Тренировки в домашни условия: Тема 42

• 38 069
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
Да се включа и аз по въпроса за млякото... Точно в тази тема на 1ва стр има линк към филм Fork over knives и там се отделя внимание на млякото и месото и повишената заболеваемост от рак изобщо и особено в Скандинавските страни. Иначе и ей това е интересно :
http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/856-mlyakoto
http://eva.bg/article/14340-Mlyakoto-polezno-ili-vredno

За справка аз мляко пиех вместо вода и не ядях нищо без бяло сирене...Сега не близвам нищо млечно. Реших и казах край. Възможно е, просто трябва да виждаш смисъл и да си убеден.

Тези дни тренирам и аз с мацката от gymRa, благодаря за откритието. Също и с Али Каменова.

Обсъждахте и мускулната треска, снощи четох интересна статия на Любомир Иванов, обяснява и защо едни хора имат по-рано, а други по-късно реакция:
http://lubomirivanov.com/2138/

# 526
iggy, тази тренировка ми е с отметка, но още не съм я пробвала. Как е, къде я усещаш?
Предният път, когато я правих, я усетих много в задната и вътрешната част на бедрата, рамо и трицепс. Уникално ме натоварва.
Мерси за отговора! Ще се пробва. Simple Smile

# 527
  • да има едно лесно - на мотора
Аз пак с Шон - Speed 2.0
Умма  Hug
Някой да знае Фея къде се изгуби ?

# 528
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ехооо и от мен. Пак много зает ден, уж почивен, а търчах насам- натам  Crazy

Аз, когато почивам, като утре, правя някоя по- лекичка тренировка като пилатес например, или бързо ХИИТче от блендърите. Просто обожавам чувството след това от наплива на ендорфини и енергия и не искам да се лиша от него.

Днес бях на много интересна тренировка. Това е клас, който много прилича на крос фитските тренировки и се нарича No more comfort. От вчера бях в резервите, че беше запълнен и днес докато не почна, не се освободи място. Изкарах, обаче късмет, защото като отидох на рецепция да питам има ли отказал се, тренъорът, който го провежда беше там, а с него се поздравяваме всеки ден по коридорите и като ме видя и вика- идвай  Party Party
Та: 3 рунда от :

2 мин.- 20 суинга (аз с 16 кг)
             5 пъти катерене и слизане по въже само на ръце- краката стъпили на лост, а тялото с изправени крака се спуска до хоризонтална с пода позиция

2 мин- 20 клека
           20  цели бърпита- скок- хващане за лост и повдигане на краката от вис

2 мин- 12 скока на кутия
            5 wall walks- на ръце с гръб към стената се качваме само с крака по нея докато стигнем                  изправена на ръце стойка и слизаме. Зооор голям

2 мин- 5 лицеви опори като при изправянето така се изтласкваме, че да плеснем ръце под гърди.         аз на края на времето вместо това ги качвах на едни плоскости, че иначе щях да умра  Crazy
           8 обръщане, клек и раменна преса на щанга- 30 кг при мен.

Завършихме със серия от планкове и ренегатско за корема.   Crazy
Много се накефих и пак ще си запазя място в този клас, тези качвания по стената ми видяха сметката направо. имам спукани капилярчета от зор на лицето- такова нещо не съм имала от последното раждане  Shocked

# 529
  • Пловдив
Здравейте!
Оф, не можах да се сдържа. Аник, този втория линк, който си дала за някакви неща, казани от някаква си - това, което казва е пълна глупост! Как може въобще да се говорят такива абсолютни простотии! Ще препоръчва тя СОЯ, че е по-полезна от млякото! Ако случайно не се знае, да, соята е ддобър еквивалент на месото, но соята е алерген, в пъти по-голям от млякото. И това количество, което тази дама препоръчва - да се яде тофу, да се пие само соево мляко, точно то ще отключи неминуемо алергия Ега ти какви глупости пишат хората, че им се и вярва! Да не говорим, че соята е най-ГМО продукт от всичките, които са на пазара. Така че здравословната дама препоръчва да се храним с изключително ГМО продукти. И никой не се пита защо? Защото САЩ са най-големия производител на соя и тази, идваща от там, е почти на 100% ГМО. А това, което е казал другия господин /доктор или какъвто  и да е/ отново го казва за САЩ. Ние живеем в Европа ,тук регулациите са други, много по-хуманни и с много по-голяма грижа за човека. За това в САЩ е въведен НАССР - система за управление на безопасността на храните, т.е. да не те убие, а в Европа е ИСО - за управление на качеството. ИМа разлика, нали?
То всеки има глава на раменете и решава за себе си, но да ми препоръчва някаква с най-смешно звучащата професия на света за 60 годишни жени да ядат ТОФУ вместо сирене е ... пълна простотия.
Бобченка, уникална тренировка споделяш! Направо се изпотих, докато четях! Винаги съм мислила, че катеренето изисква страхотна физическа сила и издръжливост и много хубаво, че имате и такива класове. Ех..
Хайде лек ден   bouquet

# 530
  • София
Статиите за млякото не ги прочетох, прочетох само тази на Любомир Иванов (него го уважавам като автор). Явно ще трябва да сменя треньора за известно време  Sad Защото наистина, каквото и да правя - нямам мускулна треска   Sad
Дори след бруталната тренировка за задно бедро и глутеус, която даде Мери - нямам. Защо така, наистина не знам. Вие имате ли обяснение?

# 531
Вив, според мен е възможно да не дишаш достатъчно и да не стига кислород до мускулите. Ама пък чак никога да нямаш мускулна..., знам ли, може би си стигнала много напреднало ниво вече Grinning

За млякото и  приемането му вместо вода - все още не съм прочела/чула някаква логична подкрепа, че е полезно. Освен това, млякото само по себе си е храна и не виждам какъв е смисъла да се приема заедно с телешка пържола или пък още по-странното с маринована риба ooooh! на вечеря. Бобченка да каже има ли такава традиция в храненето на норвежци, до колкото си спомням тя за пици беше споменала...  Mr. Green

Имах цяла нощ сън, че снимам предаване на НиЛо и имам нужда от малко проветряне преди тренировка, май ще изляза до магазина да ми си продухам мозъка.

# 532
Шведите също често пият прясно мляко към храната, макар че съм виждала, че също толкова често пият обикновена вода. (Интересно, че нямам спомен в студентския стол да съм видяла да ядат, без да пият нещо Laughing Но помня, че ме беше впечатлило, че не си купуваха кола, фанта и т.н.) Доколкото знам, при тях преди 20-30 години е имало масирана кампания за полезността на прясното мляко, както е имало и за необходимостта да се яде много хляб ooooh! По начало северните нации консумират доста млечни - и прясно мляко, и сметана, и сирена, и масло. Но това не ги е спасило от остеопорозата Wink И едната причина е недостиг на витамин Д.

# 533
  • София
Аз - напреднала  Laughing 
Някаква друга е причината за липсата на мускулна треска, но определено е странно.
Мери се скова, която е супер напреднала ...
Ей така като не мога да си отговоря на някой въпрос и направо  Crazy

# 534
И аз да се изкажа по повод темата за млякото  Laughing
Според мен това ,че млякото и млечните продукти са отрова са си пълни глупости....
естествено говоря за изцяло домашно приготвените ,не тези от магазина...
Я се замислете ,защо си мислите ,че само ние хората пием прясно мляко????
Грешите ,змията е влечуго ,което пие много прясно мляко....и не само тя....
Както и да е....аз си мисля ,че прекалено се вманиачавате в това ,кое е вредно и кое не  Peace
Защото аз си имам своя теория по въпроса и тя е не само за храненето а и за тренировките  Peace
ОТРОВАТА Е В ДОЗАТА!!!!  Heart Eyes

И за да не е спам моят пост ще кажа ,че вчера тренирах с Jackie Warner-Free Xtreem Abs
Днес ще съм пак с нея и Xtreem  Peace
Другата седмица ще съм с Джаки и любимата ми Зузка  Crazy
С всеки изминал ден ,с всяка изминала тренировка виждам промяна...и най-много се радвам
за това ,че мускулите на корема се виждат и се изчистват все повече....  Peace
Най-трудна ми е долната част на корема ,но и там вече се виждат мускули  Mr. Green
Мислех ,че никога няма да видя мускули по долната част на корема а сега съм с надеждата ,1е лятото ще имам и там....  Hug
И от всичко ,което съм чела ,научила ,придобила като собствен опит разбрах следното:
Не е важно ,че ще ям от време на време боклуци ,не е важно ,че съм се натъпкала
няколко си пъти или че дори не съм спазвала строго ограничение....
Важно е да продължа да тренирам...да не се плаша от трудни тренировки
и поставянето на високи цели ,защото точно те са стимула да продължа...
Да имам волята...това  е начинът ми на живот....
Защото тренировките не са само правене на тяло....а изграждане и на здраве.
И най-накрая:Всичко в умерени количества е полезно: ОТРОВАТА Е В ДОЗАТА!!!  Wink

# 535
  • here, there, everywhere
Не се включвам, защото 3дни нищо не правих. За днес съм решила или Тотал боди алфа или Джаки пирамидата.

По въпроса за млякото: не виждам нищо лошо в домашното мляко в умерени количества. Това при условие, че сме толерантни към лактозата. Купешкото мляко ми е вкусно, но все си мисля, че се прави от сухо мляко (вероятно по хигиенни причини). Едно време като пиех истинско домашно мляко стомахът ми винаги се разстройваше. С млякото от магазина нямам грижи, което ми говори нещо. Отделно няма пресичане това чудо (бях споменала за безуспешните ми опити да си направя извара).  Та нямам против млякото, но подозирам, че развивам лактозна непоносимост. Сега съм си купила мляко с деактивирана лактоза (така пише на опаковката) и ще видя как се чувствам с него.

Имам чуденка дали има много лактоза в суроватъчния протеин? newsm78

Бобченка, как успя да издържиш такава тренировка? Звучи ми нечовешко. Евала!

# 536
Вчера прекалих с тежестите и днеска имам така мускулна треска на гърба, чеее....май само стреч за днес ще правя

По повод млякото - ние с него имаме дълга история. Като малка бях от супер, мега, хипер злоядите деца, които се чудиш, на какво живеят  Mr. Green И, милият ми дядо ставаше всяка сутрин да ми приготви прясно мляко с много какао, за да "хапна" поне нещо за деня, защото никога не си изяждах закуската в училище. Та пиех мляко почти всяка сутрин до към 5-6 клас. Мисля, че съм си взела дозата за този живот и към днешна дата мляко не пипвам - понякога няколко капки в кафето и толкова.

# 537
През седмицата не ми остава време да тренирам и днес буквално се самонаказах:
1. Тиха аеробика на Румяна - 2 кръга
2. http://www.youtube.com/watch?v=VusCUj61wDA - Thigh Exercises For Losing Fat
3. http://www.youtube.com/watch?v=ozAXyRQQjpA - Skinny Jeans Workout | Lower-Body Exercises | Class FitSugar
4. http://www.youtube.com/watch?v=5-IbQoVZbVs - 8 min buns - butt workout
5. http://www.youtube.com/watch?v=oUychjqfO8I - Tank Top Arms Workout - Shoulders, Arms & Upper Back Workout
6. http://www.youtube.com/watch?v=0CjgB79A7PM&list=PLUpQ85dyBjp … iuyX&index=27 - FITNESS: Total Body Dumbbell Workout

Цялата тренировка стана близо 2 часа - нов рекорд за мен  Grinning

Заформя се жестока мускулна треска в следващите дни.

Продължавайте да споделяте линкове с тренировки, стремя се изпробвам повечето от тях.

Относно млякото, за себе си открих, че ми причинява акне и го избягвам под всякаква форма.

# 538
  • Stavanger,Norway/ Varna
Да споделя за млякото. В Дания специално, е на почит след като датски специалисти доказаха труд, в който се твърди, че приема на калций от нискомаслени млечни продукти, помага на тялото да изхвърли до 1/3 повече мазнини от себе си с изпражненията, отколкото с която и да е друга храна. Има и филм за това, правили са опити с хора под наблюдение за известен период от време.
Норвежците пият основно газирана или чешмяна (тук е чудесна) вода с храната. Но пък пиенето на мляко в градините и училищитата е много засилено. Плащаме за доставка на мляко на децата си в училище всяка година. Получават мляко с 1,5% масленост по 250 мл на ден.
Лично аз съм съгласна с Мавина- отровата е в дозата. Пак лично аз, мляко не пия, капвах само в нес кафето преди да си купя еспресо машина, откакто имам машината, мляко не консумирам.

И пак в подкрепа на казаното от Мавина- ако си постоянен в тренировките и хубавото хранене, това че един ден, че дори и два си си позволил джънк или тестении, няма да те килне от пътя,  Peace Разнообразието също е много важно. На мнение съм, че в днешно време, голяма част от храните са бъкани с какво ли не, уви, няма как да избегнем отровите. Но ако разнообразяваме храненето си и не зацикляме дълго на едни и същи продукти, ще се справим с отровите по- добре. Същото е и с тренировките  Peace

Вивиан тренираш ли пред огледало. Липсата на мускулна треска вероятно се дължи на неправилно изпълнение на упражненията. Гледай се, тренирай техниката бавно и съсредоточено  Peace и виж дали ще има развитие в тази насока.

# 539
Прясното мляко е способно да допринесе за повишение на кръвната захар при хора с инсулинова резистентност и диабет, особено ако е цяла чаша и ако придружава закуска от плод или пък пълнозърнест хляб. От диабетичка го знам това. Освен това със сигурност повишава инсулина (за това е виновен белтъкът, не толкова лактозата), а много хора се стремят да избягват скоковете на инсулина. Това му е лошото - просто не е подходяща храна за много от възрастните, особено ако са хора, а не теленца.

Киселото мляко и сирената са далеч по-малко инсулиногенни, а и по-нисковъглехидратни, затова те са по-добър вариант.

Общи условия

Активация на акаунт