С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 297
  • 819
  •   1
Отговори
# 540
Не се хващайте за всяка дума казана от безсилие.

# 541
Вие нещо съвсем се оплетохте в темата, : доколкото си спомням авторката пита как да сплоти семейството, тъй като детето на съпруга й идва за един месец и говори против авторката +настройва баща си . В този ред на мисли , считам че авторката е по-добре да остави момичето да си направи избора дали я приема или не , но момичето дължи уважение на авторката , еквивалент на уважението , което се дължи на баща си.

# 542
  • при късмета
axel_chiara2430, както вече са ти казали, уважение не се дължи никому, то се заслужава. Дори към собствените ти родители, за някой натресен насила и дума не може да става, особено да го дължиш. Ти гледаш от гледна точка на мащеха, а досега коментирахме от гледна точка на дете (било то и пораснало), затова не го разбираш. Вече казах, че някои хора никога няма да го разберат.
Пак да кажа, че по това, някои как се държи, не можеш да определиш чувствата му. Някои се държат добре и без да обичат мащехата/пастрока, някои открито заявяват недоволството си и имат пълно право на мнение. Не можеш никой да накараш да те обича нито да те уважава насила А от чувствата му произтичат и реакциите му, според темперамента на човек

Писали сме заедно, вече коментираме друг случай. Ти какво чете преди да коментираш?

Сега ти прочетох пак постта. Дори за предишния случай, на таткото с второ малко дете, тинейджърката не дължи уважение на мащехата. По никакъв начин
Вие нещо съвсем се оплетохте в темата, 

То някой се оплете, де  Grinning

# 543
  • където ми харесва
Не, душа Wink Ти се оплете в темата. Ние коментираме един проблем, а ти друг, само че коментарите ти излизат за коментирания от нас...
Хвани, почети малко назад темата и ще видиш.

# 544
В темата се коментират два отделни случая и при нечетене последователно
се получава объркване.

# 545
axel_chiara2430, както вече са ти казали, уважение не се дължи никому, то се заслужава.

Да, уважение се заслужава, но мисля, че тук се има предвид уважение като нормално отношение, дори и да не ти е симпатичен човека. Като проява на възпитание. Човек не е длъжен да уважава друг, а да се въздържа от това да го третира като "маймуна", образно казано Simple Smile.

# 546
  • при късмета
Devorah, това принципно е така, но не можеш да го очакваш от тинейджър. И без друго ги тресе хормона, като им сервираш и нещо такова, става страшно. Цитата ми който беше пуснала axel_chiara2430, не беше към авторката на първия въпрос, а към GeriIvA, тя е голям човек и сама казва, че нейната реакция е именно такава.
И в двата случая, коментирахме реакция на дете, като се опитат да му наложат нещо. Точно това имах предвид, като казах, че всеки реагира различно, но ключовото тук е какви чевства изпитва. С две думи, децата на каквато и да е възраст, се чувстват еднакво, само действат различно.
Разликата в двата случая е различното отношение на бащите. Първия поне се замисля, как да оправи положението, това, че не му се поручава е друга работа. Втория е на другата противоположност, твърдо заявява на дъщеря си, че ще се отрече от нея и не го интересува.

# 547
Devorah, това принципно е така, но не можеш да го очакваш от тинейджър. И без друго ги тресе хормона, като им сервираш и нещо такова, става страшно. Цитата ми който беше пуснала axel_chiara2430, не беше към авторката на първия въпрос, а към GeriIvA, тя е голям човек и сама казва, че нейната реакция е именно такава.
И в двата случая, коментирахме реакция на дете, като се опитат да му наложат нещо. Точно това имах предвид, като казах, че всеки реагира различно, но ключовото тук е какви чевства изпитва. С две думи, децата на каквато и да е възраст, се чувстват еднакво, само действат различно.

Мисля, че можеш единствено да си твърд в това детето да не се държи грубо и да не проявява поведения, които са обидни за околните. И да говориш с него. Възможно е то да тълкува погрешно някои реакции и поведения, дори и да са добронамерени. Което е по-вероятно, когато детето и без това не е склонно да приеме партньора на родителя. А може и детето да има основание да реагира, но поведението му да не е адекватно. Искрен разговор помага да се разплете ситуацията, макар и не винаги. Детето може да не сподели, ако си мисли, че родителят е на страната на партньора си, така да се каже. Уф, много е сложно. И както каза ти, като прибавим и хормоните...

# 548
  • при късмета
Сложно е, наистина, а пък при тинейджър е страшно. Трябва да се преценява според него и освен разговори, единственото в което трябва да го убедиш, е че няма кой да го измести и то ще си остане дете на истинския родител.
В случая на GeriIvA, виждаме неадекватно поведения от страна на родителя и виждаш, че боли на всяка възраст. Това, че тя се държи адекватно, не значи че й е добре. И според има право да направи нещата, така както тя ще се чувства добре, а не да гледа да угоди на мащехата. И тя има право и тинейджър има право да се чувстват добре, нали. Пак нещата опират до истинския родител, той е в центъра на всичко

# 549
Ma ko уважението се проявява към всеки с когото общуваш , независимо защо се е появил в живота ти - без да се отнасяш с уважение живота ти е доста сенчест щрих , а когато уважението се заслужава е единствено, за да потвърди правилният ти избор да уважаваш човека насреща ти

# 550
  • при късмета
Обяснявай ти на пренебрегнато дете, че дължи уважение на мащеха/пастрок. Ми няма да се съгласи и аз ще го разбера.
За друг вид взаимоотношения не говорим. Те са друг случай. Не може да се говори общо за отношения с деца и всички останали и да ги поставяш под ообщ знаменател.

# 551
Мислех да не пиша повече , но за уважението . Аз уважавам решението на баща си да бъде с тази жена . Възпитаното ми държание не означава , че я уважавам .
Живеят в жилището на баща ми . Той казва , че рядко вижда големите деца обикновено вечер не са в къщи , малката си седи в стаята на компютъра ( бившата моя стая - нямам нищо против това вече не е мои дом) Жената има къща на село в момента и правят ремонт .

# 552
  • София
Kaк така вече не е твой дом?
Извинявай, че ще те попитам, ако не искаш. не отговаряй- на колко години си?
Не смятам, че баща ти постъпва честно спрямо теб, мое мнение.

# 553
  • I want it all and I want it now.
За какво уважение говорите ?  Confused
Жената е безработна с 3 деца изцяло на издръжка на таткото.
Колко от вас на мястото на момичето ще прояват уважение и разбиране ?
Ремонт на къща на село пак я прави таткото Mr. Green

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 09:27 от Syn

# 554
  • София
А не мислите ли, че и бащата има някаква роля тук?
Значи жената зла, ама той блещи разни глупости, че ще се отказва от дъщеря си!
Еми егати и бащата!!!
Е как, не знаеш ли? Те мъжете винаги са жертви. Я на маминка, която ги настройва срещу жена им, я на мащехата, която не иска доведените деца.

Ето и в горния случай - мъжът прибрал цялото семейство на мащехата, гони и заплашва собствената си дъщеря, ама за това пак е виновна чуждата жена. А че той се отказва от детето си нищо не се споменава.

Общи условия

Активация на акаунт