъв точно е проблема.

Katrine: Може ли пак да предложа да има графа с жанра на произведението...

Предполагам, че за това може да се използва полето за забележка, например: "Еротика. Готова за четене". Ако все пак желанието за такова поле е голямо, ще го включим в някоя от следващите версии... Само като забележка да спомена, че така желаното поле за година на издаване си стои празно в почти всички случаи...

Albena: При всеки опит за изтегляне на изпратена ми книга приложението зависва и Task Manager-a казва: Not Responding.

Най-вероятно причината е в неизвършената инсталация на NET Framework 3.5 SP1. В зависимост от компютъра и версията на Windows, MailBooks може да работи и без тази версия на библиотеката, но с цената на чувствително забавяне. Другата причина е неправилна настройка на защитната стена.

Версия на Windows. Имам подозрение, че има проблеми с изпращането и получаването на книги, ако операционната система е Windows 7 Home Edition. Моля, ако има потребители, които успешно разменят книги с посочената операционна система, да ме информират по мейла в скрития текст.

Пожелание. При проблеми с MailBooks моля да упоменавате версията и редакцията на операционната система, с която работите.

Новина. От понеделник започва разработката на системата за обмен на лични съобщения между потребителите на MailBooks – директно от средата на програмата.

Скрит текст:

# 182
  • гр. София
Преди няколко страници прочетох, че си изпращате новата книга на Хосейни - И планините..., мога ли да помоля някой да ми я прати a_m@mail.bg, или да каже от къде да я дръпна?

Има я в мейлбокса........

MailBooks: Windows Firewall (защитна стена) за Windows 7 – настройки.

• В новия прозорец се избира Allow a program or feature through Windows Firewall (Пропускане  на програма или функция през защитната стена на Windows). В азбучно наредения списък се намира MailBooks – трябва да има отметки преди името и в колоните за частни и публични мрежи. Ако има повече от един запис за програмата, можете да изтриете излишните записи и да оставите само един – с отметки във всички полета. Потвърждава се промяната с бутон ОК.

Не намирам Mailbox в списъка...... Rolling Eyes
Искам само да уточня, че досега не съм теглила книги от там, ако има някакво значение.

# 183
Здравейте,
Благодаря за темата!
Наистина не мога да разбера какъв е проблема с получаването на заявките на книгите в MailBooks! До сега единствено Diltea се опита да ми изпрати книга, която съм поискала. Благодарна съм й, но не се получава  Cry Май проблема е в някакъв NET Framework
Заглавията, които търся са:
Екстазът на Гейбриъл - Силвейн Рейнард
Обществото на Жулиет - Саша Грей

Ще съм благодарна ако някой ги изпрати по мейл mil3na at gmail.com

# 184
Мисля, че няма да е лошо да има тема за Мейлбукс. По лесно ще е въпросите свързани с програмата да са на едно място  Peace.

# 185
Ами сложи го тоя Frameworks де..  Simple Smile То без него каквото и да човъркаш няма да стане...
Аз да попитам нали няма проблем да си остана засега със старата версия?? Много оплаквания има и се шашнах да не изрева и аз за нещо, ако ъпдейтна...

# 186
Ами сложи го тоя Frameworks де..  Simple Smile То без него каквото и да човъркаш няма да стане...
Аз да попитам нали няма проблем да си остана засега със старата версия?? Много оплаквания има и се шашнах да не изрева и аз за нещо, ако ъпдейтна...

Мисля, че няма да има проблем, защото полетата са почти същите. Но нека PanJoro да си каже компетентното мнение.

# 187
Aglaya. Няма проблем да останеш със старата версия на програмата, просто няма да виждаш новите полета за забележка и година на издаване... Няма да имаш достъп и до някои скрити от погледа подобрения. Всъщност, ако си запазиш стария MailBooks.exe винаги можеш да го върнеш без проблеми...

Важно. Много от потребителите стартират програмата директно от RAR-архива, без да я разархиварат и разположат в папка MailBooks. При това положения няма гаранция за правилната работа на програмата, както и за включването ѝ в изключенията на защитната стена. НИКОГА НЕ СТАРТИРАЙТЕ ПРОГРАМА ДИРЕКТНО ОТ АРХИВ, НЕЗАВИСИМО КОЯ Е ПРОГРАМАТА!!!

# 188
Здрвейте ! Търся Вълка от Уолстрийт на български. Благодаря

# 189
Здравейте,
Благодаря за темата!
Наистина не мога да разбера какъв е проблема с получаването на заявките на книгите в MailBooks! До сега единствено Diltea се опита да ми изпрати книга, която съм поискала. Благодарна съм й, но не се получава  Cry Май проблема е в някакъв NET Framework
Заглавията, които търся са:
Екстазът на Гейбриъл - Силвейн Рейнард
Обществото на Жулиет - Саша Грей

Ще съм благодарна ако някой ги изпрати по мейл mil3na at gmail.com

Хиляди благодарности за помощта и човешкото отношение на Diltea  newsm10 !

# 190
  • В две мънички очи...
PanJoro, мисля че хванах защо от време на време се дропва връзката но сложих една анкета с цел да разбера дали и при други потребители е както при мен. Нека засечем дали потребителите с Wi-FI имат този проблем с download-а, upload-a и записването на информация.

# 191
  • БУРГАС
Здравейте,

търся Дневникът на една 15-годишна наркоманка: Поговори с Алис. Търсила съм навсякъде, но не я открих Sad.
Ако я имате или знаете от къде да я изтегля пишете на  kika.georgieva@gmail.com.
Благодаря предварително.

# 192
Сигурно е питано 10 пъти, но ще ме извините Simple Smile Ако искам да кача книга в mailbooks-a как става и трябва ли да пиша на някой за това качване. Благодаря.

# 193
Сигурно е питано 10 пъти, но ще ме извините Simple Smile Ако искам да кача книга в mailbooks-a как става и трябва ли да пиша на някой за това качване. Благодаря.
Не се качва. Цъквате на "покажи само моите произведения" после "добави" и изписвате заглавията на книгите които имате на компютъра си и ги добавяте. След това ако някой поиска книга от вашите, бутона "изпрати" светва в червено, цъквате го и намирате директорията в която са книгите  и ги изпращате. Simple Smile

# 194
Много благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт