Третокласници - 4

• 40 483
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
Моя няма профил във фейса нищо, че иска просто знам, че не му трябва.
В новия клас нещата за сега вървят добре, но не бързам да се радвам. Пак не се е справил по ЧО. По всичко друго има шестици. По АЕ все повече ме изумява справя се повече от отлично. Госпожата започна да му прави забележки, че това още не били го взели. Там нещата са сложни тази госпожа много често отсъства и им предава друга детето се обърква малко.
Правят ми проблем, че не ходел вече на клуб в събота. Ама как да ходи като клуба го води предишната класна, а той не иска да говори с нея, ние също не искаме да има досег с нея, достатъчно ни разклати нервите на цялото семейство. И видях какво направи от детето ми, да му каже, че не може да рисува, не ми се говори просто.
Имахме среща с госпожа от градината в заведение тя го е водила само една година, но успя да намери подходът към него. Тя ми каза, че е рисувал много добре и не можа да повярва, че има само тройки по рисуване. Както и да е стана дълго.

# 61
  • Варна
rosikosefi, браво!
кой ти прави проблем - на клуб, какъвто и да е, не се ли ходи по желание?

При нас, каквото може да се подмине, се подминава, ако мине номерът Simple Smile Изобщо не му се учи на човека, по-скоро когато е много еднообразно или безинтересно. Все още виждам, че няма мотивация да си подготвя уроците сам - без занималня, без възрастен да проверява... Вие мислите ли, че вашите деца могат да се справят сами?

# 62
rosikosefi, браво!

При нас, каквото може да се подмине, се подминава, ако мине номерът Simple Smile Изобщо не му се учи на човека, по-скоро когато е много еднообразно или безинтересно. Все още виждам, че няма мотивация да си подготвя уроците сам - без занималня, без възрастен да проверява... Вие мислите ли, че вашите деца могат да се справят сами?
Категорично не, за мое най-голямо съжаление.

# 63
Може, но не иска.
Гледана е от баби и дядовци, които й треперят и й помагат за всичко. Научила се е да се прави, че не може сама, за да й обръща внимание някой.
Аз я оставям сама - справя се.

# 64
  • 1st floor
rosikosefi, браво!

Категорично не, за мое най-голямо съжаление.
И при нас така... Tired Tired Tired

# 65
Могат, не е като да не могат.
Но дефектите няма кой да им обясни после защо са дефекти...
И ще си заминат така...
Еле пък по английски.

# 66
  • София
по математика, ЧП и български може да се справи сам и се справя, после само го проверявам, когато е в къщи, по преразказите, ЧО и английски - абсурд... Много се разсейва все още моя син - това му е най-големия проблем и затова пише домашни с часове... ще видим сега втория срок като са втора смяна, как ще успява да си напише домашните, че часовете в занималнята ще са му по-малко...

# 67
  • София
Абсолютно сама се справя с ученето по всичко. Вече не я проверявам по разказвателните, всъщност го правех само първия месец. Много е самостоятелна и оправна. Е, за съжаление брат й е пълната противоположност. Ако не му седиш над главата и не го ръчкаш една буква няма да напише.  Confused

# 68
  • Варна
Чудесно може сам да се справя и се старая надзора да е минимален.Учи си в неговата стая,като приключи носи за проверка.Онзи ден нещо беше крив и го привиках при мен в хола.Е,на всяко 2ро изречение ме пита това как,онова как.Първите два пъти му отговорих и на третия се усетих и го помолих да си вкара мозъчето в действие,а да не чака наготово.По ЧО сам ме търси да ми разказва,защото не се чувства уверен и ме кара да му задавам въпроси.По ЧП и Математика не ме закача,по БЕЛ проверявам задължително,че там изпусне ли се нишката няма наваксване после.
Определено е по-самостоятелен за възрастта си отколкото беше батко му и мисля,че освен характера му за това играя роля и аз,като не съм орлица отгоре му за всичко. Peace

# 69
  • София
Справя се сама. Съвсем съвестно сяда и учи. Обаче събота и неделя обръщаме повече внимание на разказвателните предмети. Тогава се включвам и аз, и интернет Crazy.За научаване- научава си всичко, но ми се струва недобре обяснено в учебника, затова давам и допълнителни неща, класната качва във ФБ презентации, гледа и тях, след това винаги обсъждаме уроците. Задавам и допълинтелни въпросчета, такива, за които трябва малко да си размърда мозъчето, а не стандартните от учебника, като например През коя година е битката при Ахелой.

# 70
Самуил много се промени в последните месеци, все заради желанието да е по-независим. Аз работя от вкъщи, но въпреки че сме постоянно заедно, не му напомням за домашни, проверявам ги вечер, защото трябва да се разпиша в планера му за деня. Обикновено, след като ги прибера от училище, играят баскетбол навън за 20-тина мин. и след това е готов да си пише домашните. Единствената ни уговорка е никакви устройства, преди да е приключил работата си за деня.

Ежедневното четене на книги при нас е част от домашната. Изискването е поне 20 мин. на ден.

# 71
Все още виждам, че няма мотивация да си подготвя уроците сам - без занималня, без възрастен да проверява... Вие мислите ли, че вашите деца могат да се справят сами?

моят сам сяда с нетърпение, но домашното ни е веднъж седмично и то наистина да го чакаш с нетърпение...  Crazy да не говорим, че вчерашното домашно беше да ни измери по височина - членовете на семейството - и да ни подреди във възходящ ред/поне гони бебето и пада смях, то не ще да бъде измервано/; да си лъсне обувките и да състави писмена инструкция за това  Rolling Eyes и о!немогадаповярвям - да прочете една глава от книга и да я резюмира в един абзац.

той го прави, ама не обича да бъде проверяван, и сакън да не го накарам да пише чернова...

а как са със самостоятелното мислене? Все ми се струва, че в Бг децата на неговата възраст са доста по-напред. последната част от домашното му беше да напише пет примера, при които магнитите ни помагат в ежедневието. Той веднага каза: ще си пусна компютъра/и гугъл, да се разбира/. Чакай, какъв компютър, я помисли малко. И магнити имате, и книги.
Той мисли, мисли, и вика:  да, сетих се, някои влакове. Сега ще ида да си взема книгата да прочета.
чакай бе, дете, помисли още малко - магнитни буквички не ползвате ли в училище?
та още напъни....
децата вече откриха леснината да отвориш гугъл. Способен е да седи половин час и да се взира във стената, накрая да каже - ми не се сещам. А подозирам, че изобщо не се пробва да помисли, само блее.

# 72
  • София
Не знам колко мислят самостоятелно, обаче моята девойка ме застреля с един отговор. Попитах я какви зърнени култури се срещат в страната ни най-вече. Отговор: мюсли. Crazy

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 08:48 от Валенцето

# 73
  • Варна
Не знам колко мислят самостоятелно, обаче моята девойка ме застреля с един отговор. Попитах я какви житни кубтури се срещат в страната ни най-вече. Отговор: мюсли. Crazy

Joy Joy JoyСладурка голяма!
Снощи за 1ви път ги заведох на театър.Ходили са,но от у-ще и то на оперети и мюзикъли 2-3 пъти и куклен театър.Гледахме "Смях в залата",много им хареса ,особено защото играха Блатечки,Врачански и Яна Маринова,двете сладурки от Аламинут. Simple Smile Добре се посмяхме.Смятам поне веднъж месечно вече да го правим.Малкия ме помоли дори да ходим по-често.

# 74
  • София
Никаква мисъл няма в главата си моя син... камо ли самостоятелна - вчера разглеждат подаръците на сестра му от рождения ден и там диск с аудио приказки. Пускам аз приказките и обяснявам, че не е филмче, а само четат приказката, а големия дообяснява - да, и трябва да си го представяш в главата - ама с такава погнуса... не знам дали е от поколението, дали е от технологиите, но чака всичко на готово - това да прочете книга е пълна мъка... а пък като седне да си пише домашното и зацикли някъде и той гледа в една точка, чеше се, мучи и т.н. и изобщо не се е и сеща да помисли. Вчера ми сервира, че в понеделник по ЧО той и една съученичка щели да задават въпроси на класа - ужасно горд. Питам го дали се е подготвил - той стои и ме гледа като млекопитаещо... Карам го да си напише въпросите - не ще, щели да му дойдат в главата в часа. Ще му дойдат друг път, точно пък в часа. Викам му - добре, представи си че си в часа и ми задай въпрос - и той "Кой владетел и кога е управлявал България?". Страшен въпрос - поскарахме се и седна и написа 4 страници с въпроси с лека помощ от мен, но иначе ербап - един час ми спори... Пък и тоя предпубертет дето го друса съвсем му замъглява мозъка... Оплаках се.

Общи условия

Активация на акаунт