Домакини 27

• 35 449
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Ангелче,голяма е сладурана.
Кака Дака,успех ти желая в търсенето на работа.И аз скоро ще съм на твоя хал и ми е притеснено.Бях със срочен договор като забременях и след изтичането му бях освободена макар и вече майка с бебе.Май месец ми изтича едната година майчинство,на което имам право и ще мислим какво да правим.От НОИ ми казаха,че имам 3 варианта,сега опитваме първия.За жалост е все още без успех.Но вярвам,че нещата ще се наредят.Само да сме здрави.
Баба Яка,уникално е творението.

# 286
Момичета влизам само да уточня че творението не е мое. Намерих снимката в нета. Не съм правила още чак такива красоти. И на мен ми се вижда висш пилотаж. Но някой ден.... ще видим. Съжалявам че съм ви подвела че е мое творение
Сега нямам време че не съм приготвила нищо за вечеря, но по-късно ще пиша повече
Ангелче - голямо сладурче   bouquet

# 287
  • в сърцата на децата <3
Благодаря момичета за милите думи  Hug
Коконке, все по-бързо ще лети времето, миличка! Аз имам чувството, че съм родила преди няколко месеца, а вече е година... Със захранването по-добре изчакай. Колкото повече изчакаш, толкова по-малък е шанса бебче да се задави (въпреки че всички бебета се давят като се учат да ядат), да направи алергия или пък стомахчето да го заболи. Има време до тогава, ще го мислиш като дойде  Hug

Скоро и аз ще съм на ред да си търся работа. Имам още година отпуска, но... не ми се връща на старата работа. Не и след като знам вече какво ще стане. Дадох всичко от себе си, доказвах се, а накрая... шуробаджанащина българска.. разочаровах се много и вече дори нямам хъс и амбиция да се доказвам наново. А за мен това беше стимула да работя - да доказвам колко съм добра. Не обичам да работя нещо, в което няма израстване. Какво ще е тогава това, което да ме накара да стана сутринта и да ида на работа? Заплатата?!? В България е смешно да се говори за "стимулиращо" възнаграждение... Много се разписах и размислих  Hug

# 288
♥snow_angel♥ голям сладур е Simple Smile
Аз ще съм си в къщи до сряда, обявиха грипна ваканция Sad  Децата засега са здрави, да се надявам да ни отмине този грип, ама дали...
Kaka Daka много добре те разбирам,след второто майчинство нямаше как да се върна на работа , защото се преместихме от града в който работих, използвах 4 от 6-те месеца неплатен за гледане на голямото ми дете защото, е до 8 г възраст, намерих си с връзки работа , която ме устройва в смисъл че сега когато почиват децата и аз почивам иначе когато е наряд мъжа ми не ме питайте какви терзания имам как ще се водим кой ще ме смени ( обикновено се пада когато съм от 6 ч).
Ще използвам да чета , мисля априлската ваканция да пробвам с шофьорските курсове, да видим ще ства ли от мен шофьор.Та от известно време чета , повтарям да мога да ги науча докато дойде момента.

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 19:57 от J_M_M

# 289
  • София
Привет!
Мушкатова, да кажа и аз като Марчето, че докторите  ще след операцията могат да преценят дали е нещо сериозно. На мен веднага след операцията доцентката ми каза, че "не изглежда да има нещо лошо", но естественно си изчаках на тръни хистологията. Всичко ще е наред!

Коконче, аз и до днес съм така, а моите са вече големи момичета. Не обичам да излизам сама, все бързам да се прибера. Това е може би защото никога не са гледани от друг и като казвам това имам предвид точно никога. Единственно когато беше моята операция и някеолко дни след това на каката операцията малката остана с баба си. Нито някой има желание да ги гледа, нито децата вече имат желание. Но, това е положението. Добре че си имам читав мъж, да чукна на дърво, че ако чаках на баби...

Креми, твойто момче замина ли?

Ангелче, аз купувам едно сирене Сигмен, много рядко се намира, аз от млечната къща го купувам. Ох, страхотия, направо е прекрасно. Ма ко, ако не си го пробвала от нашата къща, вземи си, няма да съжаляваш.

Кака Дака, дано скоро си намериш работа. Peace

Джейми, приятна ваканция на вас! Simple Smile

Ста ди, аз ще ти напиша нещо , надявам се да не се разсърдиш, за сядането на Гошко имам предвид.
Скрит текст:
Най-вероятно нямате проблем. Много деца започват да седят по-късно. Обаче, аз като препатила и претеглила какви ли не неща, винаги съветвам родителите, че по-добре една излишна консултация със специалист, отколкото после някой дребен проблем да се развие в по-сериозен. Не го разбирай като че целта ми е да те шашкам, напротив. Но, ще видиш с времето напред, че е много по-добре когато нещо те притеснява с детето,  да се консултираш с лекар и да ти е спокойно. Не говоря само за сядането, по принцип за децата говоря. Ако педиатърката ви прецени, няма страшно да направите консултация. Знаеш ли какви полезни съвети могат да ти дадат, наистина полезни, с които да се научи да седи стабилно детето за съвсем кратко време. Не се плаши от лекарите и от консултациите, моля те! Няма нищо страшно! Hug

Марче, аз давах ли ти рецептта за Френска селска торта? Ако не съм и не я знаеш- мнооого ти я препоръчвам, ще я оцениш по достойнство.

# 290
Вале, благодаря ти!
Къде сте, момичета? Аз като не ставам и ме хващат нервите, затова се заех да се развеселявам сама. Сега гледам втора серия на Васко да Гама от село Рупча и се връщам в детството си.
Хайде появете се!

# 291
Време е да застъпва нощната смяна  Laughing
Коконке, как ти се радвам като те чета. Много дълго време ще си така, няма да издържаш разделена от децата, а после когато се наложи (ДГ, у-ще) в началото ще ти е много терсене.
А за захранването, не знам сега какво съветват специалистите, но аз моя син го захраних, по скоро започнах да давам сок в началото някъде към 6,5 месеца, педиатърката искаше някъде към 2,5 да започнем ама аз се заинатих и действах както си искам. До тогава беше само на кърма.
Kaka Daka трудно ли е намирането на работа при вас, не може ли нещо от къщи да намериш да работиш. За съжаление май навсякъде е така с работата, гледам мои познати. Бързо оправяне на мъжа ти, а малката дано да не я хване и нея.
marchеva14 благодаря че ни държиш в течение за Мушкатова, ти си ни информационната агенция   bouquet  
А за това захарно бебе и аз не знам на кого ще му даде сърце да го изяде, по скоро аз бих си го оставила като фигурка. На първия рожден ден на сина баща му ме изненада с торта със неговата снимка. Е няма да ти казвам как я нарязахме, повече тази грешка не допускам.
titi888 какво е станало, да не си лепнала някоя болест
pisenxeto благодаря за линка, не съм разбрала за това предаване, около мен никой не гледа Слави и сме го изпуснали
Мушкатова продължаваме да стискаме палчета  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Лусс как си  Hug, успокоиха ли се нещата при вас

Ало нощната смяна къде сте  newsm78

# 292
  • София
.............
Марче, аз давах ли ти рецептта за Френска селска торта? Ако не съм и не я знаеш- мнооого ти я препоръчвам, ще я оцениш по достойнство.
Вале, не!!  Пусни рецептата в скрит текст може някоя и друга наша приятелка да си я  препише,  а аз задължително!
Бабче, тук съм, ама нямам какво да кажа. То теми имам много из главата, ама друг път. Не съм в кондиция.
Марчелота, знаеш ли колко те обичам?:-*
Не, не зная но някой път ще ми покажеш на живо. Нали си говорихме нещо и аз споделих с теб...там онова с таксито и кафето.  Heart Eyes
Отивам да гледам филм.

# 293
Стади аз ги заварявах и слагах в хладилника.
Лятото като е топло дори в хладилник бързо се развалят.
Ангелче аз в бг така и не намерих сирене ,което да ми хареса.Хем пазарувам от млечен магазин.
Един единствен път приличаше на нещо.
Един ден на опашката бабите си говореха ,че всичкото било едно и също с различни табели.Незнам до колко е вярно.
А за подсичане сериозно вземах един спрей Джин джира.Емо с яко червено петно се излекува.
Защо не й пуснат изследвания за алергии.Във Варна имаме частна детска кухня ,в нея има храна без мляко и сирене например.

# 294
Аз не съм на мнението ,че домашното може да е по-вредно от купешките боклуци.
Особено в днешно време ,всичко което ядем е такова.За това почнах да правя мляко и взехме хлебопекарната.Да знам,че това дете яде поне нещо  полезно.Знам какво слагам и какво има вътре.
Тук съм цял ден лежах и спях.Болят ме всички мускули и гърлото.Пих чай,хапнах супа и пица.Щом ям съм добре.Спра ли да ям и пия е зле.Едната година чак в болница влизах на системи.Ама пусто като ме е страх на дърти години да махам сливици.правих си компрес със зелев лист и мед тънък слой ми казаха.държах го час и има ефект.Преглъщам без болка.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 01:01 от titi888

# 295
Привет момичета,
уж щях да съм тук днес , а то стана пак 3 и половина следобеда.
Станахме  детето в 7 , у-ще в 9 , автобус до центъра, маникюр 70 минути  и като се пуснах в едни магазини и се забравих до 1.Това рядко ми се случва  Crazy Накупих едни папки да й организирам рисунките, други кутии за канцеларски материали, малки папки за документите ни и материали за рисуване, лепене и апликиране. После минах и през 'Гап' магазина и на разпродажба от 30 % взех на детето две поли   (бяла джинсова, сива спортна), кашмирен пуловер в тъмно синьо и сиво, три блузки ( същото тъмносиньо , червена и бяла) , бежови джинси , мека бяла шапка и един бял суичър. Като погледнах сметката и свят ми се зави от цените тук  , но детето заслужава ,а и е много израснала. Даже не се сетих да погледна нещо и за нас  Rolling Eyes
Преди две седмици правех чистка на гардероба й и установих ,че 5 чифта чисто  нови дънки , три рокли и куп други неща са й къси и ги подарих на една приятелка с близначки с година по малки .
Та докато се върна , да подредя рисунките й в папката, да рециклирам някои неща и да почистя баня, кухня, прахосмукачка и препарат за дървен под, пералня, съдомиялна и едни пълнени чушки с кайма и ориз залети с Бешамел сос да сложа и ето колко време стана.
След малко ще отивам да взема детето от у-ще,събрала съм й книгите да върнем в библиотеката и да избере нови след това, ще поиграе навън ,че е разкошен деня ( 0 градуса е ),после пак баня, вечеря, гладене за утрешната смяна на работа (мен ) и нямах много време да попиша както си мислех.

Относно пюретата , аз си правех всичките сама , а и на други деца ,които съм гледала също правех всичките сама и най-често това се случваше когато спят след обеда. Времето стига за всичко , само нет да нямате наоколо Simple Smile))

Кака Дака, съжалявам ,знам как се чувстваш. Опитвай навсякъде и нещо ще изскочи  Hug

Лека нощ  момичета  Hug

# 296
Контеса, то един ден за нищо не стига, както и да го смяташ. Все така ли ще почиваш веднъж седмично?
Коконке, за коликите аз давах Инфакол и на двете. Миша беше със зверски колики, посиняваше и се задъхваше, ревеше сякаш я колят. Тръгнахме по доктори, беше кошмар. Една съседка ни каза за Инфакола, но тогава го нямаше в България, поръчах го от Англия. За 5 дни детето се успокои, спря да плаче, да се гърчи и видях, че можело и да се усмихва. Де що имаше капки, сиропи и гранули нашенски пробвах, не й действаха. За Ема купих две шишета от БГ, но нещо не ми харесаха и после си поръчах от Гърция. Там са под името Инфаколик.  За захранването и аз мисля, че не е хубаво да се избързва, особено пък като са с колики.
Връщам се да видя за какво бебе говорите, че днес четох от телефона и не го видях.
Марчева,   bouquet.

# 297
Малеййййййй, Бабче, ми то туй как да го изядеш, душко? То като сувенир, бабите ще го изтипосат на бюфетчето. Няма да повярват на Валюшката, че е за ядене.

# 298
Малеййййййй, Бабче, ми то туй как да го изядеш, душко? То като сувенир, бабите ще го изтипосат на бюфетчето. Няма да повярват на Валюшката, че е за ядене.
Наистина е така, щях да правя подобно бебе в количка за една моя приятелка за третото детенце за питата, ама  точно тогава се оказах с доста проблеми и малко време и не стана. Сега съм и обещала като се реши за четвърто непременно ще и го спретна.
То и за сувенир става, не се разваля, изсъхва и става като камък.
Аз не съм у ред, влязох уж да си взема душ а взех че измих цялата баня (която хич не е малка). ММ дойде по едно време да види що не излизам да не ми е станало нещо лошо  ooooh!
Контеса така е като имаш само 1 почивен ден, за кое по напред, до кога ще работиш на този график, много е изтощаващо това. Хубави покупки си направила.
Ангелче връщах се пак да гледам снимките на малката кука. Особено последната с усмивката е направо разтапяща.
Валенце подкрепям Марчева рецептата тук (компромис в скрит текст) никакви лични, че ще трябва да я пускаш на всички  Laughing
Марчева що така, я влез в кондиция че виж какво става без теб се разпиляхме, няма никой в темата.
Свърши ли филма

# 299
Благодаря ви момичета, дори не знам докога ще е така. Т.е. зная ,че ще е така докато не си намеря друга работа и търся всяка вечер и седя по обяви и пускам автобиографии. Работя на смени и всяка седмица си е сама по себе си и не знам кога ще съм на смяна .Утре ще разбера новия график за неделята и за другата седмица до събота.
Реших ,че ако не намеря нещо по добро до два месеца напускам и ще си правя градината от дома . Няма смисъл да ходя на работа и да покривам само градината на детето за месеца . Имам една позната съфорумка,която мисли като мене и навремето казваше,че за 'по малко от 1000 лева на месец заплата няма смисъл да излиза от къщи " Simple Smile)) Ех,Каси ,колко си права !!  bouquet
Отказвам да давам всичко от себе си и да се старая ,а да ми се плащат стотинки .Не ни е лесно ,но ще из -драпаме отново както винаги и преди. 'И това ще мине ' си казвам всеки ден и стискам зъби ,защото не мога да се отпускам  и то когато си знаех ,че ще е трудно началото и поне 1-2 години ще ни е нанагорно. Направо на моменти не ми се вярва ,че отново съм на това ниво -изходното, но живота е борба..
Надула съм един рок и кънтри албум и танцувам с подочистачката ,защото иначе трябва да седна и да се само съжалявам ,но не сега. Другата ми любима мисъл е и нея си я преповтарям все по често :"Не може да няма някакъв начин!"
..Утре ще му мисля! Трябва да има начин ..!" Скарлет 'Отнесени от вихъра'

Вчера и карах ,че и газта настинах ,мм се смее и ми казва,че съм била смелчага . Да видите обаче като се зададе една кола срещу мен как ми се хвана кормилото и как затупка сърцето. ММ ми е сложил една табела,че съм учащ се шофьор и имат толеранс към мен. Спирам на 2 пъти на път където трябва да дам предимство и да видя два ли кола. За  момента карам само в задните тихи улици зад нас където няма никакво движение ,но вчера за да врътна и да се върна в нашата улица за 300 метра излезнахме на тази оживена улица -имаше две коли ,но за мен си е оживена  Crazy- и само си повтарях да държа пътя,да не се сблъскам челно в някой (мм дървеше волана з апо сигурно също)  и да гледам огледалата Simple Smile))
Браво на теб за банята , Баба Яка !   bouquet

Хортензия, надявам се ,че си почиваш и се чувстваш по добре ?!
Иначе 'Инфакол ' ползвах и аз. За захранването също мога да напиша, но разбирам от намек ,че не ми се отрази от Кокона предният  пост Simple Smile
Ей, изгоряха ми чушките с това писане и танцуване  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт