Как да разбера истината?

• 5 822
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
  Ти вече си я разбрала.  Детето не лъже. Симптомите с играчките могат да ти послужат за достатъчно доказателство. Ако разчиташ на Минкова,  пий една студена вода...  Тя е гъста с директорката. Децата може да си фантазират,  но не и за тези неща.  До днес единственият ми спомен от яслата,  как ми бият шамари,  защото не ям попара с хляб и сирене.  Още виждам лелята с бялата првстилка, посивялата,  вързана на опашка коса... И моите родители се чудеха,  дали лъжа или не,  но ме преместиха...

# 46
Привет,

Ади имам същия проблем като твоя. Споделих с няколко родители и те се съмняват, защото децата по същия начин разказват как лелите ги шляпкат и им казват да акат в къщи. Моята сладка Рада обаче не говори, но тя започна да не иска да заспива и като легнем да се приспиваме започва да вика ама крещи"Шшшшшттттт, Ико (Тихо)". Честно интересувах се за скрита камера. Слага се в копче но има батерия само за около час два и можеш да гледаш дистанционно например отвън в колата до градината. Струва около 70 кинта. Да ввидим тогава кой си измисля. Да истината е някъде там. Само чакам подходящ момент. Съвсем сериозно!

При нас крещят "ТИШИНА!"  Grinning.  Аз някой път шегувайки се я имитирам и като кажа -"тишина", дума която по принцип не използвам, тя започва сериозно да ми се сърди и дори се разплаква с:
 -" не, тишина"...
А за камерите, ако намерите такива, моля поне за 1бр. И аз сериозно!

# 47
Нас не ни е приеха септември - на 1 г и 2 мес е - с памперс, не може да се храни добре сама и т.н. и четейки това се радвам, че няма места. Някой знае ли ако се "докаже" някак, че има шамари, какво се случва? Аз ако имам съмнения,  че някой посяга на моето дете  newsm29 bambam nono ... не знам

# 48
Не искам да съм зла, но в яслите, на повечето места, ясно има и изключения, е ад!
Медицински сестри гледат деца!!! Аз като учител да съм отишла да подавам скалпел в операционна зала?
Системата на детските ясли е тотален булшит. Създадена е преди 60  и единствената й цел е да обгрижва чисто физически децата. Тя обаче и с това не се справя.  Confused В повечето ясли няма и задължителния педагог, който да работи с всяка една група, не да бъде по един в група!
Силно се надявам да има промяна в яслите след някоя и друга година, защото периодът от едно до три години е толкова важен, че бих дори го нарекла основен в детството на детето.

# 49
  • Габрово
mimiko83 , няма изискване за децата на възрастта на твоето да са без памперс или да умеят да се хранят сами.
А, до това какво се случва след доказано малтретиране на децата, мисля най-тежкото е уволнение.

# 50
 Ти вече си я разбрала.  Детето не лъже. Симптомите с играчките могат да ти послужат за достатъчно доказателство. Ако разчиташ на Минкова,  пий една студена вода...  Тя е гъста с директорката. Децата може да си фантазират,  но не и за тези неща.  До днес единственият ми спомен от яслата,  как ми бият шамари,  защото не ям попара с хляб и сирене.  Още виждам лелята с бялата првстилка, посивялата,  вързана на опашка коса... И моите родители се чудеха,  дали лъжа или не,  но ме преместиха...
Моят спомен е за едно парче месо.Имааше сланина по него аз отказах да го ям.Накараха ме и аз понеже съм инат го държах в устата си цял следобед
ед.Изплюх го като дойде да ме взееме майка ми,при това доста далеч от градината.Не съм обичала да ходя на градини и заради това баба ми е спряла да работи и ме е гледала..

# 51

А, до това какво се случва след доказано малтретиране на децата, мисля най-тежкото е уволнение.

Ама дали се стига въобще до уволнение, или си минава с някакво мъмрене и подобни ...  Thinking

# 52

Ама дали се стига въобще до уволнение, или си минава с някакво мъмрене и подобни ...  Thinking

Аз затова съм на мнение, че не трябва да се оплакваме само на директор и инспекторат, а направо в полицията да се заведе дело за побой над детето и да се информират по-често медиите за това! Защото някъде бях чела, че и от закрила ня детето не правят кой знае какво в такива случаи. Ако на улицата някой удари друг, го съдят за побоя, защо тогава да си мълчим като бият децата ни!?

# 53
  • София
Няма никаква причина да не бъдат съдени хората, които тормозят/малтретират дете в ДЗ. Това може да стане до 5 години, след като е било причинено непозволеното увреждане. Закрила на детето, инспекторати - бошлаф. Истината е полиция в момента, ако случаят се разбере при взимане на детето и след това съд за лицето, което си е позовлило да удря, и за директорката, която му е работодател - отделно.
Но на хората рядко им се занимава, не вярват, че нещо ще "стане" в съда. Но нека те разкарват по съдилища и седи угрозата да те осъдят, пък да видим дали ще ти е все тая след това.

# 54
Здравейте мами. Следя темата с интерес, защото есента ще трябва да дам и моята принцеса на ясла (ако я приемат). Тя е много палава и ме е страх от една страна дали чисто физически ще я опазят, а от друга страна - да не я "озаптяват" с викове, заплахи, шамари и т.н. Успокоението ми е, че все пак аз работя 2-3 седмично и само тогава, и ако никой друг от семеството не е свободен да я гледа, ще я оставям в ясла.
Иначе бих посъветвала авторката на темата да зеведе детото си на детски психолог, да види какво ще й каже той, да прецени от своя гл.т. достоверността на разказаното от детето и след това да сезира писмено (с вх.№, а ако не дават с писмо с обратна разписка) Директорката на яслата, Инспектората, отдел "Закрила на детето" при РДСП, полиция и прокуратура.
И ако ми позволите 1 въпрос, на който не знам дали му е тук мястото, но някой от Вас знае ли дали и в кои ясли и градини има видеонаблюдение.

# 55
  • София
Видеонаблюдение само в някои частни!В държавните не съм чула да има.

# 56
  • София
в 7 ОДЗ в София има камери за наблюдение.

# 57
  • София
rodopi, благодаря за съвета. Надявам се, че няма да се сблъскаш от първо лице с моите съмнения, когато дъщеричката ти тръгне на ясла.

А по въпроса за видеонаблюдението - и аз знам, че в някои държавни заведения има такова, но не знам в кои. Познатата, която цитирах по-долу е казала, че именно вследствие на зачестили сигнали от родителите се слагат камери и в държавни градини и такива има не една и две.

# 58
Аз абсолютно бих повярвала на детето си. Може да си измисля, може да има въображение, но не може да измисли нещо, което никога не е виждало и въобще му е непознато като ситуация.

# 59
  • София
И аз бих повярвала - сигурна съм, че в яслите си карат по схемата със заплашване и шамаросване, колкото и да не им се иска да повярват на голяма част от майките. След 2 дена ходене на ясла синът ми ми разказа как като реват лелята звъни на един доктор да дойде да им бие инжекции (оказа се ежедневен метод за успокояване в групата) и как го е била по дупето, защото не иска да спи (също се оказа вярно - сестрата каза, че трябва да има респект). Става въпрос за одз, което се обсъжда в темата на доволните от градината на детето си.

Общи условия

Активация на акаунт