С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 434
  • 819
  •   1
Отговори
# 195
  • Fort Worth, TX
няма проблем, птица

Момичета, исках да ви попитам, като сте заедно вие и свекърите, помагате ли в сервиране, отсервиране, такива неща?

Бяха дошли за няколко дни на гости на моя приятел, той не живее с тях, а аз.. почти при него живея. Ставаме от сън... към обяд и отиваме да закусваме, а тя вече сготвила обяд. Кухнята е тясна, ако се завихрим двете, ще се сблъскаме. Предпочетох да я оставя да сервира, но после чак се замислих, дали е трябвало така да постъпя.
Ами ние сме отделно.Когато е на гости е на гости.Когато аз съм на гости съм на гости.Разбирай всеки обслужва в неговата си къща:-) Не знам какво да ти кажа.Мен ако питаш в случая ти се явяваш един вид домакиня.

# 196
Когато съм на гости у тях, помагам. Когато те са на гости у нас, не давам нищо да пипнат. Все пак са по-възрастни, трябва да им се щадят силите.

# 197
И аз помагам, когато сме в тях и тя ми помага сега когато бяха тук. Оставих я да се вихри Simple Smile
А аз направо се сринах от изтощение, че все сама всичко правя и просто си се разболях. Хубавото е, че отказах цигарите:)

Иначе, има хора, които отиват в вартирата на сина и много държат да покажат как по -добри от тях няма, и че това е къщата на сина. Но не мисля, че в случая е било това. Жената е искала да помогне само. Надявам се, де   bouquet

# 198
  • Бургас
Когато ходя на гости на свекърите /което е само веднъж годишно на рождения ден на свекъра/ й предлагам да й помогна с нещо, но тя не желае. Когато са идвали у нас аз си сервирам, отсервирам и почиствам сама. На гостите не им е работа да ми помагат. Леля ми обаче като й се ходи на гости ни строява всички в две редици кой да бели картофи, кой да нарежда масата, кой да прави салата  Grinning
Една позната, която не работи и по цял нищо не прави /нещо като Пеги Бънди/ като чака на гости свекърите /а те живеят на другия край на страната/ нищо не готви, а чака те да дойдат да й сготвят и да й сервират. И хората, за да не останат гладни готвят - какво да правят. И всеки път така  Shocked Тя като им ходи на гости /обикновено прекарва цялото лято с детето при свекърите/ също нищо не пипва у тях, спи до обяд, после цял ден обикаля сама улиците, докато свекървата й гледа детето, после се прибира и сяда на сложената маса, после се изнизва уж до тоалетната или до спалнята за нещо си, докато свекървата вдигне масата и когато всичко е раздигнато и изчистено - тя се появява.
Аз съм канила на гости моя приятелка, която реши да ми помага, като ми отвори всички шкафове уж да вади чаши, чинии и прибори. Ами не ми стана хубаво да ми бърка из шкафовете без да ме е питала. Най-малко не ми е супер близък човек, за да се вихри така в къщата ми. Абе хора всякакви.

# 199
О, аз пък преди десетина години имах съседи -младо семейство с малко детенце. Та тяхна "семейна" приятелка пристигаше по всяко време на денонощието да помага за какво ли не и така "помагаше", че  напусна своето семейство с 3 поотраснали деца и избяга  с  моя съсед-съпруг чак в Испания. Съседката и досега  си е сама, само дето напусна жилището и живее на друго място.

# 200
  • София
О, аз пък преди десетина години имах съседи -младо семейство с малко детенце. Та тяхна "семейна" приятелка пристигаше по всяко време на денонощието да помага за какво ли не и така "помагаше", че  напусна своето семейство с 3 поотраснали деца и избяга  с  моя съсед-съпруг чак в Испания. Съседката и досега  си е сама, само дето напусна жилището и живее на друго място.

Ужас ,никога не знаеш кога ще прещракат мъжете

# 201
Ами аз си мисля, че вина имаше и съседката. На нея тези "гостувания" и бяха неприятни, но не намери сили да й посочи вратата.  Въпросната "гостенка"  ходеше да взима детенцето от градината, влизаше  у тях, когато стопанката я няма, сутрин, още  не съмнало, тя цъфва у тях, ходи със съседката да пазарува. Ама, наивната съседка, толкова ли не се усъмни, че нещата са прекалени и съмнителни? И аз, и други съседки  го виждахме, а тя  не намери сили да се опълчи. Не харесвам командаджийките жени, ама и прекалено хрисимите и примирените, хич не харесвам. И интересното е, че въпросната натрапница беше по-стара от тях.?! Скоро виждах съседката и я попитах как е, има ли някой до себе си, а тя каза, че е сама с дъщеря си, която сега вече е студентка. От таткото-ни вест, ни кост. Въпросната "приятелка" също не се мярка из нашия град, въпреки че остави тук 3 деца, едното от които преди тази случка  беше  мой ученик.

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 14:01 от K.A.G.

# 202
  • София
Ами аз си мисля, че вина имаше и съседката. На нея тези "гостувания" и бяха неприятни, но не намери сили да й посочи вратата.  Въпросната "гостенка"  ходеше да взима детенцето от градината, влизаше  у тях, когато стопанката я няма, сутрин, още  не съмнало, тя цъфва у тях, ходи със съседката да пазарува. Ама, наивната съседка, толкова ли не се усъмни, че нещата са прекалени и съмнителни? И аз, и други съседки  го виждахме, а тя  не намери сили да се опълчи. Не харесвам командаджийките жени, ама и прекалено хрисимите и примирените, хич не харесвам. И интересното е, че въпросната натрапница беше по-стара от тях.?! Скоро виждах съседката и я попитах как е, има ли някой до себе си, а тя каза, че е сама с дъщеря си, която сега вече е студентка. От таткото-ни вест, ни кост. Въпросната "приятелка" също не се мярка из нашия град, въпреки че остави тук 3 деца, едното от които преди тази случка  беше  мой ученик.
Да и ти си права . Всяка жена е хубаво да си отстоява позицията  ,ако бях на нейно място със сигурност на третия ден щях да я изгоня. Преди седмица изгоних съседката ми от нас само защото ми направи забележка ,че съм си давала телефона на детето.

# 203
Ей, тези съседки, беее  Laughing
Тук от една сме пропищели половината квартал. Детето й е на 2,5 - тя си го гледа, но постоянно казва, че й е писнало и се чуди, на кого да го оставя, за да си почине. Най-редовно ми се явява пред входната врата с малкия и казва - Моля те, гледай го за 1 час. Само че този час става цял ден понякога  Rolling Eyes Миналия месец го остави сутринта в 9 и го взе вечерта към 10. Аз си имах излизания и честта да се грижи за малкия се падна на приятеля ми  Laughing Когато й кажа, че имаме планове, та директно ми заявява, че не мога да я разбера, защото "съм бездетна"  Sunglasses Дали не ми се е искало да й плесна един звучен шамар  Mr. Green

Ако аз й откажа, отива при другата съседка, която има магазин жената и буквално се чуди детето ли да гледа, клиентите ли да си обслужва.
Но майката смята, че едва ли не всички се и длъжни по необяснима причина. Най-потърпевши са трето семейство, което живее до въпросната и "се радва" на редовни визити за по няколко часа точно вечер, когато всички са си вкъщи и се предполага, че искат да си починат, да вечерят заедно и т.н.
Та много нахални хора има.

# 204
Аз лично на третото такова изпълнение бих спряла да отварям вратата. А ако започне да блъска по нея- директно звъня на полицията.

# 205
Аз лично на третото такова изпълнение бих спряла да отварям вратата. А ако започне да блъска по нея- директно звъня на полицията.

Ми, аз се съгласявам понякога, щото се случва да ти трябва услуга, но това си е злоупотреба. Малкият е супер сладур, сега проговаря и не всичко му разбирам, де, ама посвикнах - то неволята учи. Въпросът е, че е супер палав и човек трябва да се занимава с него - не е малко дете да го оставиш в кошарата и да си свършиш ти нещо.

# 206
Не бях чувала за подобно "отглеждане" на дете.
Горкото дете,горките съседи - това минава всяка граница.
Пълен игнор. И каква грозна дума "ялова" - втриса ме ,като я чуя.
Със съседите сме на "Добър ден!" и до тук.

# 207
Един два пъти бих помогнала, ако и се наложи да  излезе за бързо. Но се разбира, че въпросната злоупотребява с добротата на съседите. Пълен игнор и това е. Какво значи, че и писнало и няма на кой да остави детето. То детето си е грижа на майката на никой друг, не на баби и дядовци, камо ли на съседите.  Peace А за третия случай, когато вечер ходи у съседите, еми съжалявам ама няма да и отворя.

# 208
А бащата къде е?

# 209

Ходи на работа човекът  Peace
Те иначе са наистина симпатично семейство, но с това изключение.
Иначе аз без да имам деца, понатрупах опит и покрай смотаната ми братовчедка, която не поддържа никакви отношения с никой от семейството, освен мен. Та нейният коронен номер е да остави детето , което е ученичка, при бабата и да забегне за две-три седмици-месец при поредната си нова любов. И, нали се сещате, при кого се мести малката. Ама, ми е жал за детето, което иначе е много мило и разбрано и определено страда от поведението на родителката си.

Общи условия

Активация на акаунт