Третокласници - 4

• 40 822
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
....На мен пък ми прави впечатление, че непрестанно има някакви състезания.  Само за това се говори и то навсякъде, не само сред 3-класниците. Защо се ходи толкова много? (питам от интерес  Simple Smile )
И аз да отговоря на въпроса - Моят син ходи на състезанията организирани от СБНУ. За мен това е просто проверка, дали покрива задължителния минимум, който се изисква в у-ще. Да, тестовете са супер елементарни, но малко тренинг за бъдещите по-важни изпити, не е излишен.
На математическите състезания ходи, защото идеята е в бъдеще да кандидатства с математика. Всъщност, засега идеята е такава, но като гледам, как си мени предпочитанията, не мога още от сега да кажа със сигурност.  Rolling Eyes Следващата година, ако се справи добре със състезанията, включени в рейтинга за СМГ, ще кандидатства там, но ако не стане, няма да драматизираме нещата. Още повече, че аз от ученическите си години съм скарана с този предмет и амбициите ми по отношение на математиката достигат успешно представяне на матурата след 7-ми клас. Има и още нещо. В училище навсякъде се дава минимума, а когато едно дете тръгне да кандидатства и се бори с голям брой желаещи за конкретна гимназия, например, разбираш, че ако не си надграждал наученото в у-ще с извънкласни занимания по даден предмет, си неконкурентен. Затова и масово децата от 6-ти и 7-ми клас ходят на уроци по БЕЛ и математика. Това, че детето ми ходи един път седмично на курс по математика, само може да го улесни в бъдеще. Разбирам, че при едно качествено обучение в у-ще няма да има нужда от допълнителни уроци, но ..... пак темата отива в посока нивото на образователната ни система.  Tired

# 601
  • София
....На мен пък ми прави впечатление, че непрестанно има някакви състезания.  Само за това се говори и то навсякъде, не само сред 3-класниците. Защо се ходи толкова много? (питам от интерес  Simple Smile )
И аз да отговоря на въпроса - Моят син ходи на състезанията организирани от СБНУ. За мен това е просто проверка, дали покрива задължителния минимум, който се изисква в у-ще. Да, тестовете са супер елементарни, но малко тренинг за бъдещите по-важни изпити, не е излишен.
На математическите състезания ходи, защото идеята е в бъдеще да кандидатства с математика. Всъщност, засега идеята е такава, но като гледам, как си мени предпочитанията, не мога още от сега да кажа със сигурност.  Rolling Eyes Следващата година, ако се справи добре със състезанията, включени в рейтинга за СМГ, ще кандидатства там, но ако не стане, няма да драматизираме нещата. Още повече, че аз от ученическите си години съм скарана с този предмет и амбициите ми по отношение на математиката достигат успешно представяне на матурата след 7-ми клас. Има и още нещо. В училище навсякъде се дава минимума, а когато едно дете тръгне да кандидатства и се бори с голям брой желаещи за конкретна гимназия, например, разбираш, че ако не си надграждал наученото в у-ще с извънкласни занимания по даден предмет, си неконкурентен. Затова и масово децата от 6-ти и 7-ми клас ходят на уроци по БЕЛ и математика. Това, че детето ми ходи един път седмично на курс по математика, само може да го улесни в бъдеще. Разбирам, че при едно качествено обучение в у-ще няма да има нужда от допълнителни уроци, но ..... пак темата отива в посока нивото на образователната ни система.  Tired

Peace нямам какво да добавя !
Моля, ако съм пропуснала някой желаеш за книжките, пак да ми пише л.с. Crazy

# 602
bibi- Благодаря! Hug

Ако някой иска за втори клас , имам 7 броя.Ще чакам мейли.

# 603
Внасям едно уточнение, за да не остане някой с впечатлението, че само състезанията и олимпиадите спомагат ученикът да се впише в изпитна атмосфера.

В седми клас има изобилие от пробни изпити, на които могат да ходят и деца, външни за организиращата школа.

Оставянето на детето самО да се справя в различни житейски ситуации дълго преди да стане на 14 ми се струва от първостепенна важност (във връзка с нашумялата тези дни статия колко са оправни децата ни).

# 604
  • София
Хм, за състезанията… се говори толкова много, предполагам, защото е тема, която обединява повече потребители. Пък и малко или много са част от училищния живот. Бихме си говорили повече и за спортни (или други) събития примерно, ако това беше нещото, което ни свързва. Защо се ходи? Всеки си има своите мотиви. Струва ми се нормално човек да търси възможност да си премери силите в област, която го вълнува. Да види къде стои на фона на по-широка „конкуренция”… В реала не мисля, че се ходи „толкова много”. Поне не повече, отколкото на каквито и да е други „дейности”. Бг-мама за доста неща оставя грешни впечатления…

Оставянето на детето самО да се справя в различни житейски ситуации дълго преди да стане на 14 ми се струва от първостепенна важност (във връзка с нашумялата тези дни статия колко са оправни децата ни).

Зависи с какви по-точно...

# 605
Аз пък взех да се замислям по повод състезанията на СБНУ основно, дали учителите, гонейки рейтинг и добро представяне на училището, не им подсказват, или пък просто оставят децата да работят "в екип "....... Повод , да се замисля за това е, че от нашия клас и 3-те явили се деца са с почти равен брой точки. Като плащаме за състезание, се надявах, поне да си видим мястото в общата картинка, на базата обаче на самостоятелни и реални знания, но дали това е така е друг въпрос

# 606
А детето какво казва? В екип ли са работили? Подсказвали ли са им?
Защото при нас нищо такова не се случва.

"учителите, гонейки рейтинг и добро представяне на училището" - все някъде може би се случва това.

Имат еднакви точки, защото обикновено грешат по 1 до 2 задачи.
И като са на еднакво ниво децата - нормално е да е така.

# 607
При нас на състезания ходят определени деца. Това вече трета година. Почти мога да позная резултатите ,понеже познавам децата.

# 608
  • София
При нас на състезания ходят определени деца. Това вече трета година. Почти мога да позная резултатите ,понеже познавам децата.
и при нас така, на всички състезания, не само на СНБУ, резултатите им са близки - с 1-2-3 точки разлика, т.е. нивото им е еднакво, затова и резултатите са близки  Peace

# 609
  • София
Хахах, Нел, така ли се гони рейтинг - "три деца с почти равен брой точки"?! Да бех аз, цел клас под строй ще изкарам, пък поне едно 80% с максимален резултат ще докарам!  Wink Пък да се замисли човек тогаз!   Twisted Evil ... Ей ся гедам от нашето школо 40 деца на национално отиват. А те, мола ви съ, на зелено баш по това време ще ги поведат! Ойде рейтингът, та се невиде!  Joy

# 610
    Здравейте!
    Свърши почивката,синът ми се прибра от София много емоционално зареден,енергичен,дори вчера следобед ходи на тренировката по волейбол.
  Относно подсказването на СБНУ ,моето дете казва,че учителката подсказва,или поне посочва ако има грешен отговор,да се оправи.При нас на БЕЛ-4ма участници,4 макс резултати.На математиката не беше така.

# 611
  • Пловдив
При нас не се подсказва, в други класни стаи са и с непознати госпожи.

# 612
  • Варна
При нас не се подсказва, в други класни стаи са и с непознати госпожи.

И при нас е така, но от тази година.  Peace  Миналата ,казваше ,че ги пази тяхната си учителка.
Цяла ваканция мързелува и вчера му излезе душата с многото домашни, почти целия ден отвися на бюрото си. Ще ходя сега да го запиша за ВМС, че още малко и срока ще изтървем.  ooooh!

# 613
  • Резерват "Северозапад"
Здравейте следваканционно ;-)1
Моята щерка такъв мързел му удари през тази ваканция - имаше посещение при тати в София и там стояхме 7 дена Heart Eyes. Отдаде се само на разходки, покупки в моловете Mr. Green и гледане на телевизия ooooh!. Е, прочете почти втора част на Хари Потър, но нищо друго. В неделя и тя си отвися почти цял ден на бюрото с домашните Mr. Green, но така се получи.
Имаше нужда от почивка и затова и организирах такава ваканция - без никакви ангажименти. От днес започва всичко постарому, извънкласни дейности, тестове (госпожата ги е предупредила, че от понеделник започват Wink) и учене.

# 614
  • В светлината на слънцето
Гледам и не вярвам на очите си - за резултатите от Кунгуруго става дума. Моята девойка е изкарала 80 точки, с нулева подготовка, а и отиде на състезанието с боляща глава, все още неоправена от сътресението. Каза, че никой не им подсказвал, били са с непознат учител в стаята. И взе, че се амбицира да ходи по състезания, но вече щяла да се подготви, за да не се излага със сбъркани задачи. Ти да видиш... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт