С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 227
  • 819
  •   1
Отговори
# 600
Роднинските казуси винаги са сложни и няма универсална формула за решаването им.
Всеки трябва да открие правилното решение за семейството си.  Peace

# 601
  • при късмета
Вярно е, че роднинските казуси са много сложни. Но това сам да предложиш нещо, после да го обещаеш твърдо и накрая да се отметнеш, във всякакви казуси е..... Всеки да си намери думата

# 602
  • София
Да, бе - ще чакам да се изнесат,че после бебе ще правя. Все едно не може и бебе и ремонт. Те може никога да не се изнесат. А без дете ли ще остана?

Друг е въпросът защо някой се е насадил при тях с такива обещания. По-скоро - първо на квартира, докато се изнесат и започне ремонта. А бебето си върви паралелно.

# 603
  • Бургас
Какво има да се дебнете и да се дразните. Мъжът ти да се разбере с тях за точно време, в което да се изнесат и това е. В крайна сметка нищо лошо не им казвате, при положение, че имате уговорка. Просто молите да я спазят. Като на тях не им е неудобно, че се тъпчете с 6м. бебе на тясно, на вас защо да ви е неудобно да изисквате да си спазят обещаното. Да им обясни, че е редно вече да се преместят в другия си апартамент, защото вие вече имате дете и не е удобно това съвместно съжителство. Наистина е дразнещо. Особено, когато е налице и явно делене на децата - за единия мезонет, в който си живее спокойно сам, а на другия - стария апартамент, който не стига, че трябва да се ремонтира, но и да се дели с възрастните. Всеки би се подразнил.

Много ми е странно, като чета ситуации, в които свекърите изнагляват, а пък младите си мълчат. При положение, че някой си позволява да ме уязви по някакъв начин и не му пука от това, защо аз да имам скрупули да се изправя и да му кажа на същия този човек какво мисля по въпроса. Ако имам договорка със свекърите да напуснат жилището до 01.06 например, като дойде 01.06 ще отида и ще ги питам "Какво става? Нали имахме уговорка". Ако не искам свекървата да идва с мен при гинеколога ще й кажа "Няма да е удобно" и толкова. Ако реши да ми "помага" за детето без да искам, ще й благодаря за помощта и ще обясня, че в този важен за семейството ми момент искаме да сме сами с мъжа ми и бебето. Ясно и точно.

# 604
Да, бе - ще чакам да се изнесат,че после бебе ще правя. Все едно не може и бебе и ремонт. Те може никога да не се изнесат. А без дете ли ще остана?

Друг е въпросът защо някой се е насадил при тях с такива обещания. По-скоро - първо на квартира, докато се изнесат и започне ремонта. А бебето си върви паралелно.
Ако не се изнесат, се търси друго решение. Дала си го във втората част на поста си. А и както казах, всичко е индивидуално, каква е гаранцията,че дори и да си бяха спазили обещанието после няма да размислят. Най-доброто решение винаги е самостоятелна квартира,ако няма възможност за самостоятелно жилище. Peace

# 605
  • София
Мерида, редно е, ако са размислили, да кажат на сина си, а да не дават напразни надежди.  Peace

# 606
Мерида, редно е, ако са размислили, да кажат на сина си, а да не дават напразни надежди.  Peace
Аз имах предвид друга ситуация.
Да се изнесат,младите да си направят ремонтите и после родителите да решат,че им е по-добре в стария апартамент. Peace
А кое е редно и кое не-дълга тема.

# 607
  • София
Ако питате какво е редно - редно е синът на свекърите да говори с техните. Ако той като син не може да проведе разговор по един важен за всички въпрос, кой да го направи?

# 608
Добре, защо не се преместите вие в другото жилище? Нали в настоящето има да се прави голям ремонт, а в другото само ламинат и латекс?

# 609
  • София
Добре, защо не се преместите вие в другото жилище? Нали в настоящето има да се прави голям ремонт, а в другото само ламинат и латекс?

Ще им е тясно, може би...

# 610
  • София
Много ми е чудно, как се прави читав ремонт с толкова живущи в едно жилище?
Свекърите щом са обещали да се изнесат, редно е да го направят. Иначе младите да се изнасят на квартира и да приключват. Така старите ще видят, че работата е сериозна и току виж, решили да си спазят обещанието. Но всичко това е въпрос на разговори между сина и родителите му.

# 611
  • София
Младите може и да ги е страх, че както са започнали да делят синовете си, свекърите може да решат да си останат и в този партамент, дори младите да се изнесат на свободен наем...

# 612

Ще им е тясно, може би...

Е, хайде сега, не стига, че наготово, ами и с претенции

# 613
  • София
Е, хайде сега, не стига, че наготово, ами и с претенции
Е, да, ама брат му може наготово в мезонет.  Wink
От всичко най-гадно е да делиш децата си. Като си решил да даваш - ще даваш по равно. Ако не - не даваш нищо.

Аз предлагам свекърите да се изнесат в мезонета при брата, докато се направят ремонтите.  Wink

# 614
Според мен трябва младото семейство да поговори с родителите на сина и точно и ясно да кажат двете страни какво искат, а ако проблема не се реши означава че свекърите просто си делят синовете и не искат да си преодстъпят апартамента (въпреки уговорките). В случая че откажат да се изнесат отивате на квартира и не се занимавате с тях.Това е лично мое мнение.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт