Как да разбера истината?

• 5 803
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
Ади, товас с другото детенце е направо извращение. дали не е силно преувеличено и преиначено от другата майка?!  newsm78 как така мислела да го мести и само се оплакала?!? че аз за такова нещо, ако е и потвърдено от персонала, със земята ще ги срина!!!

# 16
Ади, товас с другото детенце е направо извращение. дали не е силно преувеличено и преиначено от другата майка?!  newsm78 как така мислела да го мести и само се оплакала?!? че аз за такова нещо, ако е и потвърдено от персонала, със земята ще ги срина!!!

И аз не мога да повярвам - да знаеш, че детето ти е малтретирано и да се съгласиш да ти опростят месечната такса, а детето да продължава да посещава яслата, и ти евентуално да търсиш къде да го преместиш...пълна лудост!

# 17
  • София
В коя градина се случва всичко това?

# 18
  • Бургас
Според майката, чийто разказ постнах преди малко, лелите много неща си позволяват, защото това е яслена група, децата са малки и повечето не говорят кой знае колко добре, съответно нищо не могат да разкажат после. Иска ми се да вярвам, че не е така.

Така е. Позволяват си, защото повечето деца не могат да говорят още.
А относно отричането на персонала, винаги за всичко отричат и лъжат и мажат до последно. Сина ми е вече втора група. В петък го съблекли само по блузка уж, че било топло. Ама после забравили да го облекат. Сега е болен. И ме лъжат, че нееееее нямало такова нещо.

# 19
  • София
Ади, товас с другото детенце е направо извращение. дали не е силно преувеличено и преиначено от другата майка?!  newsm78 как така мислела да го мести и само се оплакала?!? че аз за такова нещо, ако е и потвърдено от персонала, със земята ще ги срина!!!

И аз не мога да повярвам - да знаеш, че детето ти е малтретирано и да се съгласиш да ти опростят месечната такса, а детето да продължава да посещава яслата, и ти евентуално да търсиш къде да го преместиш...пълна лудост!

Аз също се втрещих, когато майката ми разказваше. Възможно е и да преувеличава, не знам. Надявам се да е така, защото ако всичко това е истина, тези са за съд.

Магика, за 56то ОДЗ в Младост 3 става въпрос.

tweetys, и аз мисля, че не биха си признали, особено когато срещу тяхната дума стои не много свързания разказ на едно 1-2-годишно дете. Точно затова се чудя как бих могла да разбера истината.

Снощи не успях да се засека с другите родители и да питам дали са забелязали нещо необичайно - окъснях на работа и щерката предпоследна беше останала. Лелята дойде да се закача с нея докато я обличах и я пита "Кой те бие, я си кажи?". Дъщеря ми нищо не каза, а лелята каза "Нищо, ще пораснеш и ще започнеш всичко да си казваш, и още по-добре". Ползвах случая да повдигна въпроса отново и да питам как се случва ходенето на гърне, сменянето на пелени и т.н. - нищо ново не чух. Не че очаквах да чуя, де, но реших все пак да пробвам.

# 20
Здравейте дами , зачетох се в темата и исках да споделя опит ,който са приложили в една ясла в кв. Надежда, София!  Родителите са се събрали и са поискали инсталиране на web camera за тяхна сметка! Така може да се вижда по всяко време какво става в яслата! Не знам доколко е законно , но е факт! Случая ми беше споделен поради факта, че такива случки като вашите имаше и в нашата ясла миналата година , но родителите така и не се организираха за поставяне на видеонаблюдение

# 21
  • Габрово
mama merita, законно е, но трябва и персонала и администрацията да са съгласни.

*Адинка*, дъщеря ти е прекалено малка за да лъже съзнателно. Щом си говорила вече с персонала и да е имало нещо, вече няма да се повтори - ще ги е страх. Няма смисъл повече да ги разпитваш, както и детето. Може пък да са й говорили само за шамарчета?
Моята дъщеря като се удари идва и казва, къде се е ударила и как точно; когато я удари батко й казва, че е той. Никога не казва, че е той ако не е и обратно, колкото и да отрича той.
От друга страна, ако я питаш за отговор с "да" или "не" и изброяваш, понякога се обърква и дава неадекватен на въпроса отговор. Явно не разбира въпроса добре.
Наистина е трудно в такива случаи.

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 10:37 от ivap

# 22
Моето мнение е, че детето не изразява правилно онова, което би искало.
Абсурдно е да се подозират лелите в яслата, че бият шамари, ако едно дете иска да ака.
Прекалената подозрителност не дава добър резултат, поне моя опит го доказва.

# 23
*Адинка*, с директно питане към лелките явно няма да стигнеш доникъде, най-много да започнат да ти се дразнят.

След неколкократните разговори с тях промени ли се нещо в поведението на дъщеричката ти или нещата са все същите?

# 24
Това са сериозно обвинения.
Повечето персонал се радва, ако вместо да бърше насрани задници и сменя оакани памперси, само забърсва изходило се дупе.

Драматизирането е една от типични черти на майките на ясленчета. Къде с повод, къде не. Не казвам, че тук нещата са безпочвени, но винаги си спомням за разказа на моето дете, че с баща му го бием редовно с дървото! по главата. И че аз си имам гадже- високо, чернокосо, полицай и го дават по телевизията.  Mr. Green

# 25
Касита, как ви е подредило детето!  Mr. Green Ама и ти, я се засрами, къде го намери тоя полицай тв звезда? Joy

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 11:07 от invierno

# 26
Касита обаче има 2 щерки, не син.

# 27
Касита обаче има 2 щерки, не син.
Вече се поправих, мерси за уточнението.  Simple Smile Не знам как съм решила, че е момче. Thinking

# 28
  • София

След неколкократните разговори с тях промени ли се нещо в поведението на дъщеричката ти или нещата са все същите?

В нейното поведение - не, все същите са нещата. Продължава да ходи на ясла с желание, не изглежда никак стресирана, но продължава и да се самошамаросва преди изхождане. Те обаче ми се струват особено мили, а може и да откачам вече тотално и така да ми се струва.

Sourcherry, много е вероятно да е така - тя да не успява да изрази това, което иска и аз да параноясвам излишно. Само да уточня, че подозирам негативно отношение заради това, че тя все още е с пелени и не казва, когато ѝ се ходи. Касита е права - по-лесно ще им бъде просто да я забършат, отколкото да сменят пелени. Не ми се иска обаче това да става с лошо.

Скрит текст:
Едно време мен така са ме научили да си казвам, по-малка съм била. Понеже съм говорела доста добре за възрастта си, но незнайно защо не съм казвала, когато ми се ходи до тоалетна, лелята в яслата е решила да ми дръпне един хубав бой. Явно се е смятало за нормално, защото въпросната леля сама си е казала още преди аз да спомена и майка ми е била съвсем ОК с това нещо; още повече, че е сработило - започнала съм да си казвам. Тази история от майка ми я знам.

ivap, и аз мисля, че е малка, за да лъже злонамерено. Обаче с ръка на сърцето трябва да си призная, че си измисля. Пример - сложила съм я една вечер в креватчето и отивам да ѝ донеса вода; влизам в стаята и тя казва "Мамо, ударих си крачето". Питам как го е ударила - в този момент влиза котката и тя казва "Котето ми го удари", което не беше вярно.

Ако не беше продължаващото самошамаросване преди всяко изхождане, нямаше толкова много да задълбавам в това, че веднъж е казала нещо за пляскане по бузките - сигурно щях да реша, че нещо си измисля и преувеличава. Както писах още в първия пост, досега винаги съм била доволна от яслата и не съм имала причина да се съмнявам в персонала и начина, по който се държат с децата.

# 29
  • София
Адинка, гарантирам ти, че ако имаше шамари, детето щеше да пищи всяка сутрин, като го водиш. Имало е нещо - по всяка вероятност са й казали, че ще яде шамари, щом не казва.
А защо не опитате да го махнете тоя памперс? Според мен детето отдавна е готово да го направи и ще се изненадаш как ще се научи точно за един ден. Опитай още този уикенд, ако сте си вкъщи. Няма да настине, ти няма да я оставяш да стои мокра - най-вероятно дори няма да се подмокри. При моята беше така. Трябваше й 1 ден, за да разбере колко по-рано трябва да си каже, че да имаме време да се съблечем и да седнем на гърнето.

Общи условия

Активация на акаунт