Тренировки в домашни условия: Тема 42

• 38 060
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Бобченка -благодаря за подкрепата   bouquet
Cioccolata ,скъпо момиче не виждам защо намесваш диабетиците тука  Heart Eyes
Прясно мляко ,кисело мляко ,сирене ,кашкавал.....защо ли ги изброявам всичките.... та
без значение какъв млечен продукт е ,диабетиците трябва да ги приемат с много нисък процент масленост....дали е кисело или прясно мляко % не трябва да е над 2%  Peace
Не трябва да консумират мазно ,кисело ,сладко ,тестено.....и пак ще се повторя  Peace
Дали диабетик или не ОТРОВАТА Е В ДОЗАТА!!!
Знаеш ли ,че един диабетик на инсулин с много единици на ден ,може да намали единиците си ,когато спазва един стабилен режим на хранене???
Независимо дали яде кисело мляко ,прясно мляко и т.н.
А знаеш ли ,че те също ТРЯБВА да ядат СЛАДКО????
Когато един диабетик изпадне в хипогликемия ,за да си повиши кръвната захар /КЗ/
трябва да носи в себе си 6 пакетчета захар и да ги изяде ,а най-бързо овладяване на хипогкилемията е оригиналната кола ,фанта и т.н.
За диабета мога да кажа много неща.....но той няма нищо общо с темата....
Ние....повечето от нас тук са хора ,които са осъзнали ,че да се хранят здравословно
да тренират и да живеят "не като всички останали" сме хора осъзнали ,че
по този начин ние завишаваме качеството си на живот  Heart Eyes  Peace

# 541
Мавина, диабетиците нямат полза от ограничаване на мазнините, а именно от ограничаване на въглехидратите Wink Информирай се, има доста източници. И диабетиците първи тип, и тези, които са с втори тип диабет, печелят неимоверно много от нисковъглехидратно хранене - тогава си стабилизират захарта и избягват именно хипогликемиите, за които говориш. Освен това инсулинозависимите свеждат инсулина до минимум, защото просто нямат нужда от много. А другите, неинсулинозависимите, напълно спират инсулина. Разбира се, трябва да се хранят стриктно нисковъглехидратно. Много хора го правят вече. Пак казвам, информация има.

Нека да не се отклоняваме повече от темата.

# 542
Cioccolata ,извинявам се ,че си го приела като "заяждане" с теб. Peace
Целта ми не бе такава...и се извинявам ако съм прозвучала така!  Hug
Няма нужда да чета инфо за диабет.....защото по темата знам много ,
по простата причина ,че съм пряко свързана с такива хора и не само с това заболяване!  Peace
Ето една хранителна пирамида....макар че тази ,която аз знам на първо най-долно място
се намира спорта и почивката и мнооооого вода  Peace
http://bozhkova.dir.bg/piramida.htm
Край по тази тема от моя страна.....  Peace
Тренировката на Джаки мисля да я метна следобяд ,макар че ми е мързеливо  Blush
Нооо ,утре пък ми се пада да почивам ,така че ще си самонаритам задните части  Mr. Green  Laughing

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 13:14 от Mавина

# 543
  • София
Бобченка, благодаря ти че обърна внимание на моя въпрос  Hug
Честно казано, мисля, че изпълнявам правилно техниката, защото усещам напрежението там, за където е предназначено. А и аз отдавам голямо внимание на това, не го подценявам никога.
По мои разсъждения мисля, че причината би могла да бъде или в еднообразието на тренировки (треньор) или еднообразието във времетраенето.
Какво имам предвид:
Тренирам от 3 месеца само с Руми. Сменям тренировките всеки ден, карам по програми. В първия месец, месец и половина си имах мускулна треска. От месец и половина насам започнах да правя по-тежките й тренировки, оттогава постепенно намаля и появата на мускулна треска. Има и един друг момент, който обмислям - че каквито и да са тренировките, треньора измисля все подобни едни на други тренировки и оттам да идва проблема с нямането на МТ.
Втория аспект на моите разсъждения е, че всяка тренировка е около 25-30 мин и толкоз. Свръх натоварваща, кратка. И тялото да е свикнало?

Но като гледам тренировките на други треньори - имат упражнение, които Руми няма, и обратното, тя има упражнения, които те нямат. Вероятно тренирайки само с нея, тренирам и едни и същи мускули по един и същи начин.

Но ето Мери, също тренира с Руми, супер напреднала е, а от въпросната тренировка се скова, а аз - не  newsm78
Този парадокс обезсмисля горните ми твърдения ...

# 544
Вивиан ,аз когато започнах да тренирам ,започнах с Руми  Peace
В началото бях със зверска мускулна треска.
Мина време ,аз започнах по-хард нейни тренировки ,но мускулна треска нямаше.
След известно време може би след около 4 месеца реших да пробвам тренировки
с Джилиан ,тук повечето момичета тренираха с нея.
Та на първата нейна тренировка ,която не беше чак толкова тежка ,бях с мускулна треска.
После реших да пробвам с Боб и с него беше така.
Мисля си ,че всеки един треньор следва определена техника и начин....
И когато сменяш треньора ,сменяш начина на трениране и от там мускулната треска.
Помня когато започнах със Зузана.....леле това момиче ми разказа играта....
И тъй като повечето и тренировки са кратки и интензивни ,се пристрастих към начина и на трениране.....
Извинявай ,че се отплеснах.....мисълта ми беше ,че дори да тренираш с един и същи
треньор ,след като сменяш тренировките ,но нямаш мускулна тресна ,не означава ,че
нямаш развитие и че мускулите ти не работят.
За 6 месеца вече имах очертани мускули на корема ,а за това време само 2 мускулни трески
и то аз ти казах коя беше причината.
Горе главата ,пълен напред и ВЯРВАЙ В СЕБЕ СИ!   bouquet  Hug  Flutter

# 545
  • София
Мавина, благодаря ти за това  Hug
Мисля, че това е причината, която казваш.
Така или иначе от утре сменям треньора, колкото и да не ми се ще и ще видим дали ще става нещо различно.
Разбира се, дори и да нямам МТ, самите тежки тренировки няма как да не оказват положителен ефект, това е ясно. Спорта винаги е положителен. Такова тяло имах преди да забременея с малката ми дъщеря, тогава два месеца играех тае бо по 1 час вкъщи. Просто се чудя, ако щеш и теоретично, защо така се получава.

# 546
  • Пловдив
  Мавина 202uu абсолютно за гледната ти точка  Hug
Вив, мисля, че си права за времетраенето на тренировката, самата Руми препоръчва от време на време да се направи по-дълга тренировка, защото иначе тялото свиква с кратките и вече не се натоварва толкова. Същата логика е изведена и във Фокус Т 25, където тренировките са четири дни по 25 минути, и петия ден е дабъл - 50 минути. Явно има резон в това ,което си мислиш. Другата причина може да е, ако не излизаш от зоната си на комфорт. Аз например се усещам, че понякота, макар и тренировката сама по себе си да е много тежка и изцеждаща, се щадя подсъзнателно и не се натоварвам чак толкова. Мисълта ми е, че добре си решила временно да смениш треньора, със сигурност ще ти е от полза.   bouquet

# 547
Хора, аз тренирам постоянно с Румяна. Сменям 1-2 пъти на седмица с някой друг. Винаги правя нейни упражнения. От тренировките й в клуба не помня нито веднъж да съм нямала мускулна треска, независимо колко е дълга тренировката (ате там са кратки също). И не мога да си представя от тази за долна част някой, колкото и да е напреднал, да няма мускулна треска. Това е нереално. И както казва luba_rizova причината ми се вижда единствено в несъзнателното щадене на тялото и неизлизането от зоната на комфорт.

Днес си давам почивка. А каква мускулна треска имам от ТРХ въжетата на бицепса и трицепса не е истина. Уникални ще дойдат за развиването на горната част  Crazy

# 548
Благодаря ви момичета   bouquet   bouquet   bouquet
Аз лично тренирам така... 2 дена с Джаки ,2 дена със Зузка после с Боб
и пак смяна.....като всеки път освен ,че сменям треньорите ,сменям и тренировките им.
Примерно Зузка има тренировки от Бодирок ,ЗУОУ ,ЗКУТ ,ЗДЖИМ и тем подобни.
Харесват ми много и предизвикателствата и  Peace
И да си призная още нещо
 /днес явно съм я някаква муза на писане ,чета ви ,но рядко пиша  Blush/
Когато започнах тренировки и тренирах само с Руми ,гледах тренировките на Зузка
харесвах я ,възхищавах и се ,но изпитвах невероятен страх да започна да тренирам с нея.
Изпитвах страх от тежки тренировки ,смяна на треньори  Blush
Беше си ми комфортно само с Руми.
Обаче помислих и си казах ,че не трябва да се плаша и че докато не пробвам ,
не няма как да се науча и няма как да вървя напред. Peace
Когато започнах можех да правя 5 лицеви опори и то от колене.
Още първата година от тренирането можех вече да правя лицеви опори от
върха на пръстите си и то не малко серии.
Когато започнах да скачам на въже направих 50 подскока за 10 мин.  Blush
След няма и 3-4 месеца вече можех за 10 мин. са скачам 1000 скока.
Няма да изброявам упражнения ,които за мен лично са гадни и трудни ,но
след като виждах Зузка как тренира си казах ,че щом тя може ,мога и аз.
Тя е сред фаворитите ми и най-много тренировки съм направила с нея.

И още нещо за допълнение ,което наистина е важно!!!
Повечето хора трениращи и нетрениращи мислят ,че с кратки тренировки
не може да се постигнат никакви или съвсем слаби резултати.
Аз тренирам от 2 години.....и най-дългата ми тренировка е била 40 мин.  Peace
Като тренировки 30-40 мин. правя на няколко месеца веднъж.
Тренирам по 15-20 мин. и често по 10мин. интервални-12мин.
Имам плочки на корема ,добре оформено тяло /за тези ,които не не познават/.  Peace
За да се постигнат резултати е ВАЖНО -ВОЛЯ ,ПОСТОЯНСТВО и ТЪРПЕНИЕ!!!  Peace
/Днес съм много дълбокомислена  Joy/

# 549
И още нещо за допълнение ,което наистина е важно!!!
Повечето хора трениращи и нетрениращи мислят ,че с кратки тренировки
не може да се постигнат никакви или съвсем слаби резултати.
Аз тренирам от 2 години.....и най-дългата ми тренировка е била 40 мин.  Peace
Като тренировки 30-40 мин. правя на няколко месеца веднъж.
Тренирам по 15-20 мин. и често по 10мин. интервални-12мин.
Имам плочки на корема ,добре оформено тяло /за тези ,които не не познават/.  Peace
За да се постигнат резултати е ВАЖНО -ВОЛЯ ,ПОСТОЯНСТВО и ТЪРПЕНИЕ!!!  Peace
/Днес съм много дълбокомислена  Joy/
Много много благодаря за целия пост!
И аз за 30 минути мога да се изцедя  yes sweating
Тренирам усърдно от няколко месеца, преди това с прекъсване. Вече виждам чудесни резултати, но истината е, че се получиха след като включих хранителен режим.
И аз най-много тренирам с Руми, с Джаки и други спорадични.
Зузка има чудесен релеф, но рядко съм й правила упражненията. Трябва да я разцъкам. Мерси отново!

# 550
  • София
Момичета, ех, какви дискусии събудих  Hug
От всички постове имам какво да науча, помогнахте ми много с вашите мнения, благодаря ви  Hug
Сега като се замисля Люба, улавяла съм се, че не се раздавам така, както в началото  Thinking
Може и това да е причината, въпреки че не си и спестявам, на моменти лазя по земята буквално Simple Smile

Мери, Мавина
Hug

# 551
И аз ви благодаря!!!   bouquet   bouquet   bouquet

# 552
  • Бургас
И аз утре ще съм с вас. Просто днес ми е едно мързеливо Rolling Eyes пък и не остава време за фитнес... И болката от МЦ ще намалее, надявам се.

# 553
Момичета, ех, какви дискусии събудих  Hug
От всички постове имам какво да науча, помогнахте ми много с вашите мнения, благодаря ви  Hug
Сега като се замисля Люба, улавяла съм се, че не се раздавам така, както в началото  Thinking
Може и това да е причината, въпреки че не си и спестявам, на моменти лазя по земята буквално Simple Smile

Мери, Мавина
Hug

Вив, не е задължително всеки път да тренираш като за последно. Тялото не случайно щади! В противен случай ще стане беля. Иначе според мен можеш да тръгнеш и на силови. Стига само вкъщи! А има неща, които със собствено тегло няма как да постигнеш. Освен това работата с тежести е забавна! Ето малко упражнения за дупе от мене с прогресии: http://bretcontreras.com/top-ten-hip-thrust-variations/ Повечето спокойно могат да се правят у дома, освен тези с щанга.

# 554
  • София
Леле Аги  #Crazy тая мацка как се лашка яко надолу нагоре ...
Страхотни варианти на хип тръстери!
Засега съм само вкъщи, нямам време и желание за зала.
Ще поразгледам сайта на Брет Контрерас, сигурно има и други интересни неща.
Като оная 30 дневната програма, с която започнах  Joy

Hug

Общи условия

Активация на акаунт