Примерна схема за захранване - 33

• 93 915
  • 828
  •   1
Отговори
# 45
Имам въпрос относно месото: ако го приготвям домашно - какво количество се слага за 1 ядене питам като съотношение месо-зеленчуци?
и за млякото 1 в-с :Знаете ли по колко мляко трябва да пият децата на 7 месеца? Малката суче в 6,10 и после 20.30 като й приготвям и кашата с кърма. Дали й е достатъчно?

# 46
Имам въпрос относно месото: ако го приготвям домашно - какво количество се слага за 1 ядене питам като съотношение месо-зеленчуци?
и за млякото 1 в-с :Знаете ли по колко мляко трябва да пият децата на 7 месеца? Малката суче в 6,10 и после 20.30 като й приготвям и кашата с кърма. Дали й е достатъчно?

Месо 15-16 грама от 190 гр порция!
Мляко до годинка е основното така че е малко според мен. Дори и в момента моето дете пие между 400 -600 мл на денонощие, в зависимост от другата храна! Ядем кисело мляко около 200 гр, сирене, кашкавал, масло от време на време! Млечна каша всеки ден!

# 47
Домашно месо слагах по 1 кубче в зеленчуковото пюре (замразявах във форми за лед).
Млякото е малко. Сутрин и вечер е достатъчно към годинката, на 7м. е необходимо на всяко хранене да има мляко.

# 48
Ами тя само на обяд няма мляко това казвам. другите 4 хранения са с кърма ?

# 49
Давай и да суче и на обяд Simple Smile Не е фатално и ако не суче на обяд, но по-добре давай.

# 50
Marina а можеш ли да въведеш друг продукт (не месен) примерно кажа междувременно до 2рото месо в тези 10 дни..?
Колкото до кашата от просо аз намерих намерих безмлечна на Сънвал - няма добавена захар, консервантни, мляко, глутен, немски, струва около 5-6 лв. 250 гр. . което ме устройва след като преобърнах града и не намерих Холле.
Според мен ако си въвела месо примерно 3-4 дни детето е вече запознато с този вкус и може да въведеш например зеленчук като продължаваш да си даваш неща, които вече си въвела.Искам да кажа ако въведеш днес например царевица, според мен не трябва да се съчетава и с ново месо.
Просто само 1 нов продукт за деня  Joy
Ох дано ме разбра, че с моите обяснения  hahaha

# 51
  • Berlin
DramaQueen, можеш,да. Напр. 5 дни месото, 5 дни плод/зеленчук, после пак ново месо. Вече доколко е добре да се дават нови меса през 10 дни, което за мен кратко, е друг въпрос. Simple Smile

# 52
А през колко дни се дават нови меса? Риба след годинка ли?

# 53
И аз не разбрах много за месото, т.е. давала съм 10 дни заешко, мога ли сега да дам пуйка?

От плодовете мога ли вече да давам пюре от сини сливи, манго, праскова, кайсия?

От зеленчуците грах, карфиол, броколи?

# 54
  • Berlin
Можеш, да. Аз не си спомням през колко време съм въвеждала ново месо, трябва да си погледна записките, че се забравя. Simple Smile
Сливи манго може, прасковите и кайсиите ги помня за по-късно, може би след 8м, защото били мъхести, но пък в пюрето са обелени, така че не виждам какво друго опасно може да има.
Грах, карфиол и броколи след 8м. по схемите, заради вероятност от подуване на стомахчето.

# 55
Здравеите!

Искам да ви попитам как да продължа захранването на бебчо,сега сме на 7 месеца почти.Захраних я на 5 мес и 17 дни,с оризова каша,до сега съм и дала картоф, морков, тиква, ябълка, карфиол, броколи, тиквичка, грах и пащърнак, Въпросът ми е с какво да продължа,кога да вкарам месото,кога плодовете,а глутена??? Съвсем се обърках,и също с каква каша да продължа,досега съм и давала на Хипп оризова безмлечна,сега съм взела на Топфер оризова каша с банан,удачно ли е да продължа с нея,ако в близките дни въведа банана? Маи станаха много въпроси....и последно кога мога да и давам млечни каши и как да избера с коя да започна....Засега сме на изкуствено мляко и малко кърма,защото много ми намаля напоследък...Благодаря за отговорите Simple Smile

# 56
Може да въведеш плодове- сини сливи, круша, манго, авокадо
Зеленчуци -зелен фасул
Каши-елда и просо

# 57
Можеш да дадеш оризова каша с банан. Млечна каша аз дадох след 8-9м., няма значение с каква ще започнеш, гледай само да е с АМ, а не с обикновено сухо мляко. С АМ са Тьопфер, Хип, Милупа. Можеш да караш и само на безмлечни каши и да ги приготвяш с АМ.
Плодовете - можеш да ги започнеш сега. Малиш е казала кои са подходящи.
Месото се въвежда на 8м.
Глутен - 7-8м. е ок.

# 58
Dafi Защо си въвела млечна каша тогава (на 8 м.) и на теб ли ти намаля кърмата или искаше да заместиш? Ще се радвам да споделиш колко време кърми?

# 59
Въведох млечна, защото ми писна да се изцеждам. Пак си кърмих и след млечната де  Mr. Green  Безмлечните винаги приготвях с кърма. Кърмих 1г.

Общи условия

Активация на акаунт