Третокласници - 4

• 40 472
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Привет и от мен в новата тема. Hug

Интересна ми беше темата за изкуството - аз си мисля, че света се развива все повече в тази насока, най-вече в областта на забавленията и визуалното изкуство. Вече има толкова необичайни професии, последно чух за "звуков дизайнер". Та въобще не е лошо човек да е грамотен и там и да се насърчава.

Исках да ви питам дали имате впечатления от детската академия на Телерик. Зачетох се в темата в БГ мама и се учудих, че някои мои усещания за развитие в областта на ИТ се потвърждават. Аз съм доста заинтригуване и догодина или през лятото сигурно ще се понесем натам.

Здраве и Успехи!  bouquet

# 46
  • София
По ЧО на Просвета децата са стигнали до Българите през 15-17 век.
Имат два часа седмично.
По ЧП са на урок номер 13- един час седично имат.

Нямам търпение да започне вторият срок и съответно- първата смяна. Вече трети пореден срок са втора смяна деца.  Остава въпросчето как ще си организираме извънкласните занимания през седмицата, защото с този модул ФВС меко казано ме изнервят. Добре, задължителен е. Обаче някакси да го направят просто в програмата като час и толкоз. Госпожата имала много часове и затова нямаме всяка седмица по един час, а пред седмица по два часа. Ако това продължи така и втория срок ще настане проблем, защото и англ. , и балет са ни предвидени за след завършването на щести час да започват, да има време детето да отиде спокойно. Е, ако имаме пак два часа просто не знам...ще се вържат отново един ден през седмица със 7 часа. Confused

# 47
TanyaMG, на мен също ми е интересно да чуя отзиви за академията на Телерик, особено за деца на възрастта на нашите (все си мисля, че е за малко по-големи или ако са толкова малки, все пак някой от родителите да разбира от кодене).

# 48
  • Варна
Изтървала съм ви! Simple Smile

От тази седмица ЧО му стана 2 часа седмично за сметка на една математика. Peace
Фейсбук има от миналата година.В началото играеше игричките там.После около година не влизаше и тази вече,когато повечето му съученици имат, пак го посещава,но може би веднъж-дваж седмично.При него малко се изпреварват нещата заради баткото,все иска и той като него. CrazyНали са все на състезание. Twisted Evil 

# 49
TanyaMG, на мен също ми е интересно да чуя отзиви за академията на Телерик, особено за деца на възрастта на нашите (все си мисля, че е за малко по-големи или ако са толкова малки, все пак някой от родителите да разбира от кодене).
И аз мисля да посетя Телерик. Получих покана за тази учебна година, но се отказах. Сториха ми се трудни нещата/ прегледах онлайн един урок/ за толкова малки деца. Оставям за догодина ,ако има интерес детето.

# 50
  • 1st floor
При него малко се изпреварват нещата заради баткото,все иска и той като него. CrazyНали са все на състезание. Twisted Evil 
Ех, защо и при нас не е така!   Crossing Arms Постоянно е с  ненаписано домашно...другите не знаели, то било устно, нищо, че те казвали, че е писмено...госпожата се била объркала, той си го бил написал, ама защо има забележка, не знае... Tired Tired Tired Вече не знам какво да го правя, честно! Попълваме сборниците и учебните тетрадки, решаваме задачите от учебника, които са останали нерешени, пишем по английски урока и думите...друго обаче само мога да гадая какво имат... Tired Tired Tired Вече ми идва да го хвана и да го раздрусам едно хубаво! #Cussing out Толкова усилия полагам всичко да е написано, караме се, стоим по нощите...и накрая  - пак се оказва без някакво домашно. Tired Нито заплахи, нито наказания, нищо не помага!

# 51
  • София
При него малко се изпреварват нещата заради баткото,все иска и той като него. CrazyНали са все на състезание. Twisted Evil  
Ех, защо и при нас не е така!   Crossing Arms Постоянно е с  ненаписано домашно...другите не знаели, то било устно, нищо, че те казвали, че е писмено...госпожата се била объркала, той си го бил написал, ама защо има забележка, не знае... Tired Tired Tired Вече не знам какво да го правя, честно! Попълваме сборниците и учебните тетрадки, решаваме задачите от учебника, които са останали нерешени, пишем по английски урока и думите...друго обаче само мога да гадая какво имат... Tired Tired Tired Вече ми идва да го хвана и да го раздрусам едно хубаво! #Cussing out Толкова усилия полагам всичко да е написано, караме се, стоим по нощите...и накрая  - пак се оказва без някакво домашно. Tired Нито заплахи, нито наказания, нищо не помага!
пробвала ли си да говориш с класната му временно да го кара да си записва домашните в тетрадката за работа в клас и тя да го проверява, какво е записал? При нас това помогна по едно време, когато все беше неразбрал какво им е за домашно.

Моят син пък го удря на чест - оказа се, че през ваканцията не бил направил някакъв разказ и е много възмутен, че е бил без домашно - той винаги бил с домашно, защо така се било получило  Mr. Green.

Между другото е възможно и да не разбират по някога за домашните - при нас например класната каза на една родителска среща, че ако планът на урока не е написан в часа /не са имали време или поради друга причина/, трябва да се напише за домашно и явно смяна въпросът за приключен... та на мен ми се наложи доста борби да водя със сина си за тези планове /все казваше, че госпожата не е казала да се пише/, но накрая разбра и започна да ги пише сам, без аз да му напомням  Peace

# 52
  • София
Моята дъщеря започна да захитрява Wink.
На теста по ЧП се оказа, че е с подготвени отговори от къщи в учебната тетрадка. Wink
Госпожата я викнала на една страна и и обяснила, че постъпката и не е правилна и че няма да и пише сега никаква оценка-нито на теста, нито в бележника.
Нашата каквато е честолюбива, сега не смее да каже на никого, даже на брат си, на когото всичко споделя иначе. Sunglasses
Това е нейна втора издънка тази учебна година, след като ме беше подписала на една диктовка по немски език, на който имаше 2ка. ooooh!

# 53
Цитат
пробвала ли си да говориш с класната му временно да го кара да си записва домашните в тетрадката за работа в клас и тя да го проверява, какво е записал?

И аз това щях да предложа. Предполагам класната ще окаже съдействие. Дори и да не го проверява, да му обръща внимание някак си ...
При нас понякога за домашните като не е разбрала - то беше в последния момент, часът свърши, не чух, не разбрах, започва се проверка по другите деца ...
Ако е имало нещо ненаписано, обикновено се оказва, че голяма част не са разбрали че са го имали  Mr. Green

# 54
  • 1st floor

пробвала ли си да говориш с класната му временно да го кара да си записва домашните в тетрадката за работа в клас и тя да го проверява, какво е записал? При нас това помогна по едно време, когато все беше неразбрал какво им е за домашно.

Не можела да смогне да проверява на всички, трябвало сам да свикне да внимава!  Tired После на мен ми се кара, защо не го контролирам...Е, аз от пръстите ли да си го изсмуча това домашно, боб ли да хвърлям какво има да пише?!  newsm78 Няма и на кой да се обаждам да питам. Класът е пълен с несериозници... Tired Вината си е у него, знам. Но не знам как да се справя с това.

kopche, при нас е другата крайност! Joy Карах го веднъж да си попълни учебната тетрадка, а той: "О, не! Госпожата каза, че на това ще ни прави контролно другия път." Питах го не му ли е интересно поне да види задачите дали ще може да ги реши и там да е подготвен - не пожела! Crossing Arms

# 55
  • София
kopche, при нас е другата крайност! Joy Карах го веднъж да си попълни учебната тетрадка, а той: "О, не! Госпожата каза, че на това ще ни прави контролно другия път." Питах го не му ли е интересно поне да види задачите дали ще може да ги реши и там да е подготвен - не пожела! Crossing Arms
О, сигурна съм, че следващият път ако аз я накарам да попълва или се упражнява там, ще започва всеки път  с това: "О, госпожата каза...!" Grinning
Много беше смутена от случилото се ooooh!.
Ама нищо. Опит трупа. Wink

# 56
НеПоКоРнА все едно моето дете описа. Вчера по Мат. са взели урок 49, а в учебното тетрадка написано до урок 47. Питам домашно има ли? Не. Накарах го да реши двата урока, днес пак същото. ooooh! Имам две приятелки на които от време на време звъня, ама то не може всеки ден. Казала съм да си отбелязва, да записва/ има и тефтерче/ , е не, помнел. Да ама не помни. Класната не мога да я занимавам. С 33 деца, на кое по напред да обърне внимание. И тя казва ,че е тяхно задължение да записват. Обмислям вариант да го оставя сам да се оправя и да се обадя на класната да го проверява и като не е подготвен да му фрасне една двойка. Вчера каза ,че го е страх да не му пишат 2-ка по Музика, щото щели да му се подиграват другите деца. Стана в 6,30 сутринта да преговаря песните. Що не стане да учи по ЧО или АНГЛ. език в 6 сутринта. Crossing Arms

Просто вече нямам нерви. От днес е наказан и е без комп. и телевизор. От месец и половина вече не е чел нищо, освен уроците по ЧО и ЧП.  Вчера му казах ,че ако иска да играе един час на компютъра ще трябва преди това да е чел също толкова. Naughty

# 57
  • София
я да ви питам аз - моя син чете само първите букви на думите, иначе е добър по четене, но си измисля реално... принципно и аз чета така, обаче чета правилно, нещо като не ми се върже върна се да прочета, но при него няма такова нещо - пише примерно природа, той чете природен или нещо от сорта. Вашите деца как са?

# 58
  • Варна
Ех, защо и при нас не е така!   Crossing Arms

Ама те се състезават за глупостите,моля те! Да не мислиш,че си мерят 6ците. Mr. Green
И моя чат пат пропуска по някое домашно,особено ако е записано в тетрадката за Работа в клас,там не гледа много.Иначе в учебните отбелязва,записва си какво има,но се случва да пропусне да види. CrazyЕй на вчера му викам добре де,писа си речника по ЧП  в тетрадката,не видя ли,че пише да направиш 5то упр.от учебника,а той "Ами то е останало на предната страница" Rolling Eyes

# 59
  • Пловдив
я да ви питам аз - моя син чете само първите букви на думите, иначе е добър по четене, но си измисля реално... принципно и аз чета така, обаче чета правилно, нещо като не ми се върже върна се да прочета, но при него няма такова нещо - пише примерно природа, той чете природен или нещо от сорта. Вашите деца как са?

При нас е същото - първите една -две букви се четат и после си продължава ,както й дойде. Гледа да има все пак някакъв смисъл, но има и случаи в които казва напълно неподходяща дума. Или ако думата е в единствено число, тя я казва в множествено, обаче ,ако има прилагателно пред съществителното - променя числото и на двете  Grinning
Явно е често явление това.  При нас ни помага по-големия опит и вече добре изработената четивна техника. А те тепърва ще я изграждат ,но иска четене, четене..... Naughty

Общи условия

Активация на акаунт